Bio-Qinon Pharma nord Q10, 30 kapsul

<p>Q10 je izjemno pomembna spojina v člove&scaron;kem telesu.</p>

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu.

442321 915

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestava

•    ubidekarenon - ubikinon 30 mg
•    palmino olje
•    želatina
•    glicerol
•    amonijev karamel
•    redestilirana voda
•    titanov dioksid
•    povprečna masa kapsule 740 mg

Splošna informacija

Q10 je izjemno pomembna spojina v človeškem telesu. V organizmu sodeluje pri nastajanju 95% vse energije v organizmu. Vendar se njegova količina z leti spreminja, tako da ga je največ okrog 22., 23. leta starosti, nato pa začne upadati. V štiridesetih letih ga je v srcu za tretjino manj, v drugih organih je zmanjšanje podobno, tako da ga je v tretjem življenjskem obdobju že zelo malo. S tem nastopi osnovni problem. Vse, kar človek počne in se v njem dogaja, potrebuje energijo. Ko je te čedalje manj in manj, vse začne pešati. Pešajo telesne in duševne moči, slabše je splošno počutje, spanje je rahlo, manjša je odpornost proti boleznim, popušča delovanje srca, pojavi se izgubljanje spolne sle in spolne moci in še drugi znaki staranja (vid, kožne gube, pešanje spomina itd.). Tega se seveda ne da preprečiti, lahko pa se izdatno zavre z dodajanjem Q10.

Revolucionarno odkritje
V letih 1953-1957 je Q10 v govejem srcu izsledil Francis Crane. Q10 so pri človeku našli v ZDA leta 1958. Pravzaprav je s tem prišlo do zelo pomembnega odkritja. Znanstvenik, ki je osvetlil mesto in vlogo ter pomen Q10 v človeškem organizmu in ko so to učinkovito in nedvoumno začeli tudi prakticno dokazovati, je pred leti prejel najvišje strokovno priznanje na svetu: Nobelovo nagrado.

POMANJKANJE Q10 NADOKNADIMO Z JEMANJEM KAPSUL BIO-QINONA Q10

Nova mladostnost
Z dodajanjem Bio-Qinona se v telesu sprosti veliko nove energije. Razlika, ki pri tem nastopi, je tako izdatna in očitna, da mnogi resni raziskovalci ugotavljajo, da gre za odkritje vitalnosti, ki so jo v človeški zgodovini toliko časa pričakovali.
 
Nova energija se porazdeli po vsem telesu, zato pravimo:
VSA NADSTROPJA V TELESU DELUJEJO BOLJE!

VAREN PRI JEMANJU VARFARINA
Po podatkih iz let 2000, 2001, 2002 in 2003 je Bio-Qinon edini ubikinon oziroma koencim Q10, ki je znanstveno dokazano varen pri jemanju varfarina.Te podatke potrjujejo tudi ugotovitve s področja farmakovigilance. Raziskavo je sprejela in v svoj program uvrstila globalna medicinska banka podatkov Medline (Engelsen J. in sodelavci: The health care products coenzyme Q10 and Ginko biloba (Bio-Qinon, Bio-Biloba) do not interact with warfarin, XVIII. kongres Mednarodne družbe za trombozo in hemostazo, Pariz 2001).

Kako deluje Q10

Razlaga je kratka in jasna. Vsi vemo, kako tleči premog zažari in oddaja veliko več toplote z manj dima in pepela, ko vanj zapihamo z strujo zraka. Zaradi dotoka večje količine kisika dobimo zgorevanje z večjim energetskim izkoristkom.

Enako dogajanje poznamo tudi pri človeku, le da so stvari druge. Kar pri nas izgoreva v energijo in v življenjsko moč, je hrana (v glavnem ogljikovi hidrati in maščobe), tisto, kar zgorevanje pospešuje in deluje kot kisik pri gorečem premogu, pa je ubikinon Q10. Če ga je manj, je zgorevanje slabše in zato je v telesu manj tudi energije in življenjske moči.
 
Za tiste, ki rabijo več življenjske moči
Bio-Qinon je dobrodošel že v srednjih letih in posebej v tretjem življenjskem obdobju. Prav tako je nova energija dobrodošla pri sleherni bolezni: akutni, subakutni ali kronični. Nekaterim je dodatna energija nujna zaradi dejavnosti ozirama poklica, to so na primer poslovni ljudje in športniki, posebej na primer tisti, ki morajo delati ponoči in/ali na prostem ne glede na vremenske razmere.
Pri jemanju Bio-Qinona za učinkovino Q10 ne poznamo kontraindikacij, stranskih učinkov ter interakcij s katerimkoli zdravilom.

NAJBOLJŠI Q10
V 16 mednarodnih primerjalnih študijah je dokazano, da se pri Bio-Qinonu vsrka v kri največ Q10. V primerjavi je raven Q10 v krvi višja po indeksu 150, kar pomeni, da ga prejmemo za polovico več. Temu primerno se poveča tudi nova energija oziroma življenjska moč.

Jemanje

Zadošča jemanje 1 kapsule dnevno zjutraj pri zajtrku oziroma takoj po njem. Prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pakiranje

Bio-Qinon Q10 je v škatlicah po 30 in 60 kapsul po 30 mg.

Shramba

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok. Predpisanega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srce in ožilje

Srčni spodbujevalnik
Srčni spodbujevalniki so naprave, ki z električno stimulacijo srčne mišice zagotavljajo kar se da optimalen ritem. Glavni namen je doseči zadostno srčno frekvenco in omogočiti usklajeno delovanje srčnih votlin (preddvorov in prekatov). Spodbujevalnik je sestavljen iz dveh delov:
•    pulznega generatorja - povezan je z baterijo in omogoča nastanek električnih impulzov,
•    elektrod(e) - prenašajo električni impulz na srce.
Večina srčnih spodbujevalnikov je namenjena preprečevanju prepočasnega bitja srca (t. i. protibradikardne naprave). Poznamo pa tudi naprave, ki lahko preprečujejo prehiter srčni utrip (protitahikardne naprave), omogočajo bolj usklajeno delovanje leve in desne polovice srca (biventrikularni spodbujevalniki) in take, ki morejo z močnejšim električnim impulzom ponastaviti ali vzpostaviti električno aktivnost srca (angl. implantable cardioverter defibrillator, leD).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja