x
Vse kategorije
Blefarette krpice za oči, 30 krpic
Blefarette krpice za oči, 30 krpic
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Blefarette krpice za oči, 30 krpic

Proizvajalec: Moja lekarna d.o.o.

Blefarette krpice za oči so namenjene intenzivni negi in vsakodnevnemu čiščenju kože okrog oči. Izdelek je namenjen predvsem čiščenju kože okrog oči pri odraslih in otrocih.

Cena: 13,76 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaMedicinski pripomoček
Predel uporabeokoli oči

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Barbara; | 25. 11. 2018 04:31
Redna uporaba
Redna uporaba

Opis

Blefarette krpice za oči so namenjene intenzivni negi in vsakodnevnemu čiščenju kože okrog oči. Izdelek je namenjen predvsem čiščenju kože okrog oči pri odraslih in otrocih.

Blefarette krpice čistijo temeljito in izredno nežno, ker ne vsebujejo maščob in maščobam podobnih sestavin je občutek po čiščenju izredno osvežilen in regenerativen. Krpie za oči tako tudi ne povzročajo iritacij, kar je še posebej pri izdelkih primerni oftalmološki obdelavi izrednega pomena. 

Po uporabi krpic izopiranje predela očesa ni potrebno. 

Prednosti izdelka in sestave Blefarette krpic

  • ne vsebuje parabenov
  • ne vsebuje alkoholnih sestavin, ki bi iritirale in izsušile predel kože okrog očesa
  • ne vsebuje silikonskih komponent 

Kako uporabiti Blefarette krpice?

Izdelek je namenjen rednemu čiščenju predela okrog oči oziroma tudi le občasnnemu čiščenju. 

Redno vsakodnevna nega okrog oči:

Pred uporabo si temeljito očistite roke, saj gre za oftalmološki izdelek. 

Z očiščenimi rokami odprite vrečk z očesno krpico ter jo odstranite iz zavojčka. Krpico nato razprite, saj je le-ta zložena ter povsem nežno pobrišite preko očesnih vek ter trepalnic, da odstranite nečistote. Med nego naj bodo oči zaprte. 

Uporaba pri težavah z očmi:

V primeru, da se vaše oko neprestano solzi, v primeru, da so veke vnete, rdeče ali trpite za blefaritisom, konjuktivitisom ali očesnim ječmenom je izredno prikladno slediti sledečemu postopku:

Na površino očesnih vek položite topel Blefarette obkladek, ki ga pripravite tako, da na površino veke položite segret Blefarette obkladek. Obkladek položite predvsem na predel, ki je izrazito prizadet. 

Segrevanje očesne krpice - vrečka Blefarette naj bo ob procesu segrevanja zaprta. Vrečko segrevajte v topli vodi pri 40 stopinj Celzija in sicer za 3 do 5 minut. Ko se vrečka segreje, jo odprite, odstranite krpico in z zloženo krpico nežno masirajte prizadeti predel za 1 – 2 minuti, medtem pa imejte oči zaprte.

Srbeče in otečene očesne veke:

V primeru opisanih težav je smiselno uporabiti predvsem hladne obkladke na samem predelu očesa, ki je prizadet. Tako boste dosegli, da se oteklina zmanjša. 

Hlajenje očesne krpice - to naredite tako, da očesno krpico ohladite v hladilniku za najmanj 60 minut, pri čemer ovoj krpice ni odprt. Po lhajenju krpice le-to s čim manj stika s toplimi prsti položite na prizadet predel očesa in sicer za obdobje 1 do 2eh minut. 

Oči naj bodo med samim tretmajem zaprte. 

Opozorila/previdnostni ukrepi ob uporabi Blefarette očesnih krpic

- Ne uporabljajte, če ste občutljivi na katerokoli sestavino.

- Ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je naveden na embalaži.

- Uporabite eno krpico za vsako oko.

- Shranjujte pri temperaturi do 25°C.

- Ne uporabljajte, če je vrečka s krpico poškodovana.

- Ko je enkrat krpica segreta, se mora kot obkladek uporabiti v roku nekaj minut ali pa se zavrže.

- Shranjujte nedosegljivo otrokom. 

- Za tople in hladne obkladke uporabite krpico tako, kot je opisano v navodilih.

- Ne zamrzujte.

Izdelek je primeren le za zunanjo uporabo. 

Sestava Blefarette krpic

karagenan (izvleček alge Ahnfeltiopsis concinna), kaprilil-kapril glukozid, sojin kokoil polipeptid, natrijev klorid, rastlinski glicerin, natrijev benzoat, kalijev sorbat, brezvodni natrijev dehidroacetat, prečiščena voda.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Priloge

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen

Kako bolezen poteka?
Sladkorna bolezen je kronična, napredujoča bolezen z akutnimi in poznimi zapleti. Med pozne zaplete štejemo okvaro oči, ledvic in živcev kot posledico okvare malih žil in možgansko ter srčno kap ter moteno prekrvitev okončin kot posledico okvare velikih žil. Pozne zaplete lahko z doslednim upoštevanjem vseh navodil v precejšnji meri odložimo oz. omilimo. Zelo pomembno je istočasno zdravljenje spremljajočih bolezni - zvišanega krvnega tlaka in holesterola. Med akutne zaplete štejemo: diabetični aketotični hiperosmolarni sindrom, diabetično ketoacidozo in hipoglikemijo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Zdravje oči in COVID-19!

Pomen vzdrževanja zdravja oči v Luči epidemije COVID19 življenjski slog in dejavniki, ki vplivajo na zdravje oči. Vzdrževanje zdravja oči predstavlja širši aspekt celovite higiene očesnih vek in področja okoli oči kot tudi zaščite in vlaženja... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaMedicinski pripomoček
Predel uporabeokoli oči

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.