Brava zaščitni film robčki za stomo, 30 robčkov

Brava zaščitni film robčki za stomo so inovativni pripomoček, ki je nujen za dobro čiščenje stomalnega predela. Brava zaščitni film robčki za stomo so inovativni pripomoček, ki je nujen za dobro čiščenje stomalnega predela.
935905 1140

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Brava zaščitni film robčki za stomo so inovativni pripomoček, ki je nujen za dobro čiščenje stomalnega predela.

Brava zaščitni film robčki - prednosti

  • robčki ne vsebujejo alkohola, parfuirnih sredstev
  • robčki ne vsebujejo parabenov in konzervansov
  • robčki ne spreminjajo pH-ja kože in je poseldično ne iritirajo
  • prisoten je B5 vitamin
  • po negovanju ni preostanka

B5 vitamin ima dokumentirano izrazit regenerativen učinek na površino kože. Po sami negi stome robčki Brava ne puščajo posebnega preostanka, ki bi morebiti poslabšal sposobnost adhezije stomalne vrečke.

Absorbcija B5 vitamina je sorazmerno hitra.

Ali lahko uporabimo druge robčke iz trgovine?

Pogosto je ta ideja cenovno ugodnejša, vendar izrazito nesmotrna. Številni robčki namreč vsebujejo eterična olja, kar onemogoča normalno adhezijo stomalne vrečke. Znani so tudi drugi problemi, ki jih povzroča uporaba neprimernih robčkov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sluh

Slušne koščice predstavljajo »rnost« med z zrakom v sluhovodu in s tekočino napolnjenim polžem notranjega ušesa. Tam se zvočni valovi okrepijo za dvajsetkrat, nato pa so »prevedeni« v podatke, ki se prek slušnega živca prenesejo do možganov.

Na začetku polža se predelujejo frekvence od 20.000 hercev (tresijajev na sekundo) naprej. Toliko bolj kot je polž navit, toliko nižji so zaznani toni, vse do stotih hercev, ki predstavljajo najnižji zvok, ki ga še lahko zaznamo. Samo čutilo za sluh sestoji iz 1 S.OOO čutnic, ki jih obdaja membrana polža - kortični organ. Vsaka čutnica sprejme z drobnimi laski, ki seqajov tekočino, nihaje, nato pa te impulze pretvori v električne signale, ki potujejo po slušnem živcu do možganov. 12.000 teh celic z dlačicami nima le pasivne vloge, da sprejemajo zvok, temveč ublažijo premočne dražljaje in okrepijo zelo šibke. Tako je sluh zelo aktiven proces. Te čutnice, ki uravnavajo glasnost, se nahajajo na zunanji, daljši »ukrivljeni strani« polžastega hodnika. Učinkovitost tega aktivnega krmilnega sistema sluha se lahko izmeri kot »otoakustične emisije«, kot odgovor ušesa na zvok. To se uporablja na primer pri projiciranju sluha pri dojenčkih.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Coloplast Coloplast
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov