Bronchostop timijan in slez peroralni gumiji, 20 gumijev

To zdravilo je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj. To zdravilo je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.
927 927

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

To zdravilo je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Zdravilni učinkovini: suhi ekstrakt zeli vrtne materine dušice (Thymus vulgaris L. in Thymus zygis L., herba) ter suhi ekstrakt korenine navadnega sleza (Althaea officinalis L.).

Karakteristika Bronchostop gumijev

• Terapevtske indikacije: lajšanje simptomov vnetega žrela in z njim povezanega suhega kašlja. Uporablja se tudi za spodbujanje izkašljevanja goste sluzi pri kašlju zaradi prehlada.

• Deluje v vseh fazah kašlja, povezanega z prehladom; primerno za suh, dražeč, kot tudi produktiven kašelj.

• Uporaba in odmerjanje: odrasli, mladostniki, starejši od 12 let: 2 peroralna gumija vsake 3 do 4 ure; otroci med 6. in 11. letom: 1 peroralni gumi vsake 3 do 4 ure; uporaba pri otrocih, mlajših od 6 let, ni priporočljiva.

OPOZORILA IN PREVIDNOSTNI UKREPI

Zdravilo Timijan in slez Bronchostop peroralni gumiji je indicirano za uporabo pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 6 let. Če se pojavijo dispneja, povišana telesna temperatura ali gnojni izpljunek, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom. Zdravilo Timijan in slez Bronchostop peroralni gumiji vsebuje maltitol in sorbitol. Bolniki z dedno intoleranco na fruktozo ne smejo jemati tega zdravila.

POVZETEK NEŽELENIH UČINKOV

Pri zdravilih, ki vsebujejo materino dušico, so poročali tako o preobčutljivostnih reakcijah kot tudi o želodčnih težavah. Pogostnost ni znana. 

Vnetje grla, kaj je to?

Vneto grlo je boleč, suh in/ali prasketajoč občutek v grlu.

Bolečina v grlu je eden najpogostejših simptomo vnetnega procesa v grlu. Vsako leto predstavlja več kot 13 milijonov obiskov zdravniških ordinacij (v USA).

Večino vnetij grla povzročajo okužbe ali okoljski dejavniki, kot je suh zrak. Čeprav je vneto grlo lahko neprijetno, običajno izgine sama od sebe.

Vnetje grla delimo na več vrst

  • Faringitis prizadene predel tik za usti
  • Tonzilitis je oteklina in pordelost tonzil, mehkega tkiva na zadnji strani ustne votline
  • Laringitis je oteklina in pordelost glasilk ali grla.

Simptomi vnetja grla

Simptomi bolečine v grlu se lahko razlikujejo glede na to, kaj je to bolečino povzročilo.

Vneto grlo se lahko občuti kot:

- praskav občutek
- pekoč občutek
- občutek suhosti
- občutek razdraženosti

Ko pogoltnete ali se pogovarjate, lahko bolj boli. Tudi grlo ali tonzile so lahko videti rdeče.

Včasih se na tonzilah celo oblikujejo bele lise ali področja gnoja. Ti beli madeži so pogostejši pri bakterijsko obolelem grlu kot pri vnetem grlu, ki ga povzroča virus.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Kobulasto ptičje mleko, Ornithogalum umbellatum
Različne vrste ptičjega mleka so \ doma v sredozemskem območju, pri I nas pa so nekatere vrste ušle z vrtov
in ponekod uspevajo podivjano. Najpogostejša med njimi je kobulasto ptičje mleko, ki v vseh delih vsebuje podobne srčne glikozide kot šmarnica. Vendar ptičjega mleka pri zdravljenju z zelišči ne uporabljajo več, saj je na voljo veliko drugih rastlin z učinkovitejšimi sestavinami. Za veliko večino vrst iz rodu ptičje mleko je značilna zelena vzdolžna proga na spodnji strani cvetnih listov, ki je iz klorofila. Podobno zeleno črto na povsem belih cvetnih listih imajo tudi cvetovi navadnega zvončka in pomladanskega velikega zvončka.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Kwizda Kwizda
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov