Calcium Calvive 500 mg, 20 šumečih tablet

So odlična izbira za preventivno in dopolnilno zdravljenje osteoporoze. So odlična izbira za preventivno in dopolnilno zdravljenje osteoporoze.
022276 5040

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Šumeče tablete Calcium-Sandoz forte vsebujejo 500 mg ioniziranega kalcija ter so odlična izbira za preventivno in dopolnilno zdravljenje osteoporoze različnega izvora. Priporočljive so za nadomeščanje kalcija pri povečanih potrebah v obdobju nosečnosti, dojenja in v dobi rasti ter kot dopolnilno zdravljenje osteomalacije, rahitisa in nekaterih alergijskih stanj. Šumeče tablete Calcium-Sandoz forte se odlično absorbirajo, so enostavne za uporabo ter prijetnega okusa.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Osteoporoza

Kako osteoporoza vpliva na vaše življenje?
Osteoporoza brez osteoporoznega zloma je klinično nema bolezen, kar pomeni, da bolnik nima klinično vidnih simptomov in znakov bolezni, ima pa povečano tveganje za osteoporozni zlom. Najtežja oblika osteoporoznega zloma je zlom kolka, ki ima resne posledice, saj 80 % ljudi, ki utrpi tak zlom, ni več sposobnih za samostojno življenje, v prvem letu po zlomu pa jih skoraj 25 % umre, Tveganje ženske, da bo umrla zaradi zapletov po zlomu kolka, je enako tveganju za smrt zaradi raka dojke.

Zaradi zlomov vretenc, ki so najpogostejši zlomi zaradi krhkosti kosti in ostanejo v dobri polovici primerov neprepoznani, se bolniki zmanjšajo za več centimetrov, njihov hrbet postane ukrivljen, pojavijo se težave z dihanjem, lahko tudi vnetje požiralnika. Nadalje predstavljajo osteoporozni zlomi vretenc resen napovedni dejavnik prihodnjih zlomov, še posebej zlomov kolka, Ena petina bolnic z osteoporoznim zlomom vretenca utrpi nov zlom vretenca v prvem letu po zlomu. Jasno je torej, da je osteoporoza resna nevarnost za vaše zdravje in morda celo za vaše življenje,
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lek Lek
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja