Cardiovasc plus kapsule, 60 kapsul
Cardiovasc plus kapsule, 60 kapsul
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Cardiovasc plus kapsule, 60 kapsul

Proizvajalec: Medicinalis +

Cardiovasc plus je dietetsko živilo za uravnavanje srčno-žilnih obolenj.

Cena: 28,52 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Mesto delovanjakri
Mesto uporabesrce
Namendelovanje srca, ožilje
Oznakacardiovasc plus, cardiovasc plus kapsule, cardiovasc plus kapsule
Težavaslaba kri
Tip izdelkakapsule
Farmacevtska oblikakapsule

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Cardiovasc plus je dietetsko živilo za uravnavanje srčno-žilnih obolenj, ki vsebuje vse sestavine krilovega olja (nenasičene maščobne kisline omega-3, vezane na fosfolipide, in astaksantin), poleg tega pa še:

- vitamin B6, vitamin B12,
- magnezij, cink,
- železo in selen,
- ter koencim Q10.

Izdelek je plod številnih raziskav in načinov, kako na dietetičen način pripomoči k bolj zdravemu ožilju - zato je izdelek plod številnih več letnih raziskav na tem področju.

1 kapsula Cardiovasc plus vsebuje veliko aktivnih sestavim, konkretno kar 9 dokazano delujočih sestavin, ki pripomorejo k aktivnosti kapsul. Vsaka izmed sestavin vpliva na zdravje in optimalnost delovanja srca in ožilja. Kombiacija vseh sestavin je izredna kombinacija sinergistično delujočih sestavin, zato je posledično delovanje le-teh še posebej izrazito in močnejš v tej izvrstni kombinaciji.

Za koga je izdelek Cardiovasc primeren?

Izdelek je primeren za vse, ki trpijo za srčno žilnimi zapleti, še posebej pa za sledeče skupine ljudi:

- za vse s povišanim holesterolom

- za vse z agino pektoris ali njeno prebolelo obliko

- za vse, ki so nagnjeni k možganskim kapem

- za vse, ki trpijo za boleznimi srca in ožilja

- za vse diabetike

- za vse z indiciranim srčnim popuščanjem

Medicinalis Cardiovasc vsebuje vse za srce in ožilje v dnevnem doziranju. Za prehransko zdravljenje bolezni srca in ožilja

Koencim Q10 naravnega vira, vitamina B6 in B12, selen in cink odlično pomagajo pri zaščiti srca in ožilja.

Kapsule z inovativno tehnologijo omogočajo boljši učinek. Povečajo absorpcijo, biološko uporabnost in stabilnost kapsul. Njihova posebna oblika omogoča lažje požiranje in boljšo prebavljivost.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Priporočamo dolgotrajno jemanje dveh kapsul dnevno, najbolje ob obroku. Za dosego optimalnega učinka je treba Medicinalis Cardiovasc plus jemati vsaj 12 tednov.

Vloga sestavin v Cardiovasc Plus živilu

Ena bolj pomembnih sestavin živila Cardiovasc je molekula DHA in EPA molekula, ki izvirata iz rbjega olja. Da bi bilo delovanje teh zvrsti kar se da optimalno je nujno njuno ustrezno ravnotežje in koncentracija v ribjem olju. Prenizka vsebnost EPA in DHK v ribjem olju pomeni neaktivnost takšnega ribjega olja.

Molekuli sta v ribjem olju vezani na pomembne fosfolipidne dele molekul. To je tudi lastnost, ki pripomore k boljši uporabnosti ter biološki razpoložljivosti v organizmu.

Prednosti jemanja DHA in EPA (12 tednov)

- signifikantno znižanje vrednosti holesterola v krvi (skupni kot tudi slab holesterol)

- povečanje vsebnosti dobrega holesterola

- zmanjšana vsebnost trigliceridov (ti lahko v previsokih koncentracijah povzročijo zaplete z krvžilnim sistemom - srčni infarkt)

Magnezij je prisoten v obliki vezane ali kelirane oblike. Kot tak opravlja številne pomembne naloge v organizmu, zato je njegovo pomanjkanje v telesu resnično problematično. Absorbcija magnezija je iz tega prehranskega dopolnila nekajkrat večja kot je abstrobcija iz drugih prehranskih dopolnil.

Magnezij:

  • pripomore k pridobivanju energije
  • pripomore k regulaciji mišičnega dela in delovanja muskulature
  • pripomore k produkciji proteinov
  • pripomore k regeneraciji oškodbe mišičnih vlaken
  • pripomore k produkciji energije in sproščanju energijskih zalog
  • pripomore k normalnemu krčenju mišic in k delovanju mšičnih filamentov

Vitamin B6 spada v skupino elementov B kompleksa in kot tak pripomore k regulaciji sinteze cisteina, normalizira imunski sistem ter optimizira njegovo funkcijo, prav tako pa pripomore k regulaciji in sintezi hormonov v organizmu.

Vitamin B12 spada v skupino elementov B kompleks, prispeva k tvorbi in regeneraciji homocisteina, pripomore k celični delitvi, in spodbuja ter normalizira celično presnovo.

Železo je pomemben mikroelement v organizmu, saj sodeluje pri tvorbi eritrocitov, ki so zaslužni za prenos kisikovih molekul in za celično dihanje. Celično dihanje je pomembno tudi v procesu proizvodnje energije. Železo je prisotno v tako imenovani kelirani ali vezani obliki, zato njegovo počasno sproščanje pripomore k izboljšanju stanja imunskega sistema.

Cink je pomemben mikroelement, saj intenzivno pripomore k stabilizaciji in uspešnosti imunskega sistema. Pomemben je pri sintezi dednega materiala - DNK strukture in zaščiti celice organizma pred delovanjem prostih radikalov.

Radikali so toksične kemijske zvrsti, reaktivne po značaju in pospeševalke procesa staranja. Redno nadomeščanje tega pomembnega mikroelementa je nujno.

Sestavina kapsule1 kapsula
krilovo olje250 mg
od tega ločeno:
fosfolipidi200 mg
omega 3 maščobne kisline110 mg
astaksantin (antioksidant)
magnezij100 mg
koencim Q10
železo2,5 mg
cink2,5 mg
vitamin B62,1 mg
selen10 mcg
vitamin B124,5 mcg

Q10 je pomembna sestavina vsake celice, ki pa jo je potrebno venomer nadomeščati - še posebej zaradi staranja ipd. Znano je, da se produkcija tega pomembnega koencima tekom staranja vztrajno zmanjšuje.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Branko; | 23. 12. 2017 21:54
Super izdelek
Na daljši rok zelo uporabna zadeva - zelo priporocam, meni je zminimiziro holesterol
Marija; | 27. 04. 2021 15:22
Mlaka 10
Cardiovasc uporabljam že eno leto, seveda le preventivno. Občutek imam, da je zelo dobra podpora mojemu srcu in ožilju, pa tudi holesterol mi znižuje. Pri mojih sedemdesetih letih in 20.kilogramih odvečne teže mislim, da to moj organizem zares potrebuje. Sem še zelo aktivna v življenju, obdelujem vrt in uživam ob mnogih domačih živalih, za katere skrbim. One pa za mojo rekreacijo. Pes čuvaj me vsak dan pelje na sprehod. Pravzaprav on me naprosi, peljem ga potem jaz in uživava oba. Želim si še mnogo let ob pomoči tega izdelka. Hvala

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Mesto delovanjakri
Mesto uporabesrce
Namendelovanje srca, ožilje
Oznakacardiovasc plus, cardiovasc plus kapsule, cardiovasc plus kapsule
Težavaslaba kri
Tip izdelkakapsule
Farmacevtska oblikakapsule

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.