Cardiovasc plus kapsule, 60 kapsul

<p>Cardiovasc plus je dietetsko živilo za uravnavanje srčno-žilnih obolenj.</p>

Cardiovasc plus je dietetsko živilo za uravnavanje srčno-žilnih obolenj.

350478 15651

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Branko **** 23. 12. 2017 21:54
Na daljši rok zelo uporabna zadeva - zelo priporocam, meni je zminimiziro holesterol Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Cardiovasc plus je dietetsko živilo za uravnavanje srčno-žilnih obolenj, ki vsebuje vse sestavine krilovega olja (nenasičene maščobne kisline omega-3, vezane na fosfolipide, in astaksantin), poleg tega pa še:

- vitamin B6, vitamin B12,
- magnezij, cink,
- železo in selen,
- ter koencim Q10.

Izdelek je plod številnih raziskav in načinov, kako na dietetičen način pripomoči k bolj zdravemu ožilju - zato je izdelek plod številnih več letnih raziskav na tem področju.

1 kapsula Cardiovasc plus vsebuje veliko aktivnih sestavim, konkretno kar 9 dokazano delujočih sestavin, ki pripomorejo k aktivnosti kapsul. Vsaka izmed sestavin vpliva na zdravje in optimalnost delovanja srca in ožilja. Kombiacija vseh sestavin je izredna kombinacija sinergistično delujočih sestavin, zato je posledično delovanje le-teh še posebej izrazito in močnejš v tej izvrstni kombinaciji.

Za koga je izdelek Cardiovasc primeren?

Izdelek je primeren za vse, ki trpijo za srčno žilnimi zapleti, še posebej pa za sledeče skupine ljudi:

- za vse s povišanim holesterolom

- za vse z agino pektoris ali njeno prebolelo obliko

- za vse, ki so nagnjeni k možganskim kapem

- za vse, ki trpijo za boleznimi srca in ožilja

- za vse diabetike

- za vse z indiciranim srčnim popuščanjem

Medicinalis Cardiovasc vsebuje vse za srce in ožilje v dnevnem doziranju. Za prehransko zdravljenje bolezni srca in ožilja

Koencim Q10 naravnega vira, vitamina B6 in B12, selen in cink odlično pomagajo pri zaščiti srca in ožilja.

Kapsule z inovativno tehnologijo omogočajo boljši učinek. Povečajo absorpcijo, biološko uporabnost in stabilnost kapsul. Njihova posebna oblika omogoča lažje požiranje in boljšo prebavljivost.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe

Priporočamo dolgotrajno jemanje dveh kapsul dnevno, najbolje ob obroku. Za dosego optimalnega učinka je treba Medicinalis Cardiovasc plus jemati vsaj 12 tednov.

Vloga sestavin v Cardiovasc Plus živilu

Ena bolj pomembnih sestavin živila Cardiovasc je molekula DHA in EPA molekula, ki izvirata iz rbjega olja. Da bi bilo delovanje teh zvrsti kar se da optimalno je nujno njuno ustrezno ravnotežje in koncentracija v ribjem olju. Prenizka vsebnost EPA in DHK v ribjem olju pomeni neaktivnost takšnega ribjega olja.

Molekuli sta v ribjem olju vezani na pomembne fosfolipidne dele molekul. To je tudi lastnost, ki pripomore k boljši uporabnosti ter biološki razpoložljivosti v organizmu.

Prednosti jemanja DHA in EPA (12 tednov)

- signifikantno znižanje vrednosti holesterola v krvi (skupni kot tudi slab holesterol)

- povečanje vsebnosti dobrega holesterola

- zmanjšana vsebnost trigliceridov (ti lahko v previsokih koncentracijah povzročijo zaplete z krvžilnim sistemom - srčni infarkt)

Magnezij je prisoten v obliki vezane ali kelirane oblike. Kot tak opravlja številne pomembne naloge v organizmu, zato je njegovo pomanjkanje v telesu resnično problematično. Absorbcija magnezija je iz tega prehranskega dopolnila nekajkrat večja kot je abstrobcija iz drugih prehranskih dopolnil.

Magnezij:

  • pripomore k pridobivanju energije
  • pripomore k regulaciji mišičnega dela in delovanja muskulature
  • pripomore k produkciji proteinov
  • pripomore k regeneraciji oškodbe mišičnih vlaken
  • pripomore k produkciji energije in sproščanju energijskih zalog
  • pripomore k normalnemu krčenju mišic in k delovanju mšičnih filamentov

Vitamin B6 spada v skupino elementov B kompleksa in kot tak pripomore k regulaciji sinteze cisteina, normalizira imunski sistem ter optimizira njegovo funkcijo, prav tako pa pripomore k regulaciji in sintezi hormonov v organizmu.

Vitamin B12 spada v skupino elementov B kompleks, prispeva k tvorbi in regeneraciji homocisteina, pripomore k celični delitvi, in spodbuja ter normalizira celično presnovo. 

Železo je pomemben mikroelement v organizmu, saj sodeluje pri tvorbi eritrocitov, ki so zaslužni za prenos kisikovih molekul in za celično dihanje. Celično dihanje je pomembno tudi v procesu proizvodnje energije. Železo je prisotno v tako imenovani kelirani ali vezani obliki, zato njegovo počasno sproščanje pripomore k izboljšanju stanja imunskega sistema.

Cink je pomemben mikroelement, saj intenzivno pripomore k stabilizaciji in uspešnosti imunskega sistema. Pomemben je pri sintezi dednega materiala - DNK strukture in zaščiti celice organizma pred delovanjem prostih radikalov.

Radikali so toksične kemijske zvrsti, reaktivne po značaju in pospeševalke procesa staranja. Redno nadomeščanje tega pomembnega mikroelementa je nujno.

Sestavina kapsule 1 kapsula
krilovo olje 250 mg
od tega ločeno:  
fosfolipidi 200 mg
omega 3 maščobne kisline 110 mg
astaksantin (antioksidant)
magnezij 100 mg
koencim Q10
železo 2,5 mg
cink 2,5 mg
vitamin B6 2,1 mg
selen 10 mcg
vitamin B12 4,5 mcg

 Q10 je pomembna sestavina vsake celice, ki pa jo je potrebno venomer nadomeščati - še posebej zaradi staranja ipd. Znano je, da se produkcija tega pomembnega koencima tekom staranja vztrajno zmanjšuje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Prvi del delavnice lahko izpelje mentor kot stik s seboj, lahko pa kot poročanje o trenutnem počutju z mimiko obraza in kretnjami vsega telesa. Če se odloči za govorico telesa, naj sam začne s poročanjem, da bi udeleženci razumeli, kako naj to izpeljejo.

Drugi del bi bil preobširen, če bi mentor sistematično in po šolsko našteval posamezne simbolne gibe ali kretnje. Bolje bo, če se odloči za izbor in predstavi samo pomembnejša področja govorice telesa, in sicer tako, da neko kretnjo najprej napravi sam, za njim jo ponovijo udeleženci in ob tem ugibajo, kaj pomeni oz. sporoča. Preverili pa naj bi tudi doživljanje šolskega prostora in sošolcev - kako doživljajo bližino drugih, kolikšen je njihov intimni pas, pogovorna razdalja, kakšna je prostornost razreda, šolske stavbe, šolskega dvorišča.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medicinalis + Medicinalis +
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja