Zeolit - kamen življenja!

četrtek, 14 januar 2021

Kaj je zeolit? Zeolitne kamnine so naravni minerali iz vulkanskega pepela, silicijevega dioksida in glinice, ki imajo številne edinstvene lastnosti, zaradi česar so zelo uporabni v številnih kmetijskih, industrijskih, gospodinjskih ter predvsem zdravstvenih aplikacijah. Za kaj vse ga lahko uporabimo si preberite v tem detajlnem članku.ZEOLITKaj je zeolit? | Stroka odgovarjaMedicinska uporaba | Učinki uporabe zeolita | Uporaba in doziranje zeolita | Prebavne težave | Jeterne težave | Osteoporoza | Zeolit in dodatkiOnkologija | Diabetes | Koža in celulit | Opozorila pri jemanju | Vprašanja in odgovori Viri/referenceV preteklih 10 letih je dr. Triebnigova na 2000 pacientih, povsem izčrpanih, utrujenih in brezupnih od kemoterapij, preizkušala delovanje naravnega aktiviranega zeolita Klinoptilolita. Rezultati so bili izredno pozitivni. Odkrila je povsem nove dimenzije v naravnem zdravljenju.

Aktivirani zeolit je pravi blagoslov za čiščenje organizma od strupenih snovi iz okolja, nakopičenih v telesu in ostankov lastne presnove.

kaj-je-zeolit?

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>

Zeolit je nežno novodobno sredstvo, ki se zelo uspešno uporablja pri kroničnih boleznih kot so rak, diabetes in srčno-žilne bolezni. Moderni človek danes več ne umira zaradi starostne slabosti, ampak zaradi posledic presnovnih bolezni. Dr. Ilse Triebnig, kirurginja z dolgoletno prakso, je iskala nove poti zdravljenja, da bi pomagala svojim izčrpanim pacientom.

Obiskala je tudi regijo Kerala na jugu Indije, ki velja kot Meka stoletja stare Ayurvede. Študirala je nato tudi tibetansko, tradicionalno kitajsko in šamansko naravno medicino. Pri vseh terapijah je bil v ospredju proces razstrupljanja organizma z delno eksotičnimi rastlinami, minerali in drugimi naravnimi produkti.

zeolit-lekarna

Fino zmleta lavina prst, kateri se ciljno dodajajo različna zelišča, je najenostavnejši in najbolj efektiven proces razstrupljanja na našem planetu. Brez stranskih učinkov in brez nevarnosti predoziranja. To potrjujejo številne mednarodne študije. Morda se bodo nekateri bralci vprašali zakaj še nikoli do sedaj niso slišali za to čudežno zdravilo.

Dr. Triebnigova je mnenja, da močni farmacevtski in medicinski lobiji v resnici nimajo interesa, da bi se objavili rezultati tega revolucionarnega in cenovno ugodnega naravnega sredstva. Prepričujejo nas, da lahko zdravijo le draga kemijska sredstva in laboratorijske sinteze.

Zeolit

Posebna struktura zeolita daje izredno veliko specifično notranjo površino, do 1000 m2 na gram zeolita. Številni razpredeni tuneli, kanali in votline naredijo zeolit kot spužvo, ki vsrka vase težke kovine  kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse, preden le-ti preidejo v krvni obtok. Ta smrtonosni koktajl se z izločanjem običajno izloči iz telesa v 24 urah.

Istočasno pa vulkanska prst odda telesu potrebne in zelo zaželene ione, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij. Izmenjava ionov deluje zato tako dobro, ker imajo škodljive snovi veliko afiniteto do kristalnih mrež Klinoptilolit zeolita. Kationi, ki se nahajajo v kristalnih mrežah pa so močno odvisni od organskih snovi v organizmu.

Zelo zanimivo je, da je telo sposobno vsrkati samo toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje. Odvečni minerali se iz telesa izločijo. Zato ni nevarnosti, da bi prišlo do predoziranja. Nastanek kroničnih bolezni se lahko z jemanjem zeolitov pravočasno prepreči, ker je samozdravilni sistem v organizmu pozitivno aktiviran. Razen tega so jetra močno razbremenjena, ker zeolit veže nase amonijak. Zaradi sposobnosti nevtralizacije se zmanjša tvorba prostih radikalov v želodčno črevesnem traktu za do 50%. Z jemanjem zeolita se organizem razbremeni, dobi več energije za gradnjo celic in regeneracijske procese, obrambna moč telesa se poveča.Izkušnje znanega farmacevta o učinkovitosti zeolita 

Italijanski kemik in farmacevt, prof. Fedele Manna je dolga leta raziskoval zeolit Klinoptilolit in napisal številne študije o učinkovitosti vulkanskega kamna. Vprašali so ga med drugim:

»Zakaj sta tako pomembna poreklo in kvaliteta zeolita?«

Na zemlji obstaja 150 vrst zeolita. Od tega je samo 40 vrst naravnega izvora. Ostale, sintetične vrste, se uporabljajo v industriji. Samo naravni zeoliti in še zlasti Klinoptilolit, imajo zaradi svoje kristalne strukture izredno visoko moč vezave.

»Ali zeolit ve katere snovi naj odstrani iz telesa in katere ne?«
Prof. Manna in njegov tim so se specializirali na interakcijo naravnega Klinoptilolit zeolita s posameznimi kovinami. Rezultati dokazujejo, da ima zeolit posebej stabilno vezavo s škodljivimi težkimi kovinami. Obstaja tako imenovana prioritetna lista, s katero opravlja naraven mineral. Z za naš organizem esencialnimi elementi v sledeh kot sta npr. cink in kobalt interagira kamen v zelo majhni meri. Velika prednost je, da zeolit teh snovi ne izloči iz telesa, saj so zelo pomembni pri encimskih procesih v telesu.

»Ali se lahko zeolit brez pomislekov uporablja istočasno z uporabo zdravil?«
Tudi na to temo je bil izveden raziskovalni projekt. Zeolit ne vpliva na farmacevtske izdelke. Opozoriti je potrebno le na to, da je potrebno izvesti časovni razmik. Priporoča se, da se zeoliti vzamejo dve uri po zaužitju zdravil. Enako velja pri jemanju železovih preparatov. Tudi v tem primeru je priporočljivo, da se zeolit zaužije dve uri po zaužitju preparata z železom.

»Zakaj zeolit tako dobro ščiti športnike pred bolečinami v mišicah?
Tvorba mlečne kisline pri fizičnem naporu je fiziološki znak za športnika, da je v stresu in pravzaprav ne bi smel nadaljevati s treningom.

Organizem v tem trenutku potrebuje regeneracijski čas, da se mlečna kislina ponovno razgradi. Pri tem ponovno igrajo pomembno vlogo prosti radikali. Še zlasti pri aerobnih športnih disciplinah so povišani. Zeolit veže te proste radikale.

Zeolit nevtralizira radioaktivnost! Radioaktivna izotopa cezij 137 in stroncij 90 dokazano povišujeta nevarnost za nastanek raka na modih in v kosteh. Oba izotopa se dokazano v telesu vežeta na mikroniziran zeolit in nato izločita iz telesa. Zato ima zeolit pomembno vlogo pri boleznih, povzročenih s sevanji, ki se pojavljajo ob nesrečah reaktorjev v atomskih centralah. Cezij 137 izrine iz presnove kalij, stroncij 90 pa kalcij. Posledica so hude spremembe na kosteh. Ker je uporaba zeolitov v Rusiji poznana že veliko dlje časa kot v srednji Evropi, so si z zeoliti pomagali tudi pri  nesreči v Černobilu, tako pri dekontaminaciji tal, vode in hrane, kot tudi pri razstrupljanju ljudi in živali.

Uporabili so 500.000 ton materiala iz zeolitov, da so zaščitili reaktor. Tudi oblačila so na tem področju prali s specialno pralno mešanico iz vode in zeolita. Delavci na in ob poškodovanih reaktorjih so dobivali zeolite. Tudi leta 1945 v Hirošimi so žrtve sevanja dobivale s hrano zeolite. Kot posledico Černobila so pri otrocih zaznali močno povišane vrednosti kadmija, bakra, niklja in svinca. Štiritedenska terapija z dnevno dozo 3-5 g zeolita je pripomogla, da so se povišane vrednosti popolnoma normalizirale.

Razen Rusije je zeolit in njegov pozitiven vpliv na zdravje že dolgo poznan tudi na Japonskem. Tudi po katastrofi v Fukušimi so si pomagali z zeoliti, na žalost šele en mesec po nesreči. Raziskave so pokazale, da je potrebno s terapijo pričeti v desetih dneh po sevanju. Zelo pomembna je takojšnja terapija z zeoliti v primeru, ko radioaktivna bremenitev ni povzročena z direktnim sevanjem, ampak z zaužitjem kontaminirane hrane. Učinek razstrupljanja še poveča kombinacija zeolita in Spiruline platensis (modre alge). Priporočljivo je dodati še vitamine A,B,C in E. Na osnovi izkušenj iz Černobila in Fukušime so se v številnih jedrskih elektrarnah oskrbeli z zadostno količino zeolitov, da bi lahko ob nesreči pravočasno pomagali tako prizadetemu prebivalstvu, kot izviru živil in pitni vodi. V Ameriki je oblast začela preventivno tovoriti k jedrskim centralam na tone zeolitov.

Eksperti priporočajo, da naj bo zeolit v vsakem gospodinjstvu na razpolago kot prva pomoč - za primer naravne katastrofe, povzročene zaradi radioaktivnosti, prisotnosti dioxina ali drugih strupov. V času globalizacije so se poti od radioaktivno kontaminiranih živil še skrajšale. Nevarnost pa preži tudi direktno pred vrati, raziskave so namreč pokazale, da se cezij in stroncij nahajata tudi v mesu divjadi, torej v mesu jelena, srnjaka in divje svinje.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Medicinska uporaba zeolitov

v nadaljevanju predstavljamo nekaj glavnih medicinskih uporab zeolita v praksi.Pomoč pri kemoterapiji

Aktiviran zeolit je v stanju odstraniti iz telesa zelo strupene proste radikale, ki nastajajo tako pri kemoterapiji, kot pri obsevanjih pacientov. Silicijev dioksid pa lahko še istočasno zelo pozitivno vpliva na zakisanost organizma.

Pri pacientih, ki so bili na kemoterapiji in jemali aktivirane zeolite od začetka terapije so opazili (mesečno so kontrolirali število rdečih in belih krvničk, izvajali jetrne in ledvične teste ter elektrolite):

 1. Vneta sluznica v ustih in dlesen so se veliko hitreje pozdravili ali pa sploh niso povzročali nobenih problemov.
 2. Prebava je brezhibno funkcionirala, pacienti niso imeli niti driske, niti zaprtja. Tukaj je potrebno omeniti, da zelo pomaga tudi laneno olje in kurkuma.
 3. Jetrne vrednosti so ostale na normali ali pa so pokazale le rahlo povišanje takoj po kemoterapiji. Pacienti so bili v stanju da so se lahko sprehajali, kar je zelo pomembno. Pacienti pa so lahko tudi jedli lahko hrano in uživali dovolj tekočine. To je pomembna 4 točka, saj običajno pacienti po kemoterapiji niso v stanju popiti niti požirka vode, kar dodatno zelo obremenjuje ledvice.
 4. Zeolit je sposoben tudi odstraniti iz telesa amonijeve spojine, kar je pri razstrupljanju telesa zelo pomembno. V votlinah kristalov zeolitov se amonijak, prosti radikali in težke kovine vežejo in izločijo iz telesa.
 5. Zeolit kot mazilo zdravi aknasto kožo že v 24 urah, najkasneje pa v 48 urah. Velik delež kremenčeve zemlje izboljša tudi kvaliteto kože, nohtov in las.Pozitivni učinki zeolita na paciente

 • aktiviran zeolit krepi imunski sistem
 • ima pozitiven vpliv na funkcijo jeter pri razstrupljanju organizma na osnovi njegove zmožnosti ionske izmenjave
 • pozitivno vpliva na vrednosti krvnih maščob
 • pozitiven vpliv ima na kemoterapevtsko pogojena obolenja živcev (polyneuropathia), za katero do sedaj ni bilo nobene učinkovite terapije
 • dovajanje življenjsko pomembnih mineralov na osnovi njegove sposobnosti ionske izmenjave
 • ima izredno močno antioksidativno delovanje
 • veliko sposobnost vsrkati tekočino in tako lajšati otekline in bolečine
 • zmožnost hitre zaustavitve krvavitve
 • nevtralizirati slabe vonje in pline
 • sposobnost hitrejšega zdravljenja ran
 • pozitiven vpliv na tvorbo hrustanca in kosti

Pri tem je pomembno opozoriti na dejstvo, da ima te pozitivne lastnosti samo aktiviran naraven zeolit Klinoptilolit.

Sintetično proizvedeni ali ne kontrolirani zeoliti se ne smejo uporabljati pri ljudeh.Pomoč pri terapiji z obsevanjem

Običajno obsevanje pri pacientih ne povzroča toliko problemov kot kemoterapija. Lahko pa pride do reakcije na koži kot pri močnih sončnih opeklinah. Neprijetne posledice so običajno težko požiranje in motnje okusa, izpadanje las, ki ponovno ne rastejo.

Na žalost prihaja tud do povečanega izločanja prostih radikalov, zato je uporaba zeolitov zelo dobrodošla. Internistka dr. Elisabeth Zechner iz avstrijske Koroške je npr. zdravila na stotine pacientov v zadnjem stadiju raka z naravnimi medicinskimi zdravili. Vse do trenutka, ko je za rakom zbolela njena mama in ji ni več znala pomagati z medicinskimi preparati. Vsa obupana nad medicino ji je enostavno dala prašek vulkanski mineralov in ji s tem podaljšala življenje za več let.Praktična uporaba zeolita in doziranje!

Na splošno se izvaja terapija z zeolitom vedno v odmorih med kemoterapijo oz. obsevanjem. Tudi študije so dokazale, da zeolit nikakor ne vpliva na zdravila za zdravljenje raka.

Da bi se izboljšalo splošno počutje rakavih pacientov med posameznimi intervali terapij in s tem tudi vrednost počitka med odmori, jemlje večina pacientov dr. Triebnigove ob dnevih brez kemoterapije
3 kapsule zeolita zjutraj in zvečer. Pri povišanih jetrnih vrednostih se doza poveča na 3x3 kapsule na dan. Za vzdrževalno dozo priporoča do dve leti po zaključku kemoterapije 3x2 kapsuli na dan. Nevarnost za ponovitev raka je v tem času močno povečana.

Primer iz prakse:

poznan jazz glasbenik srednjih let je imel tumor v jetrih. Kemoterapija ga je popolnoma izčrpala. Po tem, ko je šest tednov jemal prašek aktiviranega zeolita so bile jetrne vrednosti ponovno normalne. Po treh mesecih tumor ni več rastel. Danes je pacient zdrav. Zelo pogost pojav pri rakavih bolnikih, ki so na kemoterapiji, je Stomatitis, oteklina ustne sluznice. Že z enostavnim spiranjem ustne votline z raztopino zeolita se lahko pacientom hitro pomaga. Prav tako se lahko s pomočjo zeolita omilijo bolečine pacientov pri požiranju hrane.

Pri vseh težavah v ustni votlini kot so otekline, vnetja in krvavitve iz dlesni po operaciji se priporoča naslednja terapija:
Za paciente z oteklinami v ustih je najboljši prašek zeolita, ki se raztopi v čaju. Doziranje: 2 do 3x na dan žlička s 3 g zeolita raztopljena v vodi, mazilu/čaju, večkrat na dan spirati usta in nato izpljuniti. 

Dodatno se lahko v težkih primerih prašek nanese direktno na prizadeto mesto (2x dnevno).Pomoč pri želodčno črevesnih težavah

Hidrofilni učinek pomaga zmanjšati bolečine v želodcu in omiliti zgago. Prav tako ima zeolit pozitiven učinek na težave v črevesju. Nekateri pacienti imajo po fazah kemoterapije hude driske. Izgubljajo veliko tekočine in elektrolitov, telo je shirano, pacient se počuti utrujen in slaboten. Še zlasti so prizadeti pacienti z umetnim izhodom črevesa. Pokazalo se je, da se dosežejo najboljši rezultati, če se prične z jemanjem zeolita takoj naslednji dan po kemo-intervalu. S tem se slabost in bruhanje dobro obvladujejo in pri nekaterih pacientih celo izginejo.

prebavne_težave_in_zeolit

Primer iz prakse: poznan astrolog Winfried Noe je imel močno napihnjen trebuh, ki mu je povzročal bolečine in slabost. Težko se je gibal. Pojedel je celo goro različnih zdravil in prehranskih dopolnil, ki so mu povzročale samo še dodatne težave. Zdravnica Triebnigova je ure in ure sedela ob njegovi postelji, ga opazovala, preverjala ali se je morda okužil na katerem od svojih številnih potovanj, mu zreducirala jemanje preparatov na minimum, mu predpisala očiščevalne infuzije in aktivirala fizioterapevte.

Od takrat do dane jemlje pacient tudi 2x dnevno zeolit prašek in zvečer še zeolit kapsule. Njegovo zdravstveno stanje se je počasi, a zanesljivo boljšalo. Črevesna flora se mu je ponovno obnovila, trebuh je ponovno raven, napihnjenost je izginila, zdravo se prehranjuje, ponovno se veliko giblje in je poln energije.Zeolit pri gastritisu in zgagi

prašek zeolita se zmeša z vodo ali čajem in pije 2-3x na dan po 3 g zeolita. Pacientom, ki imajo težave s požiranjem, je lažje jemati kapsule.Driska in težave s črevesjem

3 do 6x na dan vzeti žličko zeolit praška, vendar ne med obroki. Pri vseh težavah s črevesjem se priporoča dodatno jemanje probiotikov.
Kronična vnetja črevesja in umeten izhod iz črevesa: v tem primeru je potreben individualen pristop, odvisno od tega kako pacient živi, kakšen poklic ima … zeolit se priporoča jemati do konec življenja, glede na to, koliko škodljivim strupom je pacient sicer izpostavljen.Uspešno pri zdravljenju Heliobacter

Zeolit veže nase amonijak in tako vzpostavi normalno stanje, želodčna kislina pa lahko uniči bakterijo Heliobacter. Če pomislimo, da lahko ta za človeka neprijetna bakterija dokazljivo povzroča gastritis, razjede na želodcu in dvanajsterniku oz. celo karcinom na želodcu, je razumljivo kako pomembno je, da uživamo aktiviran zeolit.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Podpora pri zaprtju

to je simptom, ki se pogosto pojavi v prvih tednih po kemoterapiji. Pri tem gre tudi za pomanjkanje tekočine in balastnih snovi. Dobro se je izkazal s strani dr. Triebnigove korigiran recept dr. Budwigove: Žličko s 3 g zeolita, jedilno žličko lanenega olja, porcija naravnega jogurta ali puste skute, sezonsko sadje in oreščki. Pomembno: vsaj 1,5 do 2 l tekočine na dan.Zeolit lahko prepreči rast rakavih celic

Pogovor z zagrebškim profesorjem molekularne biologije prof. D dr. Krešimirjem Pavelićem, ki že dolgo raziskuje zeolite in je avtor številnih znanstvenih študij na to temo, njegov največji raziskovalni interes leži v molekularni genetiki raka. Ti je nekaj izsekov iz invetervjuja, ki se veže na zeolite:

 • Ali je naravni zeolit Klinoptilolit čudežno sredstvo proti raku?

Ne, ni čudežno sredstvo, ampak učinkovit adjuvans, torej snov, ki se jemlje dodatno ob terapiji. Klinoptilolit je toksikološko raziskan in brez pomislekov klasificiran, kar so potrdile študije. V preteklih letih sem raziskoval gene pacientov s tumorji in njihovo molekularno dejavnost ter prišel do zanimivih rezultatov

 • Kateri so bili najpomembnejši?

Poznano je, da lahko zmleti vulkanski minerali pozitivno spremenijo gene, ki so odgovorni za širjenje rakavih celic. Že pred leti sem objavil strokovno delo, pri katerem je šlo za to, da se raziskuje 20.000 različnih genov človeške celice s pomočjo DNA-čip-tehnologije. Te celice so bile obdelane z zeoliti. Pri tem so odkrili dve stvari: zeolit poveča sposobnost popravila DNA, ki je bila spremenjena zaradi bolezni in uravnava nivo anti stres genov. V teku raziskav se je tudi pokazalo, da je naraven mineral preprečil razvoj določenih virusov. Moje najnovejše raziskave dokazujejo, da ima zeolit zanimiv učinek na postopke pri razvoju metastaz pri rakavih bolnikih.

 • Kako vidite sposobnost razstrupljanja zeolitov?

Kot je dokazano je izredno velika. Po novi študiji iz ZDA izkazuje mineral pozitivne efekte pri terapiji z zastrupitvami od težkih kovin.

Pri tem gre za prvo dvojno slepo raziskavo na to temo. Vroča tema v povezavi z zeoliti je njegovo delovanje na bolezni živcev - Polyneuropathia, ki se pogosto opazuje po kemoterapiji.

 • Kakšno je pri tem znanstveno mnenje?

Aktualna raziskava dokazuje, da se je Polyneuropathia pri živalih drastično zmanjšala. To bolezen perifernega živčnega sistema med drugim povzroča amonijak. Ta snov se proizvaja tudi pri nekaterih
vrstah raka, še zlasti pri raku na želodcu in črevesju. Zeolit je sposoben to snov vezati nase in jo izločiti iz telesa.

 • Kako je z njegovim delovanjem na imunski sistem?

Z raziskavami sem ugotovil, da Klinoptilolit zeolit močno stimulira imunski sistem.

 • Ali se lahko v medicini uporablja tudi sintetični zeolit?

Ne, naravnega kamna ni možno zamenjati.

 • Kakšen pomen ima kamen v preventivni medicini?

Zeolit je zelo primeren za uporabo v profilaksi – dolgo in zdravo življenje si želimo vsi. Logika je jasna: če človek uspe vse škodljive snovi odstraniti iz telesa, se izogne boleznim, staranje se upočasni, rakave bolezni se lahko preprečijo.

 • Kaj se mora v prihodnosti zgoditi, da bo zeolit dobil tudi v klasični medicini ustrezno priznanje?

Vsekakor so potrebne nadaljnje raziskave. Postavlja se vprašanje kdo jih bo financiral. Farmacevtska industrija je še zadržana, kajti tu še ni prijavljenih nobenih patentov. Klinične raziskave bi se morale na evropskem nivoju pričeti takoj. Prepričan sem, da bodo v medicini prihodnosti kapsule zeolita zamenjale zelo draga zdravila.Kako zeolit pomaga diabetikom?

Pri diabetesu, arteriosklerozi, zamaščenih jetrih in povišanih vrednostih maščob v krvi se priporoča jemati kombinacijo zeolita v prahu z ekstraktom grozdnih pešk in ekstraktom kurkuma. To še poviša pozitiven vpliv zeolita na notranje stene krvožilja. Jemlje se vsaj 3x2 kapsuli na dan, pri napredovani bolezni pa 3x3 kapsule.

zeolit_in_diabetes_problemi

Pri diabetesu, ki ima za posledico bolezni oči se priporoča jemanje zmesi zeolita, kurkume in cimeta. Tudi lastnost zeolita kot ionskega izmenjevalca zasluži posebno pozornost. Iz aktiviranega minerala se v sluznico črevesja izločajo življenjsko pomembni minerali kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij.Razkroj amonijevih baz

Spremembe na ožilju ledvic (diabetična Neuropatia) imajo za posledico veliko prizadetost ledvične funkcije. Če ledvice zaradi diabetične okvare niso več v polni funkciji, da razstrupljajo organizem, pride do kopičenja amonijaka v krvi. Zeolit eliminira te nevarne amonijeve baze in druge škodljive snovi že v črevesju. Mineral torej odvzame organizmu delo razstrupljanja, zelo strupen amonijak je za diabetične bolnike velika nevarnost. Simptomi kot so glavobol, motnje koncentracije, omotica pa vse do kome so lahko posledica. Veliko diabetikov je tudi odvisnih od dializ, kar je v povezavi s povišanimi obremenitvami z amonijakom.Zdravljenje razjed, bul

V kolikor so velike arterije prizadete, kri komajda še teče do prstov na nogah, ki so v začetku beli in mrzli in končno postanejo črni in odmrejo. Bolečine so izredno hude. Dr. Triebnigova poroča, da ima zelo dobre rezultate pri zdravljenju razjed na spodnjih okončinah in pri razjedah na mestih, kjer je bil izveden pritisk (ležarine).Pri tem zelo pomaga zeolit v prašku ali mazilu. Zeolit vsrka sekret iz vlažnih ran, zavira vnetje in povečuje nastanek novih celic, ki lahko uničijo nevarne bakterije. Istočasno pa pozitivno vpliva na zakisanost tkiva.Izboljšano zdravljenje ran

Dr. Triebnigova zdravi paciente tako, da nanese na rane direktno zeolit prašek za rane in jim predpiše tudi jemanje kapsul.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>
Močna razbremenitev jeter z zeolitom

Jetra so kemijska tovarna v našem telesu, organ, ki je v današnji moderni civilizaciji izpostavljen številnim obremenitvam. Današnji življenjski stil nas zapeljuje z vsemogočimi nezdravimi snovmi, kot so mastna hrana in alkohol. Tudi spimo neredno. Dodati je potrebno še obremenitve s strupi iz okolja, zdravili in drugimi, telesu tujimi snovmi. Omembe vredno je, da so jetra sposobna vse škodljive snovi predelati v nestrupene snovi. Ena najpomembnejših nalog jeter je tvorba holesterola in upravljanje presnove maščob. Če je to moteno, pride do zdravstvenih problemov, ki so tesno povezani z našimi življenjskimi navadami. Civilizacijske bolezni kot so Adiposita, torej debelost, Diabetes mellitus, zamaščena jetra ali arterioskleroza so neizogibna posledica. Ni čudno, da sta srčni infarkt in kap tako pogosta.

zeolit_in_jetrna_bolezen

Pri motnjah presnove maščob koncentracije maščob v krvi od normalnih vrednosti odstopajo. Običajno gre za povišanje vrednosti maščob v krvi. Najpogostejše motnje presnove maščob so previsoka vrednost holesterola ali preveč trigliceridov, torej specialne krvne maščobe v krvi. Pogosto sta obe vrednosti istočasno povišani. Holesterol je življenjsko pomemben gradbeni kamen za stene celic in krvne maščobe so tudi nepogrešljive za tvorbo žolčne kisline, ki omogoča dobro prebavo. Holesterol je tudi izhodna substanca za telesu lasten vitamin D in tvorbo različnih hormonov. Maščoba se v večji meri tvori v telesu (predvsem v jetrih) in v manjšem delu dovaja s hrano. LDL in HDL transportirajo holesterol v kri: LDL (slabi holesterol) k celicam in organom in HDL ( dobri holesterol) nazaj v jetra, kjer se razgradi v žolčno kislino. Trigliceridi služijo po eni strani za pridobivanje energije, po drugi strani pa so odločilni faktor za nastanek srčno-žilnih bolezni.

Zeolit znižuje odvečne maščobe v krvi, odstrani toksične amonijeve baze, eliminira strupene snovi že v črevesju in tako vodi k normalizaciji jetrnih vrednosti. Stanje jetrnih vrednosti se pacientom izboljša že v nekaj tednih, simptomi kot so utrujenost, pomanjkanje apetita in slabost izginejo. Vzrok za nastanek alergij, bolezni kože in večine avtoimunih obolenj ter celo raka je motena funkcija jeter, ker imunski sistem ne deluje pravilno in zaradi tega zločeste celice niso uničene na začetku. Zdrava jetra izredno efektivno preprečujejo nastanek raka. Pogosta utrujenost in brezvoljnost so lahko prvi signali za poškodovana jetra, zato je tudi znan rek » Bolečina jeter je utrujenost«.Uporaba in doziranje

Če so jetra preobremenjena svoje funkcije razstrupljanja ne morejo več opravljati. Prva stopnja bolezni jeter je zamaščenost jeter, kar je pri ustrezni terapiji še popolnoma ozdravljivo. Tudi če pride  do naslednje stopnje, ciroze jeter, je regeneracija jeter še možna. Zelo pomembno je, da se prične razbremenitev z zeoliti najhitreje možno. Pri mesečnih kontrolah pacientov se je zelo hitro  pokazal pozitiven učinek naravnega vulkanskega minerala na jetrne vrednosti. Dr. Triebnigova je v sodelovanju s prof. Joachimom Greilbergerjem iz Inštituta za fiziološko kemijo (Institut für Physiologische Chemie) na univerzi v Grazu po dolgoletni uporabi zeolita na pacientih ugotovila, da pripomore povezava zeolita in kombinacije snovi ASH (=Alpha-Ketoglutarsäule in 5- Hydroxymethylfurfural) zelo hitro presenetljivo ozdraviti jetra. Avstrijski znanstvenik je v sodelovanju s številnimi univerzami potrdil pozitivno delovanje z ASH. Ta snov zviša vnos kisika v kri in nevtralizira ne samo oksidativne substance, torej »rjo« v celicah, ampak jo celo predela v dodatno življenjsko energijo.

Najboljši rezultati so bili doseženi z zmesjo zeolitnega praška (dve žlički po 3 g) z ASH in razporejeni preko dneva, razredčeni v vodi ali čaju. Dodatno pa še 2x1 kapsula aktiviranega zeolitnega praška in kurkume. Pri povišanih jetrnih vrednostih je priporočljivo jemati 3x2 do 3x3 kapsule dnevno.Zeolit - podpora pri osteoporozi

Naše kosti nikakor niso mrtve, trde tvorbe. Tudi kosti so prekrvavljene in izkazujejo visoko presnovno aktivnost, ne samo v času rasti. Pri izgradnji kosti in hrustanca igra odločilno vlogo kremenčeva kislina (silicijev dioksid). Kostna struktura se nenehno spreminja, del njenih celic se obnavlja, drugi del odmira. Ravnotežje teh procesov skrbi za zdrave, stabilne kosti in močno hrbtenico.

Osnova za izgradnjo stabilnih kosti se vzpostavi v otroštvu in v mladosti, torej v času rasti. Pomemben je zadosten vnos kalcija s hrano. Do 30. leta se kostna masa izgradi, sledi ji faza stabilizacije. Z nastopom menopavze pri ženskah se prične razgradnja kostne mase z 1% kostne mase na leto. Pri moških se ta proces razgradnje prične šele po 70. letu starosti. Moteči faktorji, ki ovirajo izgradnjo kostne mase oz. pospešujejo razgradnjo so zmanjšana proizvodnja hormona estrogena (menopavza pri ženskah), operativna odstranitev jajčnikov, motnje hranjenja kot so bulimija in bolezensko hujšanje ter enostranska prehrana. Omeniti je potrebno še ekstremni šport, ki še zlasti pri ženskah povzroča hormonske spremembe. Drugi hormon, na katerega se pogosto ne polaga dovolj pozornosti, je inzulin. Pomanjkanje hormona inzulina povišuje možnost zlomov kosti, pa tudi zmanjšano proizvodnjo kolagena, kar vodi k večji krhkosti kosti. Še zlasti so prizadeti pacienti z diabetesom tipa A. Tudi zakisanost telesa povzroča veliko nevarnost. Pri presežku poskuša telo kislino nevtralizirati s kalcijem. Mineral si vzame med drugim iz kosti, kar neogibno poveča nastanek osteoporoze. Kalcij se izloči z urinom. Ta dramatičen razvoj je dokazal s svojo študijo prof. Krecimir Pavelić, ki je več let raziskoval in kontroliral ta proces.

Presežek kisline nastane med drugim pri motnjah presnove zaradi bolezni živcev, kroničnega bronhitisa, motenj v želodčno-črevesnem traktu, pri posebnih dietah in tudi pri diabetesu, predvsem pri tipu 2. To pomeni, da imajo diabetiki na eni strani zaradi pomanjkanja inzulina in na drugi strani zaradi kronične zakisanosti povišano tveganje za nastanek osteoporoze. K temu prispevajo še napake pri prehranjevanju, npr. jedi, bogate s fosfati (klobase, meso) se napačno kombinirajo z mlečnimi izdelki (sir, mlečni produkti). To vodi k temu, da fosfat veže kalcij preden ga lahko telo absorbira. Pomembno za preprečevanje: piti manj alkohola in se izogibati nikotinu.Primeri iz prakse

Kako zelo uspešno se lahko uporablja pri zdravljenju vulkanski mineral kaže sledeč primer dr. Triebnigove – pacient si je pri smučanju zelo močno poškodoval levo nogo. V golenici, mečnici in petnici je imel zdrobljenih 19 kosti. Po operaciji je kirurg rekel, da so bile kosti prepredene z maščobo in najkasneje čez eno leto bo potrebno sklep ojačiti. Pacient je jemal zeolit in koralni kalcij ter vztrajno izvajal vodno telovadbo. Pet mesecev po operaciji je isti kirurg odstranil vijake in specialne žeblje iz sklepa. Na to je zelo začuden vprašal pacienta:«Kaj ste počeli? Vaše kosti so trde kot kamen, le z največjim trudom sem uspel odstraniti žeblje.

Drugi primer

kako zelo pomembno je meriti gostoto kosti kaže primer mladega moškega na invalidskem vozičku. Nekega dne ga je žena pripeljala v ordinacijo dr. Triebnigove. Od nesreče pri plavanju je postal paraplegik, odvisen od vozička. Imel je hude bolečine v hrbtu in le z največjo težavo se je držal vzravnano. Ko je dr. Triebnigova pregledala njegove izvide, je opazila, da manjka izvid o kostni gostoti. Po opravljenem testu je ugotovila, da je bil zakisan in njegova kostna masa se je počasni razgrajevala. Ker se ni mogel gibati so bile posledično tudi njegove mišice oslabljene kar je vplivalo na njegovo kostno konstrukcijo. Dr. Triebnigova mu je predpisala zeolit, koralni kalcij in vitamin D3 ter prosila maserja, da je aktiviral njegove hrbtne mišice. Že po nekaj tednih se je pokazalo bistveno izboljšanje, predvsem so bolečine začele popuščati. Njegov kostni aparat je postal ponovno močnejši. Zeolit pa ne deluje samo proti zakisanosti, ampak lahko zelo uspešno deluje tudi v zobni medicini. Dr. Triebnigova je imela pacientko, ki si je želela vstaviti tri zobne implantate. Svetovala ji je, naj si predhodno da v izvrtine moko vulkanskega kamna. Zaradi tega je prišlo do bistveno boljšega celjenja rane. Po operaciji ni prišlo do hematoma in tudi ne do oteklin. Implantati pa so čvrsti. Zeolit se v dentalni medicini priporoča še zlasti pri pacientih, ki imajo osteoporozo in šibko spodnjo čeljust.

Če so vzrok za nastanek osteoporoze zdravila, podpira zeolit učinkovito jetra in ledvice pri razstrupljanju organizma. S tem se prepreči preobremenjenost teh organov. Jetra lahko ponovno izpolnjujejo drugo pomembno nalogo, to je tvorbo vitamina D. Brez vitamina D se kalcij ne more vsrkati v kosti.

Tretji primer

dr. Triebnigova se spominja mlade pacientke, ki je trpela zaradi hudega vnetja sklepov. Samo z največjim trudom je lahko premikala prste in komajda držala v rokah skodelico čaja. Zdravniki so ji predpisali kortizon v visokih dozah. Kmalu za tem je zbolela za rakom na dojki. Dobila je kot običajno in brez smisla, anti hormonsko terapijo. Kljub temu se je rak pojavil čez dve leti še na drugi dojki. Ko je prišla do dr. Triebnigove je imela bolečine v hrbtu, vse kosti so jo bolele. Trpela je za osteoporozo. Najprej ji je zdravnica dala zeolit, da je ponovno vzpostavila jetrne parametre. Kmalu je pacientka poročala, da so se bolečine v kosteh zmanjšale. Zeolit, koralni kalcij in vitamin D3 so ji pomagali izboljšati zdravstveno stanje. Od takrat je pacientka že več let zdrava, z lahkoto premika sklepe.

Pri naravnem zeolitu gre za t.i. tetraeder silikate. To so elementarni gradbeni kamni našega organizma. V posebno visokih koncentracijah jih najdemo v vseh trdih strukturah našega telesa. Če pride do pomanjkanja silikatov to opazimo na zunaj pogosto kot krhke lase, lomljive nohte in suho kožo. Vzrok za to je t.i. »dekalcifikacija« zaradi pomanjkanja silicija. Naš sklepni hrustanec se hitreje obrablja, pojavijo se bolečine v medvretenčnih ploščicah kot so kolenski in kolčni sklepi. Pri tem nam zeolit po eni strani pomaga kot silikat in po drugi strani kot darovalec kalcija. Zaradi njegove sposobnosti ionske izmenjave veže nase strupe in odda telesu manjkajoče minerale, v tem primeru kalcij. Iz dolgoletne prakse z zeoliti lahko dr. Triebnigova trdi, da lahko dnevni vnos tega čudovitega kristala zaustavi začetni potek osteoporoze. Pogosto so bile dosežene ponovno normalne vrednosti. Zeolit skrbi v veliko primerih za hitrejše celjenje. Npr. pri pacientki, ki je imela velik tumor v spodnji čeljusti.

V 13-urni operaciji je bila zločesta tvorba odstranjena in kirurg je nadomestil polovico spodnje čeljusti z nadomestkom iz medenične kosti. Po nekaj mesecih so pacientki lahko v nadomestno čeljust vsadili zobne implantate. Danes lahko pacientka brez težav je, grize in žveči. Za to se lahko zahvali tudi intenzivni terapiji z zeoliti in dodanemu dolomitu.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Priporočila za jemanje

Dr. Triebnigova priporoča kombinacijo praška zeolita z dolomitom. Za preprečevanje bolezni se je najbolje izkazala dnevna mera 3-5 g zjutraj med 6.00 in 8.00 uro, raztopljena v polovici do ¾ l vode. Če pa gre za akuten problem osteoporoze, se doziranje poviša na do 15 g dnevno. Paziti je potrebno na to, da se zeolit vzame časovno odmaknjen od zaužitja mesa in klobas, ker se v mesu prisotni fosfati v nasprotnem primeru vežejo s kalcijem in mineral se hitro izloči iz telesa, namesto da bi ojačil naše kosti.Snovi, ki jih je dobro jemati z zeolitom

V nadaljevanju bodo predstavljene nekatere snovi, ki jih dr. Triebnigova rada priporoča v kombinaciji z naravnim zeolitom.Dolomit

Je naraven kamen, ki fino zmlet dodatno oskrbuje telo s kalcijem in magnezijem. Nastal je iz okostja koral in je po kemijski sestavi zelo podoben človeškemu okostju. Zaradi specialnega postopka aktivacije so ti minerali za telo zelo dobro sprejemljivi. Še posebej je primerna uporaba za športnike, za bolnike z osteoporozo in za ljudi, ki imajo težave z lomljivimi, razcepljenimi nohti.

OPC (Oligomer Proanthocyanidine) + vitamin C Pod OPC so zajete sekundarne rastlinske snovi. Ob vitaminih in mineralih vedno bolj pridobivajo na pomenu. Podpirajo številne zaščitne mehanizme našega telesa. V sodelovanju z zeolitom je potencirana njihova obrambna sposobnost pred oksidativnim stresom. Da je OPC uporaben za organizem, mu je potrebno dodati vitamin C. Ta kombinacija je zelo uspešna pri izravnavanju vseh civilizacijsko pogojenih simptomih pomanjkanja organizmu potrebnih snovi.Weihrauch (boswellia sacra)

Se ne uporablja samo pri številnih religioznih ritualih, ampak že od davnine naprej tudi v naravni medicini. Blaži vnetja, otekanja in je še zlati primerna za zdravljenje revmatičnih obolenj, pri bolečinah v sklepih, v kombinaciji z zeolitom. Tudi v kombinaciji s kortizonom pri terapiji tumorjev v možganih in metastazah je zelo primerna.Kurkuma

Je začimbnica, ki ne sme manjkati v nobeni Curry mešanici.

V državah kot je Indija se ta začimbnica tako pogosto uporablja, ker ima zelo močno antibakterijsko delovanje. Še posebej velik pomen ima v tropskih in subtropskih klimatskih conah. Kurkuma ubija črve in bakterije ter preprečuje drisko. Pospešuje pa tudi prebavo, ker olajša zgorevanje maščob.

Kurkuma »Curcuma longa« ima 5000 letno medicinsko tradicijo. V Indiji se uporablja v ayurvedski medicini pretežno pri obolenjih želodčno-jetrno-žolčnega področja, pa tudi zunanje, pri problemih s kožo. V Evropi so določene vrste kurkume poznane kot sredstvo za jetra in žolč že od Antike. Kurkuma povečuje izločanje žolča, kar je pomembno za prebavljanje maščob. Ne skrbi samo za fino razpršitev maščobnih kapljic, ampak povečuje tudi aktivnost prebavnih encimov in gibanje črevesja. Vsekakor pa za zdravljenje ni dovolj s kurkumo samo začiniti jedi, ampak je potrebno dodatno jemati koncentrat v kapsulah. Pri medicinski uporabi se kurkumi dodaja črni poper, ker se v tej kombinaciji delovanje kurkume še poveča. Eterična olja iz kurkume pomirjajo črevo in odpravljajo boleče krče. Zaradi teh lastnosti dr. Triebnigova rada kombinira kurkumo z zeolitom pri vseh želodčno-črevesnih težavah, ki izvirajo iz preobremenjene funkcije jeter. Celo v klasični šolski medicini se danes glede na njeno varovalno delovanje o kurkumi diskutira v povezavi z rakom na črevesju.Guarana

Gre za rastlino, ki raste na Amazonskem področju, katere semena so domorodci fino zmleta tradicionalno uporabljali kot pijačo za poživitev. V nasprotju z običajno kavo vsebuje veliko več kofeina, ki pa se bistveno počasneje sprošča v telesu. Zato traja poživljajoč učinek tudi do šest ur. Raziskave so pokazale, da čreslovina ne nažira želodčne sluznice Uporaba Guarane je danes razširjena že povsod, v limonadah, keksih, žvečilnem gumiju, čokoladi in predvsem v tako priljubljenih energetskih pijačah. Na voljo pa je tudi v čistem prašku ali v kapsulah in tabletah in je zelo priljubljena med športniki za višanje zmogljivosti. V kombinaciji z zeolitom se ponuja v vseh primerih za zviševanje energije.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Uporaba zeolita z dodanimi snovmi!

Zeolit pri problemih s prebavo, z želodcem in črevesjem. Če se pojavljajo težave zaradi motene žolčne funkcije, se priporoča jemanje zeolita z kurkumo 2-3 x1 kapsula dnevno. S tem se ponovno aktivira produkcija žolča. Pri močnih driskah se priporoča jemanje zeolita v prašku 3 do 6 žličke po 3 g na dan. Pri pacientih z umetnim izhodom iz črevesa, ki trpijo za večkratnim vodenim iztrebljanjem, se priporoča uporaba tekočega zeolita. Zeolit se uspešno uporablja tudi pri zgagi, ker omogoča kislinskobazično ravnovesje. Zelo priporočljivo je istočasno jemanje probiotikov, da se obnovi črevesna flora.

 • Pomanjkanje energije: Ljudem, ki jim primanjkuje energije, bodisi zaradi povečanih življenjskih obremenitev, v povezavi z boleznimi ali stranskih vplivov zaradi jemanja zdravil lahko pomaga zeolit z mešanico guarane. Vsekakor pa je pri tem potrebno paziti, da ne pride do kontraindikacij kot velja za povišan vnos kofeina. Torej se odsvetuje pri visokem krvnem pritisku, nespečnosti, glavobolih, tresavici in povišani razdražljivosti. Med nosečnostjo in dojenjem se jemanje guarane ne priporoča.
 • Preobremenjenost, šport, zakisanost: v teh primerih se jemlje 3x3 kapsule zeolita dnevno in dodaja elektrolitske koncentrate (sicer si vzame telo iz telesa kalcij), vitamin C in alfaketoglutensko kislino, po potrebi eno do dve vrečki. Preobremenjen športnik namreč ne umre zaradi odpovedi srca, ampak zaradi šoka od zakisanosti.
 • Diabetes, arterioskleroza, zamaščena jetra: Tukaj gre za to, da se zaščiti in regenerira prizadete notranje stene žil. Delovanje zeolita se lahko potencira še z kombinacijo OPC + vitamin C kot tudi s kurkumo. Priporoča se doza 3x1 kapsula dnevno kot preventiva. Pri napredovani bolezni se doza lahko poviša na 3x2 do 3x3 kapsule. Zelo zamaščenih arterij se seveda ne da več sanirati.
 • Heliobacter – Gastritis: Če težave na sluznici želodca povzroči bakterija Heliobacter, se zeolit ne sme mešati z drugimi snovmi. V tem primeru se mora uporabljati čist, najbolje na prazen želodec. V časovnem razdobju vsaj šest tednov se uporablja zeolit zmešan z vodo in se ga pije preko dneva. Dodatno pa še 3x2 kapsuli in zvečer žličko zeolit praška.
 • Težave s kožo, lasmi in nohti: Suha koža, krhki lasje in lomljivi nohti so vedno znak pomanjkanja hranil v organizmu. Priporoča se dnevno jemati 3x2 kapsuli ali 2x1 žličko po 3 g praška. Priporočljiva je še kombinacija vitamina A in E kot tudi produkti, ki vsebujejo pšenične kalčke.
 • Poškodbe kože, opekline, piki insektov: Zeolit lahko razvije svoje popolno delovanje z nanašanjem na rane v čisti obliki ali kot mazilo. Iz rane povleče nečistoče, deluje antibakterijsko in pospešuje celjenje rane. V podlagi za mazilo imajo prednost rastlinske in živalske maščobe, ki lahko prodrejo v kožo. Po nanosu je še posebej opazna hitra zaustavitev krvi. Tudi pri pikih insektov, opeklinah in herpesu se je puder izvrstno izkazal. Puder ali mazilo je potrebno večkrat dnevno natanko nanesti na kožo.
 • Nega kože pri aknah, Rosacei in Neurodermitisu: Zeolit se je zelo dobro izkazal tudi pri boleznih kože kot so akne, rozacea in neurodermitis zaradi svojega antioksidativnega delovanja in sposobnosti zaviranja vnetij. Prizadeti morajo zeolit uporabljati tako notranje kot tudi zunanje, z nanašanjem pudra. Hidrofilna komponenta deluje lokalno kot zaviralec bolečine in proti otekanju. Vsa nabrana tekočina se vsrka in pospeši se rast novih zdravih kožnih celic. Notranje zeolit reducira odvečne kisline in proste radikale. Pri velikem številu teh kožnih težav pa se je pokazalo, da je potrebno zeolit uporabljati dolgoročno, sicer se simptomi pogosto ponovijo.
 • Bolečine pri Polyneuropathii: Polyneuropatske bolečine imajo številne vzroke, ki do danes še niso bile dokončno raziskane. Prav tako malo je poznana vsesplošna metoda zdravljenja. Ta fenomen poškodbe živcev se srečuje najpogosteje v nogah v povezavi z diabetesom, motnjami prekrvavitve in rakavih terapijah. Dobri rezultati so se pokazali pogosto z jemanjem 3x3 ali celo 3x4 kapsule zeolita dnevno.
 • Vnetja dlesni in sluznice v ustih: V kolikor planirate obisk pri zobozdravniku, še zlasti če bo zobozdravnik delal na amalgamskih plombah, je priporočljivo že predhodno vzeti zeolit, da se prepreči vnos toksičnih sestavin kot so živo srebro in tudi nezaželenih bakterij. Jemanje zeolita se mora nato nadaljevati še nekaj dni po terapiji. Če so poškodovane dlesni ali sluznica v ustih, so otečene in bolijo, se uporabi za spiranje  ust prašek zeolita, raztopljen v vodi ali mazilo v čaju. Težave se hitro umirijo. Usta se večkrat dnevno spira in nato raztopino izpljune. Prašek se lahko tudi dodatno lokalno posipa. Zeolit torej ni samo učinkovita podpora pri težkih boleznih, ampak se lahko uporablja pri številnih majhnih težavah vsakodnevno.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Zeolit in probiotiki

Dobro sodelovanje zeolita in probiotikov.

V začetku je že bilo omenjeno, da so se probiotiki zelo dobro izkazali kot dodatek pri jemanju zeolita predvsem pri obolenjih črevesja, kot so trajne driske zaradi jemanja antibiotikov, kemoterapije in uporabe kortizona. Probiotiki so specialno izbrane žive črevesne bakterije, ki se lahko množijo, so človeškega izvora. Mikroorganizmi so pravi eliksir mladosti za črevesje in v povezavi z zeolitom perfektna terapija proti staranju.

Znanstveniki na avstrijski družbi za probiotično medicino (Österreichische Gesellschaft für Probiotische Medizin -ÖPROM) so pred kratkim po dolgoletnem delu razvili prve preparate črevesnih bakterij, ki znanstveno dokazujejo, da se lahko na veliko presenečenje tudi težke probleme s prebavili z njimi hitro odpravi. Predvsem ko postajamo starejši se v telesu veliko spremeni.Koža postane bolj suha, presnova ne deluje več tako kot prej, tudi naša prebava se spremeni, z njo pa tudi imunski sistem. Zaprtje, napihnjenost ali razdražljivo črevo so pogosto neprijetni spremljevalci tega življenjskega obdobja. Zaradi napačne prehrane pride pogosto tudi do laktozne intolerance in intolerance na fruktozo, kar se lahko npr. z Mayr-čistilno kuro črevesja popravi. Dramatične spremembe v črevesju nastanejo najpogosteje zaradi jemanja močnih zdravil, kemoterapije, obsevanj in zmanjšanega donosa kisika zaradi premalo gibanja, glivic kvasovk kot so kandida albicans, ki se v vlažnem črevesju močno razbohoti in zablokira črevesno sluznico da ne more več pravilno vsrkavati vitalnih snovi. Pride lahko do hude napihnjenosti in poškodbe imunskega sistema.

Skozi to so pozitivne črevesne bakterije zdesetkane, ne samo po številu, ampak tudi po raznovrstnosti. Zdrava črevesna flora je porušena, patogene bakterije se razmnožijo. Naša hrana se več ne prebavlja, ampak v črevesju vre. Nastane lahko plin metan, ki poškoduje jetra in povzroča napihnjenost.

Naša odpornost do škodljivih klic, ki smo jim še posebej izpostavljeni pozimi, se zmanjša. Motena črevesna flora lahko povzroča astmo, migrene, neurodermitis, koprivnico in diarejo. Za zdravo črevesno floro so zelo pomembne specialne bifidobakterije in laktobacili. Če prebava ne funkcionira več pravilno in je črevesna flora porušena v telo lažje vstopajo biokemični strupi, konzervansi, barvila, škropiva na sadju…

Najkasneje takrat, ko jemljete antibiotike, morate jemati zeolit in istočasno še specialne probiotike z veliko različnimi klicami. Zeolit razstruplja, probiotiki pa v rekordnem času ponovno vzpostavijo črevesno floro in preprečijo trajne driske, slabokrvnost, pomanjkanje železa in vitaminov.
Klasične črevesne diete izboljšajo delovanje zeolita

Moderna Mayr-medicina: ponovno se moramo naučiti pravilno jesti Zdravo črevesje je predpogoj za zdravje in generalno sanacijo telesa. Predvsem pri preprečevanju bolezni je zato potrebno v rednih časovnih razmikih črevo temeljito očistiti in osvoboditi od strupenih snovi. V nadaljevanju bosta predstavljeni dve razstrupljevalni metodi, ki telo v veliki meri pomladita in efektivno doprineseta k vsesplošnemu zdravju. Blagodejni učinki zeolita se s tem še povečajo. Pri moderni F.X.Mayr-kuri kot tudi pri indijski Ayurvedski-kuri se naučimo zamenjati napačne prehranske in življenjske navade z zdravimi.»Človek je to, kar prebavi.«

Zelo poznane osebnosti, kot so moderator Thomas Gottschalk potrebuje to kuro za razstrupitev telesa in izgubo odvečnih kilogramov, njegov kolega Harald Schmidt jo redno izvaja za vzdrževanje kondicije in Sean Connery se s to dieto napolni s svežo energijo in pripravi za nove filmske vloge. Že dolgo poznana kura »mlečna žemljica« avstrijskega naravnega zdravilca Franza Xaver Mayra praznuje v novi preobleki presenetljivo renesanso. Že babice so nas učile, da je dobro prežvečena hrana že na pol prebavljena. V Mayr-klinikah se vse giblje okoli optimalno prebavljene hrane in iz tega sledi očiščenje, razkisanje in razstrupitev organizma. Odpraviti je potrebno kardinalno napako naše prehrane: jemo preveč, prepozno zvečer, premočno hrano in predvsem prehitro.Zastrupljanje se začne pri žvečenju

Na osnovi oblike trebuha, drže telesa, stanja kože, oči in nohtov postavi zdravnik Mayr diagnozo in na to določi individualno dieto ter da navodila za prehranjevanje. Nato sledi kura, dva do štiri dni stare, na zraku posušene in ne več hrustljave žemljice kot tudi druga hrana se mora dovolj dolgo v ustih žvečiti, ne pa kot je v navadi v vsakodnevnem stresu enostavno neprežvečena pogoltniti. Želodec in črevo imata tako dovolj časa, da se pripravita na vnos hrane in proizvodnja prebavnih sokov v ustih se lahko prične. Zaradi napačne prebave nastajajo v stalno preobremenjenem črevesju strupi zaradi vrenja in gnitja hrane v prebavilih. Človek postaja bolan, grd in se predčasno stara.

Klasična F.X.Mayr-kura temelji na trditvi, da napačna funkcija črevesja povzroča številne telesne in psihične težave. Osnovni ukrepi so zato intenzivno žvečenje lahko prebavljive in kalorično revne hrane, močno dozirano odvajanje, čiščenje črevesja in zdravljenje trebuha. Klasična kura je poznana kot »kura z mlečnimi žemljicami«. Moderna Mayr-medicina sicer temelji na klasični metodi, ampak dodaja še zgodnjo diagnostiko moderne šolske in komplementarne medicine, kot so npr. testiranja za izključitev alergij in neprebavljivosti hrane. Terapija se ne izvaja samo na principih Mayr-medicine, t.j. manj jesti, čiščenje s slano vodo, počasno in dolgotrajno žvečenje, ampak obsega regeneracijo tako na telesnem področju, kot tudi na področju celice, vegetativnem in psihičnem. Po zaključku kure je zelo pomembno, da se človek ne prehranjuje samo bolj zdravo, ampak da dela tudi na psihičnem področju, da je bolj zadovoljen sam s sabo in s svojim življenjem.

Če je potrebno mora tudi zmanjšati telesno težo. Kura upošteva tudi alergije na hrano (pšenica, kravje mleko). Običajno nastopi med kuro kriza tretji in četrti dan postenja. Potrebno je vztrajati, kmalu občutki lakote in glavoboli izginejo, potrebno pa je piti veliko vode in zeliščnih čajev. Zaradi radikalnega razstrupljanja ne izginjajo samo kilogrami, čiščenje pozitivno vpliva tudi na srčno-žilna obolenja, zaprtje in depresivnost. Na seznamu indikacij so bolezni presnove, diabetes, povišan krvni pritisk, revmatična obolenja, kot tudi prekomerna in premajhna teža. Tudi hormonske težave se lahko uspešno sanirajo.

Razkisanost telesa je glavni medicinski faktor Mayr-kure. Telo močno zakisajo živalske beljakovine, meso, sir, alkohol, kava in nikotin, pa tudi testenine, riž in različne vrste sadja.Kurativa preko Ayurvede

S pomočjo Ayurvede ponovno vzpostaviti v telesu ravnotežje Dr. Triebnigova je bila 25 let zdravnica v bolnici, ko se je odločila to poglavje svojega življenja zaključiti.

zeolit_in_ayurveda

Ni več mogla prenesti kako nečloveško se v naši civilizaciji ravna s pacienti. Znanstvena diagnoza, zdravljenje simptomov, operacija, kemoterapija, obsevanje in nato nič več. Že dlje časa se je spogledovala z ayurvedsko medicino in spontano kupila letalsko vozovnico za Keralo v Indiji. Beseda Ayurveda izhaja iz sanskrta, ayus pomeni življenje, življenjsko obdobje, dolgo življenje, zdravje, sreča, veda pa znanost, vedeti, modrost. Osnova za Ayurvedo je nastala pred 5000 leti in se je od takrat prenašala naprej predvsem z ustnim izročilom. Ta tradicija še danes obravnava bolezen človeka kot neravnotežje njegovega individualnega zdravstvenega sistema. Od rojstva naprej ima vsak človek edinstveno kombinacijo elementov (zrak, voda, ogenj in zemlja oz. doš, ki se imenujejo Vata, Pitta in Kapha). Podoben opis najdemo že pri Hipokratu, ki je tudi ločeval ljudi po telesnih sokovih - kri, sluz in žolč v melanholikih, kolerikih , flegmatikih in sangvinikih. Ayurvedski pregled traja vsaj eno uro in ne obravnava samo zdravstvenih težav posameznika, ampak tudi odnose v družini, poklicno situacijo, socialno stanje, prehranjevalne navade, na kratko celotno življenjsko področje. Ne obravnava se posamezni organ, en simptom, ne, obravnava se cel človek.

Glede na tip presnove dobi pacient natančna navodila za življenje. Bolnik mora uživati naravna, nepredelana živila, ki niso industrijsko proizvedena. Ljudje iz Kerala nosijo oblačila iz naravnih  materialov kot sta svila in bombaž, obarvana z naravnimi barvami. Kemičnih anilinskih barv ali plastike ne poznajo. Nakit je skoraj vedno iz zlata, ki se mu pripisuje zdravilna moč in nikoli moderen nakit, ki povzroča alergije. Hrana je sveže pripravljena, posode za kuhanje ne poznajo, kuhan vroč riž zavijejo v palmine liste.

Bolezni, ki se pojavljajo v Indiji so revma, ker se ljudje ponoči na vlažnih tleh pokrijejo samo s tanko bombažno rjuho in vnetne bolezni trebušne slinavke, ker pojejo veliko rib. Arterioskleroza in diabetes nista tema pogovora, raka poznajo samo v zahodno orientiranih velemestih kot je Mumbay. Centralni pojem Ayurvede je »Dharma«, to pomeni prevzeti odgovornost za lastno življenje. Velja, da je potrebno prepoznati vzroke za nastanek bolezni kot so nezdrava prehrana, neredno spanje, nezadostno razstrupljanje in nezadovoljujoči socialni kontakti in se z njimi spopasti. Bolezen ni nič drugega kot blokada notranje komunikacije. Da se ponovno pridobi ravnotežje, pacienti izvajajo razstrupljevalno kuro, ki se imenuje Panchakarma s čiščenjem črevesja, sinhrono masažo celega telesa, specialnimi zeliščnimi in parnimi kopelmi, akupunkturo, individualno dieto, jogo in meditacijo. Smisel nežne kure je vezava in izločanje strupov, ki se v telesu nakopičijo zaradi zunanjih vplivov kot so stres, slaba hrana ali napačna stališča.Zeolit in športniki - presenetljivi rezultati

Zeolit kaže pri športnikih zavidljive rezultate, zvišanje kondicije, ki se sicer lahko doseže samo s pomočjo uživanja krvnega dopinga - legalno in brez strankih učinkov.

Številne športno znanstvene raziskave so pokazale, da uživanje zdrobljenega lavinega kamna lahko prepreči negativne pojave pri športni aktivnosti. Zelo se poveča fizična zmogljivost. Velika telesna obremenitev predstavlja za organizem stres. Prosti radikali in številni odpadni produkti iz presnove, ki telo obremenjujejo in napadajo celice, morajo biti eliminirani, da šport ne ogroža zdravja.Kaj se dogaja, ko smo športno aktivni?

Mišice začenjajo boleti, postajamo zadihani, srce močno razbija. Za vsako mišično kontrakcijo je potrebna energija. To energijo dobi telo najprej z izgorevanjem ogljikovih hidratov v ogljikov dioksid in vodo, za to je potreben kisik. Dokler je kisika med obremenitvijo dovolj za vsako posamezno mišično celico, govorimo o aerobnem treningu. Telo dobi dovolj kisika in človek lahko normalno diha. Anaerobno stanje pa se doseže, ko energije za mišice zmanjkuje in mišične celice ne dobivajo več dovolj kisika. Telo se torej znajde v pomanjkanju kisika. Da telo izravna to stanje, skrajša presnovne poti. Sedaj se kisik ne porablja več za pridobivanje energije, ampak se razgradnja ogljikovih hidratov zgodi v presnovi mlečne kisline. Pri tem nastaja sol mlečne kisline, laktat. Pride do zakisanosti telesa, noge začnejo boleti.

zeolit_in_športPozitivni učinki zeolita na športnike

Pokazalo se je (placebo dvojna slepa študija), da zeolit učinkovito pomaga zmanjšati bolečine in močno skrajša regeneracijske faze med posameznimi treningi. Športno medicinska in športno znanstvena ordinacija (»Sportmedizinische und Sportwissenschaftliche Ordination« ) v Klagenfurtu je izvedla po najvišjih študijskih standardih študijo vpliva zmletega zeolita v kombinaciji z dolomitom in ekstraktom korenine Maca na vrednost laktata pri fizični obremenitvi. Izvedena je bila v času dveh tednov v avgustu 2004 na 24 testnih osebah, ki so že dlje časa izvajali vrhunski šport in živijo nadpovprečno zdravstveno ozaveščeni. Vrednost laktata (torej koncentracijo mlečne kisline) so jim izmerili na začetku, po sedmih dneh in ob zaključku testiranja. Dnevno so jemali 3x3 kapsule zeolita. Na dan drugega in zaključnega merjenja, so jim namesto običajne doze dali 1x12 kapsul pred merjenjem vrednosti laktata. Merjenje so izvedli med treningom na tekočem traku pri različni obremenitvi.

Rezultat je bil osupljiv, zmogljivost testirancev se je povišala kar za 11%. Ta rezultat je posledica izboljšanega stanja oksidativne presnove, povišanega izgorevanja maščob in posledično izboljšanje skladišča glikogena v mišicah. Redna uporaba zeolita med treningi in tekmami vrhunskim športnikom nesporno izboljša stanje presnove. Energetske rezerve se sprostijo in fizična zmogljivost se zviša. Številne študije in testi so potrdili tudi druge prednosti uporabe zeolita – bioregulacijo, nižji nivo stresa, povišano variabilnost srčne frekvence, s tem se je učinkovitost treninga močno povišala. Preprečijo se tudi riziki treninga kot so pretrgana mišična vlakna ali prehladne bolezni, tudi srčna mišica je bolje zaščitena, ker srčna frekvenca ostane bistveno dlje na nižjem nivoju, pri zmernem treningu se poviša tudi obrambna funkcija proti bakterijam, virusom, rakavim celicam, medtem ko napačen ali pretiran trening slabi imunski sistem. Ker zeolit deluje izključno bio fizikalno v črevesju in ni soudeležen v presnovi, ne obstaja nevarnost, da bi ga prepoznali kot nedovoljeno snov v tekmah svetovnega pokala, kar je v času strogih doping kontrol še kako pomembno.

Zanimivo: izdelki, ki vsebujejo zeolit >>Pomlajevalne sposobnosti zeolita

Zaradi svojih razstrupljevalnih, očiščevalnih in regenerativnih sposobnosti je zeolit še zlasti primeren za upočasnitev staranja in s tem pomaga preprečiti nastanek degenerativnih boležni.

Starost je več kot samo število let ali svečk na rojstnodnevni torti. Sodobna gerontologija zatrjuje, da bi človek lahko dosegel v idealnih razmerah starost 120 let in tudi več. Torej bi bilo dobro ugotoviti katere okoliščine nas ovirajo da ne postanemo toliko stari. Silicij, glavni sestavni del zeolita, se je že v Antiki uspešno uporabljal kot zdravilo. Regulatorne lastnosti praminerala so se v Rusiji in azijskih kulturah raziskovale že veliko prej. Tam je zeolit cenjen kot zdravilno in pomlajevalno sredstvo. Zaradi svojega razstrupljevalnega, očiščevalnega in regenerativnega sistema je zeolit zelo primeren za upočasnitev procesa staranja in s tem tudi za preprečevanje degenerativnih bolezni. Kje natančno se začne proces staranja? Odgovor se glasi: v celici in celičnem okolju, ki mora ostati čisto, da se lahko hranila transportirajo do celice in istočasno odstranijo strupi iz celice. Staranje celice je naravni proces.

Od zunanjih pogojev je odvisno če in kako izčrpamo življenjsko dobo celice. Vsako sekundo umre v našem telesu na milijone celic, ki se ponovno obnovijo. Samo srčne in možganske celice se skozi celo življenje ne obnavljajo. Torej: tako dolgo, kot se celice v takem obsegu in v taki kvaliteti obnavljajo, v kateri odmirajo, smo lahko zdravi. Celice v črevesju se delijo zelo hitro, saj so stalno izpostavljene snovem, ki jih naše telo želi izločiti. Pri tem igrajo vlogo tudi individualni faktorji, kot sta genetska predispozicija in osebna zdravstvena obremenitev. Drugo pomembno vlogo igra kvaliteta celice. Vprašanje je ali imajo nove celice, ki nastanejo z delitvijo celic enako dobro kvaliteto. Preden se celica deli, mora najprej podvojiti zdravo genetsko substanco, da lahko obe novi celici prevzameta isto funkcijo. Zunanji vplivi kot so sevanje, kemikalije, kajenje, slabo prehranjevanje ali dolgotrajen stres, kot tudi napake pri kopiranju dednih informacij, lahko pripeljejo do poškodb na genski strukturi. V kolikor gre za to, je aktiviran alarmni sistem.

Za vse življenjske funkcije potrebujemo energijo, ki jo dobimo s hrano. Da telo lahko uporabi energijo iz hrane, mora le-ta zgoreti, za to pa potrebujemo kisik. Pridobivanje energije se začne v mitohondrijih celic. Pri teh procesih se tvorijo agresivni delci kisika, prosti radikali, ki lahko procesom delitve in obnovitve celic škodujejo. To je »oksidativni stres«, ki nas stara. Še posebej prizadeti so koža, vezivno tkivo in želodčno-črevesni trakt. Zrak, ki ga po eni strani potrebujemo za življenje, nas po drugi strani pusti rjaveti. Ne nujno. Kajti naše telo ima tudi za ta oksidativni stres pripravljeno protisredstvo: antioksidante. Pri tem ločimo encimske snovi, ki ji telo samo proizvaja in od zunaj pridobljene ne-encimske snovi kot so npr. zeolit ali vitamin C in E.
V kolikor preskrba celic s hranili in kisikom, kot tudi odstranjevanje odpadkov presnove niso več optimalni, je to inteligentno ravnotežje moteno. Prosti radikali so bistveni vzrok za nastanek kronično-degenerativnih bolezni.Koža zglajena – celulit odstranjen

Tudi na koži se kaže pozitivno delovanje zeolita. Že samo zaradi dejstva, da pospešuje zdravljenje črevesja, kjer veže nase veliko škodljivih snovi, odpadkov in drugih strupov in jih izloči iz telesa, se med drugim izboljša videz kože. Koži koristijo tudi minerali, ki jih lavin kamen odda telesu. Koža je dobro prehranjena in se stara bistveno počasneje. Bistveno se izboljša stanje celulita.

zeolit_in_celulit

Zeolit ima sposobnost glajenja kože, ker ima zelo veliko moč vezati nase vodo iz tkiva. Napetost v veznem tkivu se poveča do 400x, gube se ravnajo od znotraj.Ateroskleroza? Ne, hvala!

Vsak organ je tarča oksidativnega stresa. Tudi žile. Z leti se na njihovih notranjih stenah kopičijo krvne maščobe in kristali holesterola, lahko nastanejo strdki. Tvorjenje odpadnih produktov še povečujejo nezdrava prehrana, prevelika telesna teža, diabetes, pomanjkanje gibanja, premalo spanja, nikotin in stres. Arterioskleroza je zato tako nevarna, ker dolgo časa poteka brez simptomov.

Pri tem lahko zeolit veliko pomaga zaradi njegovega antioksidativnega delovanja, znižuje tudi trigliceride in normalizira LDL, vsebuje pa tudi veliko silicija. Pomanjkanje silicija, ki se s staranjem povišuje, jemlje elastičnost in trdoto krvnim žilam, neelastične žile pa so osnova za visok krvni pritisk.Primeri iz prakse

Prof. dr. Karl Hecht, profesor za nevropsihologijo, eksperimentalno in klinično patološko fiziologijo na Berlinski Humbolt-Univerzi, je pionir na področju razvoja zeolitov. Do sedaj je objavil že na stotine strokovnih člankov in preko 40 znanstvenih ter strokovnih in poljubnih knjig. Že deset let jemlje po 5 do 10 g zeolita dnevno. Njegovi lasje, ki so že bili sivi, so ponovno temnejši. Pri svojih 86 letih se fizično in psihično počuti kot pri petdesetih.  

Pojasnjuje: "raziskave zeolita imajo predvsem v Rusiji dolgo tradicijo. Tamkajšnja akademija za znanost že 20 let raziskuje zeolit, klinične študije potekajo na 40 klinikah, v povprečju na 400 pacientih. Rezultati so izredno dobri. Prvi artikel o zeolitu je izšel v Nemčiji leta 1961 v angleškem jeziku. Prof. dr. Hecht je ponudil zeolit šolsko orientiranim onkologom, pa so ga pogosto zavrnili z odgovorom:« Nočem si uničiti svoje študije«. Od farmacevtskih firm financirane študije pač ne smejo biti njim nenaklonjene."

 • Prvi primer: imel je pacientko z rakom na dojki, ki je vedela za zeolit. Zdravnike na kliniki je uspela prepričati, da so ji zeolit med zdravljenjem še naprej predpisovali. Posledica je bila, da je bilo njeno splošno počutje med kemoterapijo bistveno boljše od dveh drugih pacientk s katerima je ležala v sobi. Tej pacientki npr. tudi niso izpadli lasje. Čez pol leta je bila zdrava, medtem ko sta drugi dve pacientki umrli.

 • Drugi primer: imel je rusko kolegico, ki so jo njeni zdravniki že odpisali, ker je imela trebušno vodenico. Doktor ji je dajal zjutraj in zvečer po 5 g zeolita. Po treh mesecih je vodenica izginila, čez šest mesecev je že lahko šla ponovno na kongrese. Posebna kvaliteta zeolita je npr., da telesu ne dovajajo posamezne minerale, ampak delujejo v telesu regulativno preko ionske izmenjave. Organizem dobi minerale, ki jih potrebuje. Istočasno pa se izločijo škodljive snovi. Pomembno je, da se uživa naraven-Klinoptilolit zeolit, ki se v dobri kvaliteti nahaja po celem svetu. Pri kvaliteti zeolita je odločilno razmerje silicija in aluminija, ki mora biti vsaj 4 : 1, še bolje 6 : 1. Regije z velikimi nahajališči zeolita so v Rusiji, predvsem v Sibiriji, v različnih državah v ZDA, na Kubi, na Slovaškem, na Japonskem, v Turčiji, v Italiji, na Kitajskem, v Ukrajini, Azerbedžanu, v Georgiji in v različnih državah Južne Amerike.

Pri jemanju zeolita ni nevarnosti predoziranja. Dr. Hecht je dajal npr. 40 pacientom 40 dni po 4g zeolita in ni prišlo do predoziranja. Sposobnost ionske izmenjave to preprečuje, saj se iz telesa izloči vse, kar telo ne potrebuje. Je pa zelo pomembno istočasno piti veliko vode, po možnosti vsako uro en kozarec. To prepreči tudi nastanek morebitnega zaprtja. Pri driskah se je posebno izkazal tekoči zeolit.

Raziskave potrjujejo, da noben zeolit ne more priti v ledvica, jetra, pljuča, trebušno slinavko in v hormonske žleze ali v možgane. Njegova glavna naloga, vezava težkih kovin in strupov, se izvaja izključno v črevesju. Tam pride tudi do izmenjevalne funkcije, dotok življenjsko pomembnih snovi, ki so v zeolitu in vezava ter izločanje škodljivih snovi iz telesa v kristalih zeolita.

Študije so pokazale, da se zeolit najkasneje v 24 urah izloči iz telesa. Po zaužitju v 6 minutah pride do želodca in dvanajsternika. Štiri ure kasneje že zapusti tanko črevo in se nahaja na začetku debelega črevesa.Na kaj morata zdravnik in pacient paziti pri uporabi naravnega minerala zeolita?

 • Med kuro je potrebno piti dovolj tekočine. Zlato pravilo se glasi: preko dneva vsako uro popiti kozarec vode.
 • Redno jemanje, torej brez prekinitev terapije.
 • Preventivne kure naj trajajo 40 dni. Pri jemanju naravnega zeolita kot terapevtskega sredstva, traja kura individualno po navodilih terapevta.
 • Razmik od obrokov naj bo vsaj 30 minut.
 • Jemanje zeolita pred obrokom povečuje delovanje mineralov, ki se nahajajo v hrani, vitaminov, encimov in drugih koristnih mikroelementov.
 • Alkohol, nikotin ali kofein lahko omejijo delovanje zeolita.
 • Naravni zeolit Klinoptilolit se lahko v posebnih primerih jemlje s klasičnimi zdravili. Pri tem lahko omeji delovanje stranskih učinkov. Terapevt določi individualno kuro.
 • Zmerna telesna dejavnost kot so tek, jogging, pohodništvo, nordijska hoja in plavanje lahko povečajo efekt naravnega zeolita.Pogosta vprašanja in odgovoriJe zeolitni prah varen za ljudi in za uživanje?

Zeolit je naravni mineral, ki večinoma vsebuje silicijev dioksid, obogaten z minerali in 3D strukturo, ki lahko posledično odstrani toksine in težke kovine iz človeškega telesa. Zeolit v prahu namenjen za medicinske namene je varen tako za prehrano ljudi kot tudi kot dermalni nanos na koži, če ga uporabite v razstrupljevalni namen[1].Je zeolit problematičen za jetra?

Zeolit na splošno ščiti (predvsem pred težkimi kovinami) tudi pred aflatoksini, ki lahko poškodujejo celo jetra. Močno delovanje zeolita in sposobnost vezave toksinov mu pripisujeta pomembno vlogo pri zaščiti in zdravju jeter[2].Kateri čas dneva je najboljši za uživanje zeolita?

Zeolit se priporoča za peroralmno - notranjo uporabo in ga je smiselno zaužiti z obrokom. Eno zvrhano merilno žlico zeolita v prahu vsak dan vmešajte v velik kozarec vode (250 ml) in na dušek spijte[3].Ali zeolit odstranjuje železo iz telesa?

Zeolit ne veže le kompleksnih toksinov, temveč tudi zdravila in težke kovine s podobno strukturo. Odstrani lahko tako antibiotike, prav tako pa lahko odstrani tudi železo iz prehranskih dodatkov, glede na študijo na miših[4].Viri in reference

Vir: Družinski zdravstveni vodnik. Konvencionalno in alternativno zdravljenje, Dr. Jaro Lajovic, Založba Mladinska knjiga

1. Everything you need to know about Zeolite Powder - https://www.nourishmeorganics.com

2. The Benefits of Zeolite - https://www.agentnateur.com

3. Zeolite - https://www.biogena.com

4. Zeolite: Its role in detoxification - https://www.vita4you.grStrokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.