Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Combat Application Tourniquet (CAT) urgentna preveza za hude krvavitve, 1 preveza

Proizvajalec: Aform
Combat Application Tourniquet (CAT) urgentna preveza za hude krvavitve je majhna, lahka in priročna, da je omogočena enoročna namestitev preveze.
Brezplačna poštnina!
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavakrvavitev
Namenustavitev krvavitve, oskrba rane

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Combat Application Tourniquet (CAT) urgentna preveza za hude krvavitve je majhna, lahka in priročna, da je omogočena enoročna namestitev preveze.

Prednosti in značilnosti preveze

  • lahka in majhna
  • enostavna uporaba
  • prepustni za RTG žarke

Namen Combat Application Tourniquet (CAT) urgentna preveza za hude krvavitve

Ob hudih krvavitvah, ki jih ni mogoče ustaviti z navadno prevezo z gazo in povojem, je potrebno uporabiti druge pripomočke, da ne pride do izkrvavitve. Combat Application Tourniquet preveza je izredno lahka ter priročna. Narejena je tako, da omogoča dva različna načina uporabe, enoročno ali dvoročno.

Poškodovanec lahko tako za svojo hudo krvavitev poskrbi kar sam in si nudi prvo pomoč. Z ustrezno namestitvijo preveze CAT se lahko učinkovito zaustavi arterialno krvavitev na ekstremitetah. S pomočjo traka Omni Tape se lahko preveza prilagodi različnim okončinam. Da se dobro oprime kože in ne zdrsne, omogoča poseben zategovalni sistem, ki deluje s prosto gibajočim vgrajenim trakom, ta pa zagotovi popolno stiskanje celotne površine podveze. Zaradi dobro izdelanega sistema zategovanja, se tudi med transportom preveza ne more razrahljati. Kljub nameščeni prevezi, je možno RTG slikanje, saj preveza prepušča rentgenske žarke.

Uporaba preveze

Med enoročno in dvoročno namestitvijo se razlikuje le prvi korak. Pri dvoročni namestitvi napeljite trak okoli okončine in prenesite konico skozi režo zaponke. Namestite direktno na kožo nekaj cm nad krvavitev. Pri enoročni namestitvi poškodovan ud vstavite skozi zanko v pasu in nato postavite nekaj centimetrov nad mesto krvavitve. Nato zatesnite trak in s paličico zasukajte v smeri urinega kazalca, da se krvavitev ustavi. Ročko zategnite v zatič. Sponko sistema primite in čeznjo potegnite Velcro trak.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Težavakrvavitev
Namenustavitev krvavitve, oskrba rane

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.