Genestin forte, 30 tablet

<p>Genestin Forte je prehransko dopolnilo primerno za ženske, saj vsebuje izvlečke soje, črne detelje, lucerne in njivske preslice.</p>

Genestin Forte je prehransko dopolnilo primerno za ženske, saj vsebuje izvlečke soje, črne detelje, lucerne in njivske preslice.

277061 2635

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
Anita **** 3. 04. 2016 02:00
Preberi več
Marija **** 24. 12. 2015 01:00
vvvkar me resnično moti pri tem izdelku je, da mi vedno priložite zraven še tisto emulzijo, ki je ni... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

MENOPAVZA, ŽENSKO TELO

Genestin Forte je prehransko dopolnilo primerno za ženske, saj vsebuje izvlečke soje, črne detelje, lucerne in njivske preslice.

Priporočljiva je uporaba 1 tablete na dan pred glavnim obrokom.

Genestin Forte vsebuje standardizirane izvlečke številnih rastlin z znano vsebnostjo aktivnih snovi. Izvleček gensko nespremenjene soje vsebuje izoflavone (genistein, daidzein) in saponine. Izoflavoni so naravni rastlinski fitoestrogeni, ki izkazujejo biološko aktivnost in se nahajajo v številnih rastlinskih vrstah, med katerimi so najbolj preučene in uporabljane soja, črna detelja in lucerna. Predstavljajo molekule naravnega izvora, podobne človeškim estrogenim hormonom, zato se na splošno poimenujejo fitoestrogeni.

Izoflavoni se v naravi nahajajo v obliki glukozidov in prostih aglikonov. Slednji predstavljajo farmakološko aktivno obliko, ki se obenem tudi lažje absorbira iz prebavil.

Izoflavoni v soji so:
• v obliki aglikonov (z večjo aktivnostjo): daidzein, genistein, glicitein,
• v obliki glikozidov (z nižjo aktivnostjo): genistin, daidzin, glicitin.

Genestin forte vsebuje standardizirani izvleček s 40 % skupnih flavonoidov, med katerimi več kot 14 % predstavljata aglikona genistein in daidzein, ki sta biološko najaktivnejši obliki.

Črna detelja pripomore k ohranjanju dobrega počutja v obdobju menopavze in ženskam pomaga pri soočanju z neželenimi simptomi. (On hold Botanicals)

Izvleček listov lucerne, poznane tudi kot alfa-alfa, vsebuje vitamine in minerale, ki so koristni kot krepčilo.

Njivska preslica vsebuje veliko mineralnih snovi, predvsem kremenčeve kisline, ki predstavlja vir silicija.

Aktivne sestavine: Navadna soja (Glycine max), suhi izvleček; črna detelja (Trifolium pratense); njivska preslica (Equisetum arvense); lucerna (Medicago sativa).

Navodilo za uporabo Genestin Forte

1 tableta Genestin Forte vsebuje 50 mg izoflavonov, kar je priporočen dnevni odmerek. Svetujemo jemanje ene tablete na dan pred glavnim obrokom z nekaj tekočine.

Opozorila: Kontraindikacije niso znane pri terapevtskih odmerkih, razen v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino izdelka. Uporaba ni priporočljiva med nosečnostjo in dojenjem. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme preseči. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Izdelek hranite pri temperaturi do 25ºC, zaščiten pred vlago in svetlobo.

Prehransko doponilo je primerno predvsem za ženske, po 45 letu starosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Posluh za Moniko
Štiriletna Monika je iz sebe, ker hoče sedeti na svojem običajnem sedežu v avtu, danes pa ji ga je zasedla sestrična. Na podlagi raziskav o možganih vemo, da nam znana mesta, ki so nam zelo všeč, kot tudi znani ljudje, ki jih imamo radi, v možganih aktivirajo opioide. Ker Monika ne more sedeti na svojem sedežu, so se opioidi v njenih možganih umaknili, to pa zelo boli. Monike niso opozorili, da se bo to zgodilo, zato se je zmanjšala tudi njena raven dopamina, kajti pričakovala je nekaj prijetnega, doživela pa prikrajšanost. Poleg tega se ji je v spodnjih možganih sprožil sistem za BES.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma life Pharma life
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja