G&G Vitamins Železo (bisglicinat) 20 mg, 60 kapsul

Prehransko dopolnilo železa (bisglicinat) v kombinaciji z vitaminom C (kalcijev askorbat) je izredno učinkovito, saj ima visoko biorazpoložljivost. Zaradi dodanega vitamina C se železo zelo hitro absorbira v celice. Prehransko dopolnilo železa (bisglicinat) v kombinaciji z vitaminom C (kalcijev askorbat) je izredno učinkovito, saj ima visoko biorazpoložljivost. Zaradi dodanega vitamina C se železo zelo hitro absorbira v celice.
453421 13314

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

 

Prehransko dopolnilo železa (bisglicinat) v kombinaciji z vitaminom C (kalcijev askorbat) je izredno učinkovito, saj ima visoko biorazpoložljivost. Zaradi dodanega vitamina C se železo zelo hitro absorbira v celice.

Prehransko dopolnilo je v obliki stabilnega aminokislinskega kelata, na želodec in prebavni trakt pa deluje nežno in ne povzroča prebavnih težav ali zaprtij.

Vloga železa v telesu

Železo predstavlja v naših telesih aktivno sestavino, ki prenaša kisik in elektrone. Njegova vloga je, da veže kisik na hemoglobin v rdečih krvničkah, sodeluje pa tudi pri celičnem dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfitov.

Železo tudi bistveno izboljšuje miselne sposobnosti, pomaga pri sproščanju energije pri presnovi, izboljšuje posameznikov imunski sistem, pomaga preprečevati pretirano utrujenost in sodeluje pri delitvi celic.

Dodajanje železa v obliki prehranskega dopolnila

Ker železo vsakodnevno izgubljamo preko kože, žolča, urina, ženske pa tudi preko menstrualne krvi, ga je potrebno nadomestiti. Če namreč telesu dlje časa primanjkuje železa, lahko pride do anemije, izčrpanosti, motenj termoregulacije in oslabljenega imunskega sistema. 

Pri dodajanju železa je potrebno pozornost usmeriti tudi na to, da z njim ne pretiravamo. V prevelikih količinah je namreč škodljiv, saj lahko spremeni svoje oksidacijsko stanje in ustvari kisikove proste radikale, ki lahko celice poškodujejo. Priporočen dnevni vnos prehranskega dopolnila je 1 kapsula dnevno (kapsula vsebuje 100mg skupne teže železove zmesi).

Lahka prebavljivost izdelka

Prehransko dopolnilo železa je vnešeno v rastlinske celulozne kapsule, ki ne vsebujejo dodatnih pomožnih snovi, ki jih sicer vsebujejo tablete. Kapsule se v prebavnem traktu zlahka razgradijo po naravni poti, hranila pa se med prebavo dobro absorbirajo.

Uporaba prehranskega dopolnila

Priporočamo zaužitje 1 kapsule dnevno, najbolje z obrokom.

Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Priloge

Dodatni opis

Povprečna vsebnost 1 kapsule   PDV%
Železo (kot železov bisglicinat)* 20 mg 142
Vitamin C (kot kalcijev askorbat) 65 mg 81
Rastlinska kapsula (HPMC) 40 mg
Alfalfa (Lucerna) 30 mg

 

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Genitalni herpes

Kako postavimo diagnozo?
 Diagnoza temelji na anamnezi in klinični sliki. Virus lahko osamimo iz vsebine mehurčkov, lahko pa določamo tudi protitelesa .
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: G&G Vitamins G&G Vitamins
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov