Iberogast kapljice, 20 mL

Naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic. Naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic.
562980 57

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tina **** 13. 01. 2014 01:00
Za vse, ki imajo kakršnekoli želodčne težave, je to must-have! Moj želodec proizvaja 2-krat več želo... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Iberogast je naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic, ki se uporablja pri zdravljenju akutnih in kroničnih funkcionalnih prebavnih motenj in sindroma razdražljivega črevesa. Uporabljamo ga tudi kot dodatno zdravljenje pri vnetju želodčne sluznice, pri razjedi na želodcu ali dvanajstniku. Deluje hitro, saj kapljice v primerjavi s tabletami ne potrebujejo dodatnega časa za razpadanje. Prvi učinki so občutni že 10-15 min po zaužitju zdravila. 

Kako pomaga Iberogast?

Iberogast  ima nekaj ključnih področij delovanja:
* zmanjšuje izločanje kisline in povečuje izločanje varovalne sluzi v želodcu. Težave se kažejo kot zgaga, kislo spahovanje in bolečine v želodcu. 
 
* pomembno vpliva na pravilno raztezanje in krčenje želodca in črevesja. Nepravilno raztezanje se kaže kot občutek polnosti, napihnjenosti in bolečine v želodcu. 
 
* zmanjša preobčutljivost želodca in črevesja za bolečine in dražljaje. Preobčutljivost se pojavlja kot občutek polnosti in napihnjenosti ter bolečine v želodcu. 
 
* lajša težave sindroma razdražljivega črevesa. Težave se pojavijo kot bolečine v želodcu, ki ob opravljanju velike potrebe (defekaciji) izginejo, zaprtje, driska ali oboje izmenjujoče, občutek nepopolno opravljene velike potrebe, pogosto, večkrat dnevno opravljanje velike potrebe in napihnjenost. 
 
Ker ima dokazane tudi protivnetne učinke, ga lahko uporabimo kot dodatno terapijo pri gastritisu, želodčnih razjedah in razjedah dvanajstnika.
 
Iberogast vsebuje ekstrakte devetih različnih zdravilnih rastlin: obrečni grenik (Iberis amara), zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica), pravo kamilico (Matricaria chamomilla), navadno kumino (Carum carvi), pegasti badelj (Silybum marianum), navadno meliso (Melissa officinalis), poprovo meto (Mentha x piperita), krvavi mleček (Chelidonium majus), golostebelni sladki koren (Glycyrrhiza glabra). Je zdravilo s hitrim učinkom, izdelano pod strogo nadzorovanimi pogoji.

Odmerjanje in način uporabe

Odrasli in mladostniki,
starejši od 12 let:                    20 kapljic (1 ml) trikrat na dan      
 
Otroci od 6. do 12. leta:           15 kapljic (0.75 ml) trikrat na dan      
 
 
Raztopino nakapljajte v pol kozarca vode in popijte pred ali med obrokom hrane. Omejitev glede trajanja uporabe zdravila ni znana. Svetujemo vam, da jemljete kapljice še nekaj dni po prenehanju znakov obolenja. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
 
Iberogast je preverjeno zdravilo
 
V Nemčiji ga uporabljajo že 40 let in beleži več 10 milijonov uspešnih terapij. Je klinično dokazano in preizkušeno zdravilo.
 
Če povzamemo:
Težave z želodcem povzroča več razlogov. Te so največkrat neorganskega, funkcionalnega  izvora, vzrokov pa je več in se pojavljajo hkrati. Tudi zdraviti jih moramo hkrati, saj zdravljenje posamezne težave (npr. presežka želodčne kisline pri zgagi) ne bo dalo vedno zadovoljivih rezultatov. Iberogast je naravno zdravilo rastlinskega izvora za hkratno zdravljenje več prebavnih težav.
 
Ne pozabite, da prehitro in stresno življenje v službi, šoli ali družini ravno tako vpliva na vaš želodec. Tudi v tem primeru bo pomoč z zdravilom Iberogast® primerna, ne smete pa pozabiti  na počitek in sprostitev. Ukvarjate se s športom in se zdravo prehranjujte.
 
Alfred Vogel, legendarni švicarski naturopat je v svojih nasvetih pogosto zapisal, da moramo hrano v ustih dobro prežvečiti (vsak grižljaj 20-30 krat). Tako nam bo prihranjena marsikatera uporaba zdravila.
 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Mali vodič za zdrav želodec

Ste se že kdaj vprašali, kako izgleda želodec?Na prvi pogled je videti kot mišica. Ko pa ga pogledamo od blizu, vidimo, kakšen zapleten, prepleten organ je v resnici. Že majhna motnja je dovolj, da podre...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Zgaga

Zakaj pride do nastanka zgage?
Zgago povzročajo zatekanje kisline iz želodca v požiralnik (rerurgitacija), vnetje želodca, motnje v gibanju (peristaltiki) požiralnika in želodca ter občutljivost požiralnika (funkcionalna zgaga). Lahko pa jo povzroča tudi neposredno draženje sluznice požiralnika z določeno hrano (npr. paradižnikov ali pomarančni sok).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Steigerwald Steigerwald
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov