G&G K-2 (MK-7) vitamin, 30 kapsul

G&G K-2 (MK-7) vitamin je inovativen prehranski dodatek, ki je opemeniten z visoko vsebnostjo menakinona ali K2 vitamina. G&G K-2 (MK-7) vitamin je inovativen prehranski dodatek, ki je opemeniten z visoko vsebnostjo menakinona ali K2 vitamina.
945137 15944

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

G&G K-2 (MK-7) vitamin je inovativen prehranski dodatek, ki je opemeniten z visoko vsebnostjo menakinona ali K2 vitamina.

K2 vitamin je pripravljen iz aktivne oblike in je pridobljen z naravnim procesom fermentacije. 

Kaj je K-2 vitamin?

K vitamin je lipidotopen vitamin, ki ima v organizmu številne pomembne vloge. 

K- 2 vitamin:

  • pripomore k normalizaciji strjevanja krvi oziroma je njen predpogoj
  • pripomore k ohranjaju zdravja kostnega tkiva

K-2 vitamin je še kako primeren predvsem za ženske v času menopavze, zato se zelo pogosto nahaja v tovrstnih prehranskih dopolnilih, ki rešujejo tovrstno problematiko. 

K vitamin je v naravi prisoten v dveh oblikah in sicer:

K1 vitamin kot filokinon

K2 vitamin kot menakinon

K2 vitamin se deli naprej še na dve obliki in sicer MK-4 in MK-8. 

Vsebnost sestavin v 1 kapsuli   PDV%
Riževa moka 280 mg
Vitamin K2 (MK-7)
(MCC prah, MCT olje, vitamin K2 MK-7)
200 μg
Rastlinska kapsula (HPMC) 40 mg
Alfalfa 5 mg

PDV - priporočen dnevni vnos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Prednosti prehranskega dopolnila G&G K-2 (MK-7) vitamin

  • ne vsebuje glutena
  • ne vsebuje konzervansov ali drugih stabilizatorjev
  • ne vsebuje polnil, kar je poglavitna prednost prehranskih dopolnil G&G
  • ne vsebuje barvil
  • ne vsebuje sledi pšenice

Odmerjanje G&G K-2 (MK-7) vitamina

Odmerite po 1 kapsulo prehranskega dodatka, najbolje s kozarcem vode oziroma ob samem obroku. 

Opozorila ob jemanju dopolnila s K vitaminom

V primeru antikoagulantne terapije je nujno, da se glede jemanja tega prehranskega dodatka posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. 

Shranjujte nedosegljivo otrokom, na varnem mestu. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje

Nekoč pred nekaj desetletji je postalo splošno sprejeto mnenje, da si lahko bolj zdrav - in privlačnejši - samo, če si suh. Zato smo bili večinoma obsedeni z dietnimi načrti ogledali kopalkami in maščevjem okoli pasu.

Izkazalo pa se je, da enačba »prevelika telesna teža = slabo zdravje« ni tako preprosta. Še bolj velja, da za odrasle ne drži enačba »zmanjšanje telesne teže = boljše zdravje«.

V resnici nove raziskave kažejo, da lahko strategije drastičnega zmanjševanja kalorij in spremljanja tehtnice, da boste lahko v 20., 30. ali 40. letih oblekli tesne pajkice, povzročijo, da boste vSO., 60. ali 70. letih nagnjeni k zlomom kosti, šibkim mišicam in prid~bivanju telesne teže. Še huje - priljubljeni pristopi k zmanjševanju teže niso usmerjeni k maščevju okoli pasu, ki povzroča resne, s težo povezane zdravstvene težave, kot sta sladkorna bolezen in bolezen srca.

V resnici začenjajo strokovnjaki zdaj spoznavati, da lahko znatno zmanjšanje telesne teže - tako načrtovano kot nenamerno - po 60. letu ogroža zdravje.

Reynolds z Medicinske fakultete Univerze Maryland, ki je preučeval zdravje starejših žensk, ki so shujšale. »Možno je, da ohranjanje telesne teže v resnici pripomore k bolj čilemu in zdravemu življenju v poznejših letih.«

V neki študiji starejših žensk je bila pri tistih, ki so šest let ohranile svojo težo, verjetnost za smrt 13-odstotna. Pri tistih, ki so zmanjšale telesno težo, pa se je to tveganje povečalo na 22 odstotkov. Pri ženskah, pri katerih je telesna teža med študijo opazno nihala navzgor in navzdol, pa so se pojavili streznjujoči rezultati. »Razmeroma majhno nihanje v teži - od 2,20 do 2,60 kg pri 163 cm visoki ženski - je povezano z znatno povečanim tveganjem za smrt,« pravi dr. Jay S. Magaziner, direktor Oddelka za gerontologijo na Medicinski fakulteti Univerze Maryland. »Že majhne spremembe je treba resno jemati.«

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: G&G Vitamins G&G Vitamins
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov