Igle novofine 30G

NovoFine 8 mm igle. NovoFine 8 mm igle.
2022-05-09 17,31 €
507326 1127

Ocene in mnenja

Opis

 
MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
NovoFine igle so namenjene za diabetike, ki uporabljajo ustrezna pisala za vbrizgavanje inzulina. O injekcijskih nastavkih Novofine se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Narejene so tako, da se zmanjša tveganje nenamernega pika z iglo.
 
So silikonsko obložene in je zato je zmanjšano trenje pri vbodu.90 % ljudi pri vbodu sploh ne povzročajo bolečine.

Pokrovček igle je zaščiten in bolniku omogoča, da preverijo ustreznost izdelka. Igle ne uporabljajte, če je zaščitni ovoj odstranjen.
Ne uporabljajte igle, če je pretekel rok uporabnosti, natisnjen na embalaži. Pred vbodom temeljito očistite okoliško površino, tako kot vam je naročil zdravnik. Po vsaki uporabi na iglo nataknite zaščitni pokrovček, da boste preprečili nepričakovane poškodbe z iglo. Takoj po injiciranju iglo odstranite in jo odvrzite v smeti ter tako preprečite, da bi se kdor koli zbodel ali okužil. Vsako iglo uporabite samo enkrat. Igle ne smete ponovno uporabiti, čistiti ali sterilizirati. Če ne sledite navodilom, obstaja velika možnost okužbe. V primeru okužbe takoj poiščite zdravniško pomoč. Zagotovite pravilno odmerjanje zdravila. Ob vsakem injiciranju uporabite novo iglo, v skladu z navodili za uporabo pa jo sestavite tako, da omogoča prost pretok zdravila. Na ta način boste preprečili napake pri odmerjanju zdravila, ki jih povzroči v top zraka v ampulo ali zamašitev igle. Injicirajte počasi ter v sladu z navodili zdravnika in proizvajalca injekcijskega peresa. S tem zagotovite, da se predpisani odmerek v  celoti injicira.Po vsaki uporabi preverite, če po injiciranju zdravilo še kaplja iz igle ali injekcijskega peresa, ali pa izteka iz vbodnega mesta.
 
Nastavki so kompatibilni z flexpen peresi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srčno-žilni sistem, krogotok življenja

Srce v nevarnosti
Epidemiologija. Srčno-žilne bolezni predstavljajo v industrijskih državah enega najpogostejših vzrokov smrti. Skoraj pri vsakem drugem umrlem je bil vzrok smrti bolezni ožilja.

Ženske umirajo pogosteje zaradi bolezni srca in ožilja kot moški, saj ženske v povprečju dočakajo višjo starost kot moški. Zanimiv je podatek, da ženske v povprečju zbolijo 10 do 15 let pozneje kot moški. Strokovnjaki to razlagajo tako, da naj bi ženski spolni hormon estrogen, ki naj bi ženske varoval, v obdobju menopavze izginil.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novo nordisk Novo nordisk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede