Laxemon vrečke z laktulozo in magnezijem, 14x5 g

<strong>Laxemon, 5,3 g vrečke z laktulozo in magnezijem so inovativno prehransko dopolnilo za redno praznjenje črevesja.</strong> Laxemon, 5,3 g vrečke z laktulozo in magnezijem so inovativno prehransko dopolnilo za redno praznjenje črevesja.
524921 14244

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Tomaž **** 31. 10. 2016 01:00
po prvem pakiranju viden napredek. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Laxemon 5,3 g vrečke z laktulozo in magnezijem so inovativno prehransko dopolnilo za redno praznjenje črevesja.

Izdelek Laxemon je izredno učinkovit predvsem pa je varen za uporabo, zato ga lahko uporabljate redno in vsakodnevno.

Kaj je prehransko dopolnilo Laxemon?

Prehransko dopolnilo Laxemon se uporablja za lajšanje napetosti prebavnega trakta in rednega ter bolj prijetnega praznenja vašega črevesja. Vsebuje laktulozo, ki prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine. Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (2 vrečki) laktuloze naenkrat. Prehranski dodatek vsebuje tudi magnezij, ki pripomore k ravnovesju eletrolitov.

Vsaka vrečka Laxemon-a vsebuje 5 gramov laktuloze. Laktuloza je sintezno pripravljen sladkor iz fruktoznega sladkorja ter galaktoze.

Kaj je zaprtje in zakaj se pojavi - splošno?

Zaprtje se izkaže v obliki nerednega izločanja. Pogosto so količine blata, ki se izločajo majhne, konsistenca izločenega blata pa je pogostoma bolj trda, zato je tudi  izločanje naporno.
Posledica zaprtja so lahko tudi drugi simptomi, kot na primern glavobol, napihnjenost, vetrovi, bolečina, neprijetne vonjave.

Zaprtje je lahko posledica številnih dejavnikov, med drugim je eden pogostejših premalo gibanja ter starost, ki ima za posledico upočasnjeno peristaltiko prebavnega trakta. Pogosto se lahko zgodi, da je zaprtje posledica predoziranja ali predolgega jemanja nekaterih zdravil, ki ulenijo črevesno funkcijo. Včasih je vzrok nerednega odvajanja tudi nezadosten vnos vode, najpogosteje pa zaprtje povzroča neustrezna prehrana revna s prehransko vlaknino in tudi namerno zadrževanje blata.

Da bi bilo zaprtij čim maj je smiselno uživati prehrano, ki je lahka ter obogatena z prehranskimi vlakninami. Prav tako ne pozabite na redno pitje tekočine ter dodajanje vlakninskih snovi prehrani. Takrat, ko to ni dovolj uporabite Laxemon, ki je učinkovit in varen tudi pri vsakodnevnem jemanju.

Kako deluje prehransko dopolnilo Laxemon?

Laktuloza, ki je prisotna tudi v prehranskem dopolnilu Laxemon je vir sladkorjev, ki je povsem neprebavljiv za encimske bakterije. Izdelek se zaradi tega ne absorbira in posledično ne prehaja prebavne stene. Prav tako ga prebavni encimi ne morejo razgraditi v želodcu ali tankem črevesju. Laktulozo v debelem črevesu razgradijo bakterije na mlečno kislino in manjše količine ocetne, propionske in maslene kisline.

Presnovki bakterij, ki nastanejo nase vežejo večjo količino vlage ter naredijo blato mehkejše ter na videz bolj obilno. Posledično se poveča volumen v prebavnem traktu, kar pomeni signal za izločanje fecesa.

Redna uporaba Laxemon prehranskega dopolnila torej nakazuje na redno odvajanje blata, ki je normalne mehke konsistence. Prehod blata je tudi lažji, saj je konsistenca le-tega mehkejša.

Laktuloza ni odvajalo ampak blato mehča. Za razliko od nekaterih odvajal (na primer izvleček sene in druga spodbujevalna odvajala) je delovanje laktuloze nežno in spodbuja odvajanje blata preko naravnih mehanizmov, zato tudi pri vsakodnevni uporabi ne povzroča odvisnosti od odvajal, tako imenovanega »sindroma lenega črevesja«. To je stanje, ki se pojavi po zlorabi odvajal; črevo se ne odziva več na fiziološke dražljaje in oseba brez uporabe odvajal ne more normalno odvajati.

Izdelek vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Kdaj uporabljati prehransko dopolnilo Laxemon?

• Izdelek uporabljajte če imate težave z zaprtjem in počasno prebavo. Izdelek Laxemon lahko uporabljate tako pri občasnih težavah z iztrebljanjem ali vsakodnevno za vzdrževanje normalne prebave.

• Pri težavah s hemoroidi. Hemoroidi so boleče venske tvorbe, ki jih s težjim odvajanjem ne rešujemo. Repitev je lahka hrana in mehko odvajanje blata.

Kdaj Laxemon ni priporočljiv?

- kadar je vaše črevesje delno ali celo popoloma zaprto
- kadar trpite za preobčutljiostjo na laktulozo, galaktozo ali fruktozo (izdelek vsebuje tudi manjše količine drugih sladkorjev)
- pri vseh, ki so oboleli na ledvicah ali trpijo celo za ledvično odpovedjo
- pri vseh, kjer je vnos magnezijevih ionov nedovoljen ali nujno omejen

Uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri diabetikih in nosečnicah.

Laxemon je povsem varen tudi za diabertike ter vse, ki pazijo na krvni sladkor. V sami vsebini vrečice je zelo nizka količina prebavljivih sladkorjev, ki bi imeli direkten vpliv na vrednost krvnega sladkorja. Tako majhen prehod sladkorja praktično ne vliva na ravnotežje sladkorjev v krvi.

Izdelek je varen za uporabo pri nosečnicah in doječih materah.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon

Laxemon naj se vmeša v maksimalno 3 decilitre tekočine, ki je lahko vam najljubši napitek. Sem štejemo kavo, laj, vodo, sokove in podobno. Izdelek dodobra premešajte z eno vrečico Laxemon praška ter na dušek izpijte.
Primerno je tudi, da poskrbite za zadostno oskrbo vašega organizm z vodo. Priporočljivo je pitje voe 2-3 L na dan.

Odrasli in mladostniki starejši od 14 let - odmerjanje
Odmerjanje za to starostno skupino je maksimalno 4 vrečke tekom celotnega dne, to ponavljajte prve 4 dni (lahko tudi samo dva dneva), nakar dnevni odmerek zmanjšajte na dve vrečici na dan. Količino odmerjenih vrečk lahko tudi zmanjšate.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri otrocih.

Izdelek je varen za uporabo tudi pri otrocih. Izdelek pri otrocih uporabite samo po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom.

Pri otrocih starih 1 do 6 let:
V prvih 2-3 dneh 1/2-1 vrečko (2,5-5 g), v nadaljevanju pa 1/2 vrečke (2,5 g).

Pri otrocih starih 6 do 14 let:
V prvih 2-3 dneh 2 vrečki (10 g), v nadaljevanju pa 1 vrečko (5 g). Če je delovanje izdelka premočno lahko odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

JuuI: »Razumem, Zdaj pa bi rad izvedel še tole: ali imaš kakšno drugo možnost za svojega očeta? Kaj bi lahko naredil, kako naj se vede - in ob tem imej v mislih to, kaj pravzaprav hoče.«

Hči (14): »Nisern dobro razumela.«
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jata Emona Jata Emona
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja