x
Vse kategorije
Masmi bombažni materinski poporodni vložki, 10 kom.
Masmi bombažni materinski poporodni vložki, 10 kom.
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Masmi bombažni materinski poporodni vložki, 10 kom.

Proizvajalec: Masmi
Masmi vložki  narejeni iz 100% naravnega bombaža.
Cena: 7,21 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MASMI vložki so edini, ki so 100% narejeni iz 100% naravnega bombaža.

V običajnih higienskih pripomočkih (vložkih in tamponih) najdemo pesticide (zaradi vsebnosti neekološkega bombaža), kemične primesi in sledi dioksina,  kadar so higienski pripomočki beljeni s klorovim dioksidom. Nevarnega dioksina ni, kadar proizvajalci uporabljajo beljenje z vodikovim peroksidom.

Povprečna ženska v svojem življenju porabi 11.000 tamponov ali vložkov, torej je pomembno, kakšno vrsto izdelkov uporablja, saj je vpliv nevarnih snovi v teh izdelkih zaradi trajne uporabe gotovo pomemben. Nevarne snovi v teh izdelkih vstopajo v telo nemoteno in hitro, ker ima sluznica lastnost, da omogoča lahek prehod snovi.

Beljenje s klorom (prej z elementarnim klorom, danes s klorovim dioksidom) sprošča v okolje toksine, katerih ostanke najdemo tudi v končnem izdelku. Posledica proizvodnje so visoko toksični stranski proizvodi, kot npr. dioksin, ki se akumulirajo v okolju in maščobnih celicah živali. Podobni okoljski problemi nastanejo tudi, ko se ti klorirani proizvodi sežigajo kot odpadki, saj takrat dioksin nemoteno vstopa v okolje in se akumulira v prehrambeni verigi.

Dioksin, ki je stranski proizvod tudi pri beljenju s klorovim dioksidom (čeprav v zelo majhnih količinah, pravijo proizvajalci), je neposredno povezan z nastankom endometrioze, ki je hormonska in imunska bolezen, pri kateri tkivo, ki ga sicer najdemo v maternici, raste zunaj nje in v drugih delih telesa. Endometrioza lahko vodi v neplodnost, histerektomijo in dviga možnost nastanka določenih vrst raka.

Kadar se pri ženski pojavijo različni vnetni procesi, je navadno prvi zdravnikov nasvet uporaba  bombažnega spodnjega perila. Vendar težava ne bo odpravljena, če bo ženska hkrati brez premisleka še naprej uporabljala higienske pripomočke, ki vsebujejo sintetične materiale. Ženskam, ki imajo kožne alergije, srbečico, draženje, se simptomi običajno poslabšajo med mesečnim perilom zaradi stika sluznice s sintetičnimi in plastičnimi materiali, ki jih najdemo v večini običajnih higienskih izdelkov.

Po letu 1985 so se na trgu začeli pojavljati čedalje tanjši in čedalje bolj vpojni vložki, v katerih je tudi vedno več sintetičnih, izjemno vpojnih materialov, pridobljenih iz nafte, vrhnja »super prepustna« plast pa je v resnici zgolj tanka plastična folija z luknjicami.

Hkrati nekateri umetni materiali ne omogočajo dihanja kože in tako ustvarjajo primerno okolje za razvoj mikroorganizmov, ki lahko povzročajo različne zdravstvene težave.

Če se želite izogniti različnim zgoraj naštetim tveganjem, se lahko odločite za uporabo povsem bombažnih higienskih pripomočkov iz ekološko pridelanega bombaža. Na ta način se izognemo stiku s sintetičnimi in kemičnimi sestavinami, ki jih najdemo v običajnih higienskih izdelkih, kot tudi stiku z neekološko pridelanim bombažem, ki vsebuje visoke količine pesticidov. Pri pridelavi običajnega, neekološko pridelanega bombaža porabijo kar 25 % celotne svetovne porabe pesticidov, več kot 50 % pa je že genetsko spremenjenega.

Ženske, ki se zavedajo potrebe po zmanjšanju stika s sintetičnimi materiali in nepotrebnimi kemikalijami in dodatki ter s tem želijo odstraniti možni vzrok zapletov in bolezni, se odločajo za ekološko pridelane higienske vložke, ki so visoko kakovostni, izdelani iz čistih in naravnih materialov, niso beljeni s klorom in ne vsebujejo rayona, plastike in sorodnih sintetičnih materialov, ki imajo negativni učinek na naše zdravje in okolje.

Priloge

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Proti amebi E. histolytica ni posameznega najboljšega zdravila. Antiamebno deluje več zdravil: jodo-hidroksikinolini, npr. jodokinol, nadalje metronidazol (efloran, flagyl), 4-aminokinolini (klorokin, aralen), alkaloidi (emetin hidroklorid, dehidroemetin), diloksanid furoat, tetraciklini, paromomicin. Antibiotiki zmanjšujejo število črevesnih bakterij in s tem posredno vplivajo na trofozoite amebe, zato jih svetujejo hkrati z drugimi amebnimi zdravili (Mc Auley in sod., 1992, Asrani, 1995, Logar, 2004, 2009).

Epidemiologija in preprečevanje

Ameboza je razširjena po vsem svetu.
Človek se inficira z amebo E. histolytica z zaužitjem zrelih cist. Vir infekcije je vedno človek (iztrebki inficiranih oseb, bolnikov ali cistonoscev). Ciste prehajajo od bolnika ali cistonosca na novega gostitelja z vodo, hrano ali dotikom. Med živili je posebno pogosto okuženo sveže sadje. Epidemija ameboze je skoraj vedno posledica okužene pitne vode. Ker inkubacija navadno niha od 1 do 4 tednov, zelo težko najdemo prvotni vir infekcije. Ciste so relativno odporne, a sušenje, temperatura nad 55 "C, čezmerno kloriranje vode ali dodajanje joda vodi jih ubije.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Intimna nega v poletnih mesecih!

Zaradi visokih temperatur in prekomernega potenja, je zelo pomembno, da v poletnih mesecih še posebej dobro poskrbimo za intimno nego. To pa ni pomembno le za naše dobro počutje, temveč predvsem za naše zdravje. Intimni predeli so zelo občutljivi,... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Vložki vir 80

2,42 €

Simon Ašič mamica čaj 22, 50 g

3,54 €

Multi-Mam bioclin lanolin, 30 mL

10,50 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.