Medex sirup železo, C + folna kislina, 150 mL

ŽELEZO ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu. Prispeva tudi k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. ŽELEZO ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu. Prispeva tudi k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok.
940721 1530

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Sestavine prehranskega dopolnila

med, zgoščeni sok rdeče pese, voda, tekoči izvleček propolisa, kislina: citronska kislina, sveži matični mleček, vitamin C (L-askorbinska kislina, kalcijev L-askorbat), železo (železov laktat), antioksidant: alfa tokoferol, folna kislina (vitamin B9)

Sestavine in učinkovitost

ŽELEZO ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu. Prispeva tudi k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok.

ŽELEZO, VITAMIN C in FOLAT imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

VITAMIN C povečuje absorpcijo železa.

FOLAT prispeva k nastajanju krvi.

Vsebnost

Na priporočeno dnevno količino za odrasle (3 žličke = 15 ml)

Vitamin C

20 mg 25 % PDV*

Železo

14 mg 100 % PDV*

Folna kislina

200 μg 100 % PDV*

Matični mleček

215 mg

Sok rdeče pese

3,5 g

Med

15,2 g

*PDV = priporočen dnevni vnos (odrasli)

Namen uporabe Medex sirupa

Izdelek je namenjen vsem, ki se želijo izogniti utrujenosti, delovno aktivnim, športnikom, otrokom v obdobju rasti, ženskam v času menstruacije, nosečnicam in doječim materam, vegetarijancem.

PRIPOROČENI DNEVNI ODMERKI IN UPORABA:

Otroci 3-9 let

1 žlička 2 x na dan (dnevni odmerek = 10 ml)

Otroci in mladostniki 10-18 let

3 žličke 1 x na dan (dnevni odmerek = 15 ml)

Odrasli

3 žličke 1 x na dan (dnevni odmerek = 15 ml)

Nosečnice

3 žličke 2 x na dan (dnevni odmerek = 30 ml)

Doječe matere

2 žlički 2 x na dan (dnevni odmerek = 20 ml)

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Izdelki za čiščenje telesa!

Uporaba protimikrobnih snovi je v klinično prakso prinesla revolucijo. Neozdravljive in smrtno hude bolezni so postale hitro in enostavno ozdravljive. Razstrupljanje telesa so poznali že v obdobju Egipčanov...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Bolečine v trebuhu

Pogosto pa patologija v trebuhu povzroči občutek bolečine izven njega (npr. bolečina za lopatico pri napadu zaradi žolčnega kamna, bolečine v dimljah pri napadu ledvičnega kamna, bolečina v rami zaradi draženja trebušne prepone).
Kdaj in kako si lahko pomagate sami?
Pri bolečini v trebuhu, ki je ne spremljajo drugi telesni simptomi (kot so povišana telesna temperatura, bruhanje, driska, zaprtje, pojav krvi v blatu ali urinu, izguba apetita, hujšanje), moramo najprej pomislite na tako imenovano funkcionalno bolečino, ki je lahko posledica raznih psihičnih pritiskov okolja, nepravilnega ritma in obsega prehrane, pretiranega uživanja snovi, ki dražijo prebavila (začinjena hrana, alkohol, cigarete ... ).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medex Medex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja