x
Vse kategorije
Medihoney apinate dressing obloga 1.9 x 30 cm, 5 oblog
Medihoney apinate dressing obloga 1.9 x 30 cm, 5 oblog
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Medihoney apinate dressing obloga 1.9 x 30 cm, 5 oblog

Proizvajalec: Derma Sciences

Medihoney Apinate je sterilna neadherentna sodobna obloga za oskrbo ran, sestavljena iz 95% Medihoney™ medicinskega medu (95% w/w) in 5% kalcijevega alginata (5% w/w).

Cena: 42,92 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Medihoney Apinate je sterilna neadherentna sodobna obloga za oskrbo ran, sestavljena iz 95% Medihoney™ medicinskega medu (95% w/w) in 5% kalcijevega alginata (5% w/w).

INDIKACIJE

• kirurške rane
• diabetične rane
• abrazije
• rane neprijetnega vonja
• Biofilmi so kompleksne skupnosti bakterij in gliv znotraj zunajcelične matrike na dnu rane.
• inficirane rane
• akutne in kronične rane
• opekline
• rane s sluzastim izločkom
• ulkusi
• razjede zaradi pritiska
• odvzemna in prejemna mesta, grafti

Predhodne študije so dokazale, da Medihoney medicinski izdelki zagotavljajo mikro okolje, ki zavira nastanek biofilma oz. ga celo zmanjšuje.

Vse Medihoney™ obloge za rane pomagajo reducirati edeme in bolečine ter uravnavajo količino izločka, ki so posledica inflamatornega odziva.

Uporaba Medihoney medicinskih izdelkov lahko znatno zmanjšuje pH vrednost na površini rane. Vzpostavitev kislega okolja lahko pomaga zmanjšanje proteaz, poveča pa hibroblastne aktivnosti in poveča sproščanje kisika, posledično nudi večjo pomoč zdravljenju rane.
Medihoney Apinate ustvarja mikro okolje, ki podpira zdravljenje ran in zagotavlja antibakterijsko bariero.

NAVODILA ZA UPORABO

• Robove rane zaščitimo z Medihoney™ barierno kremo.
• Pri aplikaciji obloge moramo zagotoviti, da je v neposrednem z dnom rane. Če je rana večje površine, lahko obloge apliciramo eno zraven druge. Oblogo s sterilnimi škarjami obrežemo tako, da se prilega rani (do robov). V globoko rano lahko predhodno apliciramo Medihoney™100% medicinski med in nato Medihoney™ Apinate oblogo.
• Medihoney™ Apinate pokrijemo s primerno nelepljivo sekundarno vpojno oblogo, ki zagotavlja vpijanje izločka glede na njegovo količino.
• Rano lahko med menjavo prevez očistimo po standardnem protokolu.

Pogostost menjave: Medihoney™ Apinate zahteva menjavo, ko je obloga popolnoma prepojena z izločkom.

Obloga je na rani lahko nameščena do 7 dni. Če je okolica rane macerirana je potrebna pogostejša menjava.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

LDL je naravni sovražnik človeškega telesa. Visoka raven LDL prinaša resno tveganje za koronarno obolenje, še posebej v povezavi z nizko ravnijo HDL. Visoka raven HDL pa je nasprotno zelo zdrava. Strerneti rnorarno k čirn višji ravni HDL in čirn nižji ravni LDL.

Zdaj pa se posvetimo še vlogi prehrane v razvoju ateroskleroze. Prehrana, bogata z nasičenimi maščobami (živalske maščobe, večinoma iz polnomastnih mlečnih izdelkov), dviga raven LDL in niža raven HDL - prav nasprotno od naših želja. To lahko preprečimo z uživanjem hrane z visoko vsebnostjo nenasičen ih maščob (olja). Če je raven vašega krvnega holesterola nad 5,8, vam bo zdravnik svetoval spremembo življenjskega sloga, najverjetneje pa vam bo tudi predpisal zdravila.

Holesterol je le eden od dejavnikov tveganja za srčno obolenje. Če imate še katerega od dejavnikov tveganja, recimo če kadite ali imate visok krvni tlak, se tveganja posameznih dejavnikov za miokardni infarkt med seboj množijo.

Približno pri desetini ljudi je previsoka raven krvnega holesterola posledica družinske hiperlipidemije. Če ateroskleroze ne zdravimo, lahko vodi v koronarno bolezen in srčni infarkt pri zelo mladih ljudeh.

Dejavniki, ki dodatno povečujejo tveganje za aterosklerozo, so še kajenje, telesna nedejavnost, visok krvni tlak in debelost, posebej pri kopičenju maščob v predelu pasu.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Medihoney prva izbira za celjenje ran!

Medihoney izdelki so dokazano učinkoviti: • ustvarjajo antibakterijsko okolje, ki je učinkovito proti širokemu spektru bakterij, vključno s tistimi organizmi, ki so rezistentni na antibiotike. • hitro in učinkovito avtolitično čistijo fibrinske... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.