Mepiform 4x30cm, 5 kom.

Obloga primerna za zdravljenje brazgotin. Obloga primerna za zdravljenje brazgotin.
2022-03-02 71,10 €
515701 6589
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Mepiform je lepljiva silikonska obloga za preprečevanje in zdravljenje hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Je tanka in prožna obloga kožne barve, kar omogoča diskretno namestitev in zakritje brazgotine. Je samolepilna in prevlečena s silikonskim gelom. Dosedanje izkušnje so pokazale, da topikalno apliciran silikonski gel pozitivno vpliva na hipertrofične in keloidne brazgotine. Mehanizem učinka ni znan, lahko pa je povezan s semiokluzivnimi lastnostmi obloge.
Značilnost Mepiforma je tudi uporaba Safetac tehnologije, ki zagotavlja učinkovito, a vendar izjemno nežno in koži prijazno lepljivost. Mepiform je potrebno nositi na brazgotini 24-ur dnevno. Priporočljivo je, da se vsak dan odstrani le za nekaj minut (npr. med tuširanjem), da pregledamo brazgotino. Kot že omenjeno, lahko nato namestimo isto oblogo nazaj na brazgotino, dokler ima le-ta še ohranjeno lastnost lepljenja. Povprečna uporaba enega obliža je približno 7 dni.
Za preprečevanje brazgotin je potrebno oblogo namestiti na zaceljeno rano ( pri kirurških ranah po odstranitvi šivov). Uporabljati jo je potrebno od 2-6 mesecev po zacelitvi rane, saj je v tem času še možna tvorba brazgotine.
 
Za zdravljenje že nastalih brazgotin pa je potrebno nositi oblogo od treh mesecev do enega leta, odvisno od stanja brazgotinskega tkiva. Raziskave so pokazale, da Mepiform dobro učinkuje tudi na brazgotine, nastale pred desetletjem ali več.
Lastnosti, da je obloga tanka, kožne barve, nepremočljiva, vendar prepustna za vodno paro, omogočajo, da je možno oblogo nositi nemoteno pri izvajanju vseh dnevnih aktivnosti, športov… Mepiform tudi ščiti pred UV žarki z močjo faktorja 7,7.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Za sproščanje
Zavijanje z rameni

Pogosto niti ne čutimo, kako napeti smo. Sele ko je prisotna bolečina, se tega zavemo. Da se to ne bi zgodilo, lahko sami aktivno naredimo kaj za potrebno sprostitev. Postavite se pokonci in pustite roki ob strani telesa. Hrbet imejte zravnan in napnite trebuh ter zadnjico. Zdaj potegnite ramena navzgor do ušes in z njimi zavijte nazaj, nato pa jih spustite. To je spet izhodiščni položaj. Naredite nekaj ponovitev.

Ta gib utrjuje vratne in ramenske mišice in vas varuje pred prihodnjimi napetostmi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Mölnlycke health care Mölnlycke health care
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja