Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL
Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL

Proizvajalec: Oculus
Microdacyn 60 Wound Care raztopina predstavlja učinkovito raztopino za izpiranje ran ter njihovo regeneracijo.
Cena: 13,99 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Microdacyn 60 Wound Care raztopina predstavlja učinkovito raztopino za izpiranje ran ter njihovo regeneracijo.

Izdelek je kakor nalašč za tretiranje ran, ki se ne zacelijo in jih je potrebno redno izpirati. Ima učinkovito razkužilno moč, ob enem pa rano izperete brez bolečin in neprijetnega občutka.

Rezultati raziskave Microdacyn60 izdelkov

1. Antibakterijsko delovanje
Raziskave in vitro kažejo, da izdelek Microdacyn hitro uniči bakterije, glive, spore in viruse ter pomembno zmanjša njihovo število.

2. Izdelek je prav tako učinkovit proti biofilmu.
Raziskava je pokazala, da ima izdelek Microdacyn baktericidni učinek na patogene pseudomonas in E coli, ki proizvajajo biofilm. Po 30 minutah izpostavljenosti izdelku Microdacyn je bila uničenih večina celic.

3. Protivnetno delovanje
Preizkusi in vitro so pokazali, da je 15 minut izpostavljenosti dovolj za zmanjšanje sproščanja histamina za 90 %. Izdelek Microdacyn prav tako zavira sproščanje drugih molekul, ki podaljšujejo vnetje (med drugim interlevkinov, interferonov gama in dejavnika tumorske nekroze alfa), zaradi česar lahko »dobri« citokini lažje spodbudijo postopek celjenja rane.

4. Aktivna regeneracija tkiva
Klinična raziskava je pokazala, da je bil izdelek Microdacyn skoraj dvakrat tako učinkovit pri celjenju razjede diabetičnega stopala kot pri testni skupini, zdravljeni s fiziološko raztopino (0,9 % NaCl). Raziskovalci so prav tako opazili zmanjšanje mikrobne obremenitve in okrepljeno nastajanje granulacijskega tkiva. V drugi primerjalni raziskavi se je pokazalo, da je bila v skupini bolnikov, zdravljenih z izdelkom Microdacyn, prisotna hitrejša epitelizacija.

5. Manjša potreba po antibiotikih
Nedavni raziskavi sta pokazali, da so bolniki z razjedami diabetičnega stopala, zdravljeni z izdelkom Microdacyn, potrebovali antibiotike bistveno krajši čas kot kontrolna skupina, zdravljena s povidon jodom. Poleg tega se je v skupini z izdelkom Microdacyn rana v povprečju zaprla 2 meseca prej kot v skupini z jodom (po 144 dneh v primerjavi z 212 dnevi, časovno izboljšanje v višini 32 %).

6. Varno za zdrave kožne celice
Izdelek Microdacyn v primerjavi z drugimi izdelki (na primer tistimi na osnovi vodikovega peroksida) NI citotoksičen in je zato povsem varen za človeško tkivo. Raziskava je pokazala, da tudi daljša izpostavljenost človeških fibroblastov izdelku Microdacyn ne povzroča smrti celic. V nasprotju z virusi, sporami in bakterijami imajo človeške celice mehanizme, ki uravnavajo absorpcijo zdravilnih učinkovin v izdelku Microdacyn. S tem preprečujejo poškodbe tkiv. Microdacyn je v primerjavi z npr. jodom, klorheksidinom in srebrovim sulfadiazinom eden varnejših izdelkov, ki je med najprijaznejšimi do kože.

Indikacije

•    Kronične razjede
•    Razjede diabetičnega stopala
•    Golenja razjeda (arterijska in venska)
•    Okužene odprte rane
•    Opekline (1. in 2. stopnje)
•    Onkološke rane
•    Akutne rane (profilaktične)
•    Okužene in nekrozne rane zaradi poškodb
•    Kirurške rane

Kontraindikacije
Ni poznanih kontraindikacij, zaradi katerih uporaba izdelka Microdacyn ne bi bila priporočljiva.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.