x
Vse kategorije
Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL
Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Microdacyn 60 Wound Care raztopina, 500 mL

Proizvajalec: Oculus
Microdacyn 60 Wound Care raztopina predstavlja učinkovito raztopino za izpiranje ran ter njihovo regeneracijo.
Cena: 13,99 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Microdacyn 60 Wound Care raztopina predstavlja učinkovito raztopino za izpiranje ran ter njihovo regeneracijo.

Izdelek je kakor nalašč za tretiranje ran, ki se ne zacelijo in jih je potrebno redno izpirati. Ima učinkovito razkužilno moč, ob enem pa rano izperete brez bolečin in neprijetnega občutka.

Rezultati raziskave Microdacyn60 izdelkov

1. Antibakterijsko delovanje
Raziskave in vitro kažejo, da izdelek Microdacyn hitro uniči bakterije, glive, spore in viruse ter pomembno zmanjša njihovo število.

2. Izdelek je prav tako učinkovit proti biofilmu.
Raziskava je pokazala, da ima izdelek Microdacyn baktericidni učinek na patogene pseudomonas in E coli, ki proizvajajo biofilm. Po 30 minutah izpostavljenosti izdelku Microdacyn je bila uničenih večina celic.

3. Protivnetno delovanje
Preizkusi in vitro so pokazali, da je 15 minut izpostavljenosti dovolj za zmanjšanje sproščanja histamina za 90 %. Izdelek Microdacyn prav tako zavira sproščanje drugih molekul, ki podaljšujejo vnetje (med drugim interlevkinov, interferonov gama in dejavnika tumorske nekroze alfa), zaradi česar lahko »dobri« citokini lažje spodbudijo postopek celjenja rane.

4. Aktivna regeneracija tkiva
Klinična raziskava je pokazala, da je bil izdelek Microdacyn skoraj dvakrat tako učinkovit pri celjenju razjede diabetičnega stopala kot pri testni skupini, zdravljeni s fiziološko raztopino (0,9 % NaCl). Raziskovalci so prav tako opazili zmanjšanje mikrobne obremenitve in okrepljeno nastajanje granulacijskega tkiva. V drugi primerjalni raziskavi se je pokazalo, da je bila v skupini bolnikov, zdravljenih z izdelkom Microdacyn, prisotna hitrejša epitelizacija.

5. Manjša potreba po antibiotikih
Nedavni raziskavi sta pokazali, da so bolniki z razjedami diabetičnega stopala, zdravljeni z izdelkom Microdacyn, potrebovali antibiotike bistveno krajši čas kot kontrolna skupina, zdravljena s povidon jodom. Poleg tega se je v skupini z izdelkom Microdacyn rana v povprečju zaprla 2 meseca prej kot v skupini z jodom (po 144 dneh v primerjavi z 212 dnevi, časovno izboljšanje v višini 32 %).

6. Varno za zdrave kožne celice
Izdelek Microdacyn v primerjavi z drugimi izdelki (na primer tistimi na osnovi vodikovega peroksida) NI citotoksičen in je zato povsem varen za človeško tkivo. Raziskava je pokazala, da tudi daljša izpostavljenost človeških fibroblastov izdelku Microdacyn ne povzroča smrti celic. V nasprotju z virusi, sporami in bakterijami imajo človeške celice mehanizme, ki uravnavajo absorpcijo zdravilnih učinkovin v izdelku Microdacyn. S tem preprečujejo poškodbe tkiv. Microdacyn je v primerjavi z npr. jodom, klorheksidinom in srebrovim sulfadiazinom eden varnejših izdelkov, ki je med najprijaznejšimi do kože.

Indikacije

•    Kronične razjede
•    Razjede diabetičnega stopala
•    Golenja razjeda (arterijska in venska)
•    Okužene odprte rane
•    Opekline (1. in 2. stopnje)
•    Onkološke rane
•    Akutne rane (profilaktične)
•    Okužene in nekrozne rane zaradi poškodb
•    Kirurške rane

Kontraindikacije
Ni poznanih kontraindikacij, zaradi katerih uporaba izdelka Microdacyn ne bi bila priporočljiva.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke - sodobna spoznanja o prehrani

OGLJIKOVI HIDRATI

So eden izmed treh temeljnih zidakov naše prehrane. Polovico na dan potrebne energije dobimo z živili, v katerih so ogljikovi hidrati v obliki škroba. Ti sestavljeni OH so predvsem v rastlinskih živilih, kot so žita, zelenjava, sadje in krompir. Ta živila nam poleg tega dajejo veliko vitaminov, rudnin, vlaknin in ~ bioaktivnih snovi. Večji del OH naj bi pojedli v obliki polnozrnatih izdelkov. Največ 10 % energije naj bi dobili v obliki sladkorjev ali izdelkov iz bele moke, ki jih sicer imenujemo prazne kalorije.
Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Vložki vir 80

2,69 €

Cicatridina sprej, pršilo, 125 mL

9,66 €

Aspirin 500 mg, 50 tablet

10,29 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.