Mucofalk zrnca, 20x5 g

Mucofalk povzroči lahko odvajanje in mehko blato.<br> Mucofalk povzroči lahko odvajanje in mehko blato.
351512 3520

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

5 g zrnc za peroralno suspenzijo (= 1 vrečka oziroma 1 čajna žlička) vsebuje:3,25 g semenskih lupin bolhačice (Plantaginis ovatae seminis tegumentum).

Pomožne snovi so: dekstrin, natrijev alginat, natrijev klorid, natrijev saharinat, saharoza, citronska kislina, natrijev citrat, pomarančna aroma, betakaroten.

Kako deluje Mucofalk

Mucofalk povzroči lahko odvajanje in mehko blato.

Kdaj uporabiti Mucofalk zrnca?

Mucofalk lahko uporabljajte pri stalnem oz. pogostem zaprtju in motnjah, pri katerih je zaželeno lahko odvajanje in mehko blato, npr. razpoke v sluznici danke in hemoroidi, pa tudi po rektalnem ali analnem kirurškem posegu in v času nosečnosti. Primeren je tudi kot podporna terapija pri zdravljenju driske iz različnih vzrokov, pri sindromu razdražljivega širokega črevesa.

Odmerjanje Mucofalk zrnc

Natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Odmerkov ne smete spreminjati ali zdravljenja prekinjati, ne da bi se prej posvetovali z zdravnikom. Upoštevajte navodila za uporabo, sicer zdravilo Mucofalk morda ne bo popolnoma učinkovalo!

Odrasli in otroci, starejši od 12 let, jemljejo vsebino vrečke zdravila Mucofalk, ki jo vmešajo v obilno količino tekočine (najmanj 150 ml), 2 do 6-krat na dan, pred obrokom.
 
1. Zdravila ne smete nikoli jemati brez tekočine, ker lahko to povzroči težave s požiranjem.
2. Stresite vsebino ene vrečke zdravila Mucofalk v kozarec.
3. Kozarec počasi napolnite s hladno vodo (najmanj 150 ml).
4. Premešajte z žlico in pri tem pazite, da ne nastajajo grudice. Pripravljeno tekočino takoj popijte. Ne smete je zaužiti leže ali tik pred spanjem.
5. Nato popijete še en kozarec vode.
 
Opozorilo:
Zdravilo jemljite z obilno količino tekočine (najmanj 150 ml tekočine). Jemanje tega zdravila brez obilne količine tekočine lahko povzroči dušenje. Upoštevajte tudi opozorila!
 
Trajanje uporabe zdravila ni omejeno. Z zdravljenjem varno nadaljujete, dokler simptomi popolnoma ne izginejo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine v trebuhu

Zdravljenje
Na bolečino v trebuhu lahko vplivamo z naravnimi čajnimi pripravki (samozdravljenje) ali sintetičnimi preparati (analgetiki, spazmolitiki, antibiotiki). V nekaterih primerih akutnega abdomna je potrebno kirurško zdravljenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dr. Falk Pharma Dr. Falk Pharma
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja