x
Vse kategorije
Nephea Kid prašek, 400 g
Nephea Kid prašek, 400 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nephea Kid prašek, 400 g

Proizvajalec: Metax
Živilo za posebne zdravstvene namene. Beljakovinsko zmanjšana, elektrolitsko uravnotežena peroralna ali enteralna hrana za prehransko uravnavanje kronične bolezni ledvic pri otrocih od 1 leta starosti naprej.
Brezplačna poštnina!
Cena: 70,99 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaživilo za posebne prehranske namene

Ocene in mnenja

Opis

Živilo za posebne zdravstvene namene. Beljakovinsko zmanjšana, elektrolitsko uravnotežena peroralna ali enteralna hrana za prehransko uravnavanje kronične bolezni ledvic pri otrocih od 1 leta starosti naprej.

POSEBNO OPOZORILO
Uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom! Ne uporabljajte v primeru alergije na kravje mleko in pri motnjah absorpcije in prebave. Vsebuje lahko prebavljive ogljikove hidrate. V primeru motenj pri glukozni toleranci, uporabljajte le pod skrbnim nadzorom presnove. Uporabljajte kot kompletno prehrano ali kot dodatek k posebni prehrani. Ni za parenteralno uporabo.

DEFINICIJA IN INDIKACIJA
nepheaKid je peroralna in enteralna prehrana za prehransko obvladovanje pred in v času ledvične bolezni (pre-ESRD) ali drugih stanj kronične ledvične odpovedi (CRF), ko je potrebna proteinsko zmanjšana in elektrolitsko-prilagojena prehrana. nephea Kid je obogatena z topnimi vlakninami. nephea Kid je primerna za otroke od 1 leta starosti naprej.

DOZIRANJE IN UPORABA
nepheaKid lahko uporabljamo kot dodatek ali v skladu z energetskimi potrebami. Dnevni odmerek je odvisen od starosti in telesne teže otroka in ga je potebno dajati v več posameznih odmerkih. Praviloma se začne z nizkimi, nato postopoma naraščajočimi odmerki. Individualni odmerek se izračuna na podlagi dnevnih potreb po energiji v skladu s smernicami KDOQI in referenčnimi vrednostmi za vnos hranil (D-A-CH 2000) in ga je potrebno redno spremljati in redno prilagajati pod zdravniškim nadzorom. nephea Kid je namenjena predvsem za hranjenje po steklenički, vendar obstaja več načinov priprave. nephea Kid se hitro raztopi v topli vodi in ima mlečni okus.

PRIPRAVA
Odmerite ali še bolje, da stehtate količino praška glede na zahtevano energijsko gostoto. Oglejte si tabelo. Če je potrebno, uporabite stresalnik ali stepalnik.

✗✗ Hranjenje po steklenički
Zmešajte potrebno količino praška v pitno vodo in raztopite. Pripravljeno za pitje.

✗✗ Hranjenje po cevki
Zmešajte potrebno količino praška v prevreto vodo (ohlajeno na približno 40 °C) in raztopite. Lahko uporabite standardne cevke.

✗✗ Kašica, puding, nadaljnja priprava nephea Kid lahko pripravite kot kašico ali puding, lahko pa jo uporabite tudi za dopolnjevanje drugih obrokov.

Priprava s stresalnikom
Pred uporabo očistite stresalnik.
V stresalnik dodajte hladno ali toplo vodo.
Premešajte prah s priloženo merico.
Zajemite prašek z merico.
Odstranite presežek praška s hrbtnim delom noža.
Določite tara težo stresalnika. Previdno izpraznite merico v stresalnik. Stehtajte in preračunajte količino praška.
Zaprite stresalnik in stresajte.
Odprite stresalnik. Tako je pripravljeno za pitje iz stresalnika ali pa prelijete v skodelico in popijete.
Vedno pripravite le svež obrok! Ostanke pripravljenga obroka ne uporabljajte ponovno, ampak zavrzite.

STANDARDNA RAZSTOPINA

30 g nephea Kid + 100 ml pitne vode
= 120 ml pripravljene razstopine. Osmolalnost: 271 mosmol/kg pitne vode. Priložena, napolnjena in poravnana žlička s konico noža vsebuje približno 4 g nephea Kid.

SESTAVINE
Maltodekstrin, rastlinska olja (repično olje, koruzno olje, palmovo olje, sončnično olje), demineralizirane mlečne beljakovine, dekstrin, kalcijev karbonat, natrijev klorid, magnezijev karbonat, vitamin C, L-fenilalanin, L-tirozin, L-treonin, L-izolevcin, L-valin, L-histidin, kalcijev fosfat, kalijev citrat, emulgator: E 472c & sojin lecithin, železov sulfat, niacin, cinkov sulfat, pantotenska kislina, vitamin B6, vitamin E, vitamin B1, vitamin B2, manganov sulfat, bakrov sulfat, kromov (III) klorid, folna kislina, vitamin A, biotin, kalijev jodid, natrijev molibdat, natrijev selenit, vitamin K, vitamin D, vitamin B12. Zaradi uporabljenih naravnih surovin lahko prehranske vrednosti varirajo.

Dodatni opis

OPOZORILO: pozor

H229: Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju.

P102: Hraniti zunaj dosega otrok.

P210: Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. Kajenje prepovedano.

P211: Ne pršiti proti odprtemu ognju ali drugemu viru vžiga.

P251: Posoda je pod tlakom: ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna.

P410: Zaščititi pred sončno svetlobo.

P412: Ne izpostavljati temperaturam nad 50 °C/122 °F.

Priloge

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen

Znaki so posledica zvišane koncentracije glukoze v krvi, še bolj pa zakisanosti organizma zaradi ketonov in kislin, ki nastajajo kot produkt razgradnje maščob in njihove neučinkovite nadaljnje presnove. Prisotno je bruhanje, bolečine v trebuhu, pospešeno dihanje, zadah po acetonu, nemir, zmedenost, lahko tudi koma.

Hipoglikemija (znižanje vrednosti glukoze v krvi pod normalno raven) je pri sladkorni bolezni posledica zdravljenja z zdravili ali inzulinom. Oboje namreč zniža krvni sladkor ne glede na predhodno raven glukoze v krvi. Lahko se pojavi pri izpustitvi obrokov hrane, prevelikem odmerjanju inzulina ali tablet, nenačrtovani telesni dejavnosti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaživilo za posebne prehranske namene

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.