Novalac AR, 400 g

Mleko s koruznim škrobom za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu. Mleko s koruznim škrobom za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu.
2022-03-03 13,49 €
592650 851

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
nika **** 22. 04. 2015 02:00
super Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Edino mleko, ki vsebuje koruzni škrob za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu

Polivanje (bljuvanje) ali regurgitacija je pogosta težava dojenčkov v prvem letu življenja, ki se kaže kot nehoteno vračanje materinega mleka oz. hrane iz želodca v požiralnik. Pojavi se navadno takoj oz. kmalu po obroku (pri podiranju kupčka), redkeje med spanjem.

Novalac AR je namenjena dojenčkom s polivanjem. Vsebuje koruzni škrob. Hrana se zgosti v želodcu in prepreči uhajanje kisle želodčne vsebine skozi usta.

• Ne upočasnjuje praznjenja želodca.
• Zadovolji vse prehrambene potrebe dojenčka.

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

1. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut

2. Vodo za pripravo obroka previte v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.

3. Vodo v lončku ohladite na 40°C in jo prelite v stekleničko.

4. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.

5. Stekleničko zaprite in jo dobro pretresite.

6. Obrok ohladite do mlačnega (37°C) oziroma do takrat ko na koži ne čutite ne vroče in ne hladno.

Posebna opozorila

- Vedno pripravite svež obrok.
- Hranite na suhem in hladnem mestu
- Ne uporabljate po datumu izteka roka uporabe, ki je odtisnjen na dnu pločevinke.
- Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.
- Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite.

Zaprtje, polivanje, nenehen jok brez očitnega razloga, neutolažljiv dojenček, pogosto lačen dojenček, alergija na beljakovine kravjega mleka ...
 
To so skrbi, s katerimi se morate soočiti po rojstvu svojega otroka. Čeprav to niso bolezenske težave, pa te vsakodnevne težave niso brez posledic za otrokovo udobje in kakovost življenja vaše družine: skrbi vas, premalo spite, izgubljate potrpljenje, počutite se krive … in tako naprej, veliko je tega.
Naštete težave so pogosto posledica še ne do kraja razvitih prebavil. Danes nam napredek znanstvenega znanja pomaga bolje razumeti vzroke teh težav in najti primeren odgovor.
Ker dojenje ni zmeraj mogoče, smo razvili posebna mleka za dojenčke Novalac, ki predstavljajo prilagojeno rešitev za prehrano vseh dojenčkov s funkcionalnimi težavami.
 
Da bi lahko vsakemu dojenčku ponudili proizvode najvišje kakovosti, so v veljavi strogi predpisi za ves postopek za proizvodnjo mlek Novalac.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Novalac prehrana zdravega dojenčka

Že v času nosečnosti in ob rojstvu je največja želja vsake mame nuditi otroku vse potrebno za zdravo rast in razvoj. V prvih mesecih je to najbolj povezano s prehrano dojenčka – materinim mlekom, kot najboljšo...

Preberi več...

Nedonošenček s kolikami

Vprašanje:Spoštovani! Sem mama nedonošenčka, starega skoraj 5 mesecev, korigirano 3. Še vedno ga mučijo hude kolike - napenjanje, bolečine, jok, občasno zeleno blato, bruhanje med obrokom. Ne želimo pustiti...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Po porodu

Prve preiskave otroka: Takoj po porodu, po približno petih do desetih minutah, novorojenca preiščeta ali zdravnik ali porodna babica, in sicer po tako imenovanem indeksu po Apgarjevi (v žargonu to imenujejo kar Apgar). Pri tem postopku se ugotavljajo delovanje srca, dihanje, barva kože, mišična napetost in refleksi. Približno četrt do pol ure po porodu pa sledijo še druge preiskave (telesna teža in dolžina, obseg glavice, pregled kosti lobanje, spolnih organov, srčnih tonov, velikost jeter in vranice, pregled stabilnosti kol kov, iskanje morebitnega razcepljenega neba). Pozanimajte se, ali lahko te prve preiskave opravijo tudi pri vas.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novalac Novalac
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja