x
Vse kategorije
Ovopid olje proti ušem, 100 mL
Ovopid olje proti ušem, 100 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Ovopid olje proti ušem, 100 mL

Proizvajalec: Flora
Linija popolnoma naravnih proizvodov, ki ne poškoduje otroških ali odraslih las in lasišča.
Cena: 20,16 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaolje
Vsebujeolje

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

OVOPID je linija popolnoma naravnih proizvodov, ki ne poškoduje otroških ali odraslih las in lasišča. Zaradi sestave iz 100% eteričnih olj limone,čajevca, timijana postane lasišče neprijeten življenjski prostor za uš, ki se ne more več pritrditi na lasišče. Ovopid linija vsebuje tri izdelke, ki se uporabljajo v treh različnih fazah.( olje za odstranitev uši, šampon, preventivni spraj).Vsi izdelki Ovopid so brez sintetičnih sestavin in nimajo stranskih učinkov. Izdelek ne vsebuje parabenov, umetnih barvil, sodium lavril sulfatov in sintetičnih parfumov.
OLJE ZA ODSTRANITEV UšI-1.stopnja (100ml) Postopek, ki pomaga odstraniti uši z lasišča. Deluje takoj proti ušem na lasišču otrok in odraslih. Zahvaljujoč veliki vsebnosti olja neem (je eterično olje drevesa neem, ki raste v tropskih regijah in ga zaradi dokazanih efektivnih lastnosti poimenujejo kot naravno drogerijo), ki aktivno odstrani vse uši. Obogateno je z 100% čistimi eteričnimi olji manuke (avstralski čajevec), čajevca, sivke, limone, origana in belega timijana, ki ne dovoli ušem, da bi se lahko obdržale na lasišču, istočasno pa varujejo lasišče. Za boljši učinek je priporočljivo oprati lase s šamponom proti ušem ( 2. stopnja) in uporabiti preventivni spraj. (3.stopnja)

Način uporabe

Odstranite vrh stekleničke in nanesite olje na suhe lase postopoma na pramena las. Posebno pozornost posvetite zadnjemu delu vratu in za ušesi. Pustite delovati 40 minut, nato odstranite odmrle uši z gostim glavnikom. (ne uporabljajte električnega glavnika, ki poškoduje lasišče). Operite lase z aktivnim šamponom. (2.stopnja)
Uš je 1-2mm dolga in ima tri pare ukrivljenih nog, ki ji omogočajo,da pleza po lasišču.Samica proizvede okoli 200 jajčec v svojem življenju in jih odlaga na vratu in za ušesi.Jajčeca pritrdi na lase z lepljivo sestavino, ki se je ne da odstraniti z vročo vodo. Po 1 tednu, se iz gnide razvije uš, ki je v 15 dneh sposobna sama proizvajati jajčeca. Uši se zlahka skrijejo v laseh, ker ne marajo svetlobe. Da bi preprečili uši, preglejte lasišče, posebej za ušesi in na vratu, kjer se skrivajo gnide, ki so ovalne oblike in se svetijo. Velike so okoli pol milimetra in bele barve. Zlahka jih ločimo od prhljaja, ki je nepravilnih oblik in se zlahka odstrani. Uši niso znak slabe higiene in lahko doletijo vsakogar, ne glede na stil življenja.

PREPREČITEV

Uši se premikajo počasi in ne letijo ali skačejo.Razširjene so v javnih prostorih, kot so šole, avtobusi, kinodvorane, itd. Včasih potujejo z enega lasišča na drugega s pomočjo ostalih insektov, na primer muh. Starši naj občasno preventivno pregledajo lasišča svojih otrok.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Ženska po umetni oziroma spontani prekinitvi nosečnosti

Kakšen je potek umetne ali spontane prekinitve nosečnosti?
Najpogosteje uporabljena kirurška metoda umetne prekinitve nosečnosti pri nas je vakuumska aspiracija s kontrolo kirete (tj. strgalka). Ker poseg opravijo v splošni anesteziji, mora biti ženska na dan posega tešča. V zelo zgodnjem obdobju nosečnosti (manj kot 7 tednov, šteto od prvega dne zadnje menstruacije) je mogoče uporabiti tudi metodo vakuumske aspiracije, pri kateri ni potrebna splošna anestezija. Poseg je hiter, vendar boleč, zato je potreben predpis anaigetika. V tako zgodnjem obdobju je možno prekiniti nosečnost tudi s kombinacijo abortivnih tabletk. V uporabi je kombinacija antiprogesterona mifepristona (oralno, 200 mg) in prostanglandina misoprostola (vaginalno, 4-krat 200 mcg). Takšna metoda je učinkovita (njena uspešnost je 92 do 97 %) in varna. Ženska prvi dan zaužije mifepriston, po dveh dneh ponovno obišče ginekologa, ki ji v vagino aplicira še misoprostol. Tisti dan jo zadržijo na opazovanju še 3-4 ure, v tem obdobju splavi 50-70 % žensk. Naslednji kontrolni pregled pri ginekologu je potreben po dveh tednih. Bolečine so pri tej metodi lahko prisotne, po jakosti so podobne tistim kot pri bolj boleči menstruaciji, stranski učinek je lahko tudi bruhanje. Ko nosečnost preseže 12. teden gestacije, jo je potrebno prekiniti s kombinacijo medikamentozne in kirurške metode.

Če gre za spontani splav, je potrebno najprej oceniti hemodinamsko stanje bolnice, nastalo zaradi morebitne izgube krvi, in določiti status same nosečnosti. Nadaljnji ukrepi so odvisni od te opredelitve stanja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

UŠI V ŠOLI, VRTCU? Brez panike!

Pojav uši v šolah in vrtcih sploh ni redek. Ko dobimo obvestilo o pojavu uši se starši včasih odzovemo kar nekoliko panično, saj smo zagotovo že kje slišali, kako nadležno in težavno zna biti reševanje tega problema in se že vidimo v nenehnih... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaolje
Vsebujeolje

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.