Panelast kratkoelastični terapevtski fiksni povoj, 10 cm x 2,5 m

Iz bombažnih niti kožne barve. Iz bombažnih niti kožne barve.
920410 9586

Ocene in mnenja

Opis

MEEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
PANELAST- kratkoelastični terapevtski fiksni povoji so tkani iz bombažnih niti kožne barve. Sestava 100% bombaž. Notranja stran povojev je premazana z adhezivom iz sintetične gume, ki vsebuje cinkov oksid. Elastični povoji so stkani tako, da se raztegnejo po širini in dolžini v smeri tkanja za 80%. Lepilo je prepustno za vodno paro in zrak, kar omogoča koži normalno dihanje tudi v primerih, ko pride pri povijanju do prekrivanja povoja. Elastični povoj z lepilom iz sintetične gume prepušča X – žarke. Robovi povoja se ne cefrajo in ne delajo zažemkov. 

Namen uporabe izdelka

Elastični povoji, raztegljivi po dolžini in širini PANELAST z adhezivom iz umetne gume s cinkovim oksidom se uporablja za kompresijsko povijanje v primerih venske insuficiencee ter za kompresijsko povijanje in fiksiranje oblog pri zdravljenju venske  golenje razjede. Uporabljajo se tudi v traumatologiji in medicini športa.

Vrste sterilizacije

PANELAST povoji niso sterilni.

Pogoji skladiščenja in rok uporabe

Pri normalnih pogojih skladiščenja je rok uporabe pet let od datuma proizvodnje.

Navedba ali so izdelki prijazni okolju

Povoji PANELAST ne predstavljajo obremenitve za okolje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 2

Gibanje kot terapija
Gibanje spremeni sladkor v energijo. Pri neaktivnih sladkornih bolnikih ostaja zaužit sladkor v krvi in se zelo počasi predeluje. To vodi do povečanja količine sladkorja v krvi, kar je mogoče izboljšati že z malo gibanja. Telesna aktivnost pospešuje transport glukoze do celic, kjer je nujno potrebna za spremembo v energijo. Ta učinek se po prenehanju aktivnosti še nekaj časa nadaljuje. Po obremenitvi poskušajo mišice obnoviti porabljene zaloge energije in v ta namen še dodatno poberejo sladkor iz krvi. Kako dolgo traja takšen proces, je odvisno od vrste in trajanja aktivnosti. Po celodnevni vožnji s kolesom lahko učinek traja še ves naslednji dan. Da bi sladkorni bolniki sami občutili že velikokrat dokazane pozitivne učinke telesne aktivnosti, se jim ni treba dolge ure potiti v fitnesu ali postati maratonski tekač. Že štiri ure zmernega gibanja tedensko zmanjšajo tveganje posledične bolezni za 40 odstotkov in triko skoraj na raven nediabetikov.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja