Pernaton gel, 125 mL

<p>Uravnava prožnost tkiva, pospe&scaron;uje prenos hranilnih snovi oz. odstranjuje odpadne produkte iz vezivnega tkiva.</p>

Uravnava prožnost tkiva, pospešuje prenos hranilnih snovi oz. odstranjuje odpadne produkte iz vezivnega tkiva.

2022-05-09 12,05 €
436011 381

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 3
Ocena izdelka:
Nada **** 9. 04. 2021 15:55
Kupila sem,ker me je bolelo v hrbtu vendar mi je po par dnevih pomagalo in sem zadovoljna z nakupom ... Preberi več
Tomaž **** 29. 09. 2014 02:00
Preberi več
Sašo **** 10. 02. 2013 01:00
Uporabljam ga za koleno Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Originalni Perna izvleček z visokomolekularnim glikozaminoglikanom (GAG), ki se nahaja v vezivnih tkivih, sklepih in sklepnih hrustancih. Glukozamin je naravna snov, obilno prisotna v človeškem telesu. Kemično je aminosladkor, ki nastane med glukozo in aminokislino glutamin.
 
V hrustancu ga je običajno veliko in igra pomembno vlogo pri njegovem stanju in elastičnosti. Kot sestavina hrustanca igra ključno vlogo pri delovanju sklepov in njihovem vzdrževanju. Naše telo ga proizvaja le določeno količino. S staranjem se ta sposobnost zmanjša in glukozamin se tako izgublja iz hrustanca. To lahko vodi do sušenja in tanjšanja hrustanca in s tem do nastajanja in napredovanja bolezni. 
 
Funkcija glikozaminoglikanov (GAG) je, da uravnavajo prožnost tkiva, pospešujejo prenos hranilnih snovi oz. odstranjujejo odpadne produkte iz vezivnega tkiva in sosednjih organov in s tem blažijo mehanske obremenitve. Zvišujejo sposobnost obnavljanja vezivnega tkiva. Študije so pokazale, da se elastičnost in čvrstost kože izboljšata in koža postane mehkejša in gladka na dotik. Mentol, ki blaži, hladi in umirja vzdraženost živcev.

Ima tudi močan poživljajoč in osvežujoč učinek. Olja iglavcev in ostala eterična olja, ki pospešujejo prekrvavitev. Gel najprej hladi, nato greje z intenzivno prekrvavitvijo kože, je nemasten, se hitro vpija in ima prijeten morski vonj.

Uporabljamo ga večkrat dnevno

nanašamo ga na predele zatilja, ramen, hrbta, komolcev, rok, kolen, nog...
 
Športniki uporabljajo Pernaton gel pred ogrevanjem za blažitev in pospešitev prekrvavitve, po športni aktivnosti pa za hiter počitek in boljšo regeneracijo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine v rami

Kateri so načini zdravljenja?
Izboljšanju simptomov je pomembno redvsakodnevno izvajanje naučenih vaj. V suutni fazi pride v poštev tudi protibolečinska ktroterapija. Če s konzervativnimi metoni zdravljenja ne izboljšamo funkcije in ne anjšamo bolečine, je potrebna razširjena gnostika in razmislek o operativnem zdraviju,

Pomembna je pravilna drža. Doma in na u moramo zmanjšati in prilagoditi obrenitve, kot so pravilno dviganje in prenalje težjih bremen.

Vzporedno s procesom zdravljenja moramo bolnika seznaniti tudi z naravo okvare, ki ma, z dejavniki, ki to okvaro lahko poslabšajo, in z ukrepi, ki težave lahko omilijo ter preprečijo ponovno poškodbo. Bolnika opozorimo na pomen rednega, vsakodnevnega izvajanja naučenih vaj tudi doma in uporabe poškodovane roke pri dnevnih dejavnostih.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pernaton Pernaton
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov