x
Vse kategorije
Pernaton gel, 125 mL
Pernaton gel, 125 mL
Oceni izdelek in zasluži
4.7 3

Pernaton gel, 125 mL

Proizvajalec: Pernaton

Uravnava prožnost tkiva, pospešuje prenos hranilnih snovi oz. odstranjuje odpadne produkte iz vezivnega tkiva.

Cena: 12,05 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Sestavina glukozamin
Vsebuje glukozamin

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Originalni Perna izvleček z visokomolekularnim glikozaminoglikanom (GAG), ki se nahaja v vezivnih tkivih, sklepih in sklepnih hrustancih. Glukozamin je naravna snov, obilno prisotna v človeškem telesu. Kemično je aminosladkor, ki nastane med glukozo in aminokislino glutamin.
 
V hrustancu ga je običajno veliko in igra pomembno vlogo pri njegovem stanju in elastičnosti. Kot sestavina hrustanca igra ključno vlogo pri delovanju sklepov in njihovem vzdrževanju. Naše telo ga proizvaja le določeno količino. S staranjem se ta sposobnost zmanjša in glukozamin se tako izgublja iz hrustanca. To lahko vodi do sušenja in tanjšanja hrustanca in s tem do nastajanja in napredovanja bolezni. 
 
Funkcija glikozaminoglikanov (GAG) je, da uravnavajo prožnost tkiva, pospešujejo prenos hranilnih snovi oz. odstranjujejo odpadne produkte iz vezivnega tkiva in sosednjih organov in s tem blažijo mehanske obremenitve. Zvišujejo sposobnost obnavljanja vezivnega tkiva. Študije so pokazale, da se elastičnost in čvrstost kože izboljšata in koža postane mehkejša in gladka na dotik. Mentol, ki blaži, hladi in umirja vzdraženost živcev.

Ima tudi močan poživljajoč in osvežujoč učinek. Olja iglavcev in ostala eterična olja, ki pospešujejo prekrvavitev. Gel najprej hladi, nato greje z intenzivno prekrvavitvijo kože, je nemasten, se hitro vpija in ima prijeten morski vonj.

Uporabljamo ga večkrat dnevno

nanašamo ga na predele zatilja, ramen, hrbta, komolcev, rok, kolen, nog...
 
Športniki uporabljajo Pernaton gel pred ogrevanjem za blažitev in pospešitev prekrvavitve, po športni aktivnosti pa za hiter počitek in boljšo regeneracijo.

Ocene in mnenja

Sašo; | 10. 02. 2013 01:00
/
Uporabljam ga za koleno
Nada; | 9. 04. 2021 15:55
ocena
Kupila sem,ker me je bolelo v hrbtu vendar mi je po par dnevih pomagalo in sem zadovoljna z nakupom in izdelkom

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Bolečine v rami

Kateri so načini zdravljenja?
Izboljšanju simptomov je pomembno redvsakodnevno izvajanje naučenih vaj. V suutni fazi pride v poštev tudi protibolečinska ktroterapija. Če s konzervativnimi metoni zdravljenja ne izboljšamo funkcije in ne anjšamo bolečine, je potrebna razširjena gnostika in razmislek o operativnem zdraviju,

Pomembna je pravilna drža. Doma in na u moramo zmanjšati in prilagoditi obrenitve, kot so pravilno dviganje in prenalje težjih bremen.

Vzporedno s procesom zdravljenja moramo bolnika seznaniti tudi z naravo okvare, ki ma, z dejavniki, ki to okvaro lahko poslabšajo, in z ukrepi, ki težave lahko omilijo ter preprečijo ponovno poškodbo. Bolnika opozorimo na pomen rednega, vsakodnevnega izvajanja naučenih vaj tudi doma in uporabe poškodovane roke pri dnevnih dejavnostih.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Glukozamin in osteoartroza - ali bo bolečina minila???

Vloga glukozamina pri zdravljenju blage do zmerne osteoartroze S pojmom osteoartroza (OA) opisujemo skupino prepletajočih se stanj z različno etiologijo, a podobnimi biološkimi, morfološkimi in kliničnimi posledicami. Pri osteoartrozi gre... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Hipp jabolčni sok, 200 mL

1,30 €

Pernaton, 90 kapsul

21,20 €

Imunoglukan kapsule, 30 kapsul AKCIJA

17,99 €

Pernaton Forte gel za sklepe, 125 mL

12,66 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Sestavina glukozamin
Vsebuje glukozamin

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.