x
Vse kategorije
Prostadur palmeto in buča za moške, 30 kapsul
Prostadur palmeto in buča za moške, 30 kapsul
Oceni izdelek in zasluži

Prostadur palmeto in buča za moške, 30 kapsul

Proizvajalec: Natura medica
Prostadur palmeto in buča za moške he inovativno prehransko dopolnilo, ki združuje moč palmeta in buče v enem prehranskem dodatku.
Cena: 16,45 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Sestavinabuča
Vsebujepalmeto, palmetto

Video

Ocene in mnenja

Opis

Prostadur palmeto in buča za moške he inovativno prehransko dopolnilo, ki združuje moč palmeta in buče v enem prehranskem dodatku.

Kombinacija palmeta in ekstrakta buč omogoča kar dovjno delovanje prehranskega dodatka, ob enem 

Unikatna kombinacija izvlečkov palmeta in buče za dvojno delovanje, delovanje prehranskega dopolnila pa je potencirano še z dodatkom sledečih elementov: selena, cinka, likopena ter vitaminov E in D3.

Cink - ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, vendar ne le to - dodatno vlogo ima tudi v 

Prostata - mala žleza pri moškemu, ki je lahko tudi velika težava

Prostata je mala žleza, ki se nahaja samo pri moških. Je žleza, ki objema sečnico in se nahaja tik pod mehurjem.  Prav dejstvo, da objema sečnico je pogosto zelo problematično, saj se ob atrofiji tprostate zmanjša pretok urina, zato je posledično pretok urina otežen. 

Lajšanje tovrstnih težav, ki so posledica povečane prostate so izrednega pomena. 

Edinstvena kombinacija izvlečkov palmeta in bučnih semen

Dvojno delovanje tega inovativnega prehranskega dopolnila je posledica vsebnosti dveh pomembnih komponent: palmeto in izvleček bučnih semen

Palmeto spada v skupino pritlikavih palm, ki izvira predvsem iz Srednjega predela Amerike ter tudi južnejših predelov. Izvlečki teh palm iz sredne in južne amerike so se uporabljali tudi že v preteklosti, dandanes pa se iz palm pridobivajo izvlečki, ki se vgrajujejo v prehranska dopolnila, ki pripomorejo k izboljšanju stanja prostate. 

Prostadur vsebuje izvleček plodov palmeta, standardiziranega na vsaj 85% maščobnih kislin in vsaj 0,2% sterolov.

Način pridobivanja izvlečkov

Postopek ekstrakcije je prav posebem, saj ekstrakte pridobivajo s pomočjo superkritične ekstrakcije z CO2 plinom, ki je v času ekstrakcije pod visokim pritiskom v tekočem stanju in je kot tad kobro topilo, v času nirmalnih pogojev pa se nahaja v obliki plina in kot tak iz organskega materiala izhlapi. 

Na ta načiin superkritične ekstrakcije je postopek, ki se izvaja povsem varen, po drugi strani pa izrazito učinkovot postopek, pri katerem je temperaturia in tlak skrbno nadzorovan parameter. 

Palmeto sinergijsko dopolnjuje visoko kakovostno hladno stiskano olje iz semen buče (Cucurbita pepo). Olje je standardizirano na vsaj 64% maščobnih kislin, odstranjene pa so dražilne in alergene primesi.

Zakaj je Prostadur prava izbira?

Prostadur je inovativna kombinacija palmeto izvlečka in kvalitetnega izvlečka bučnih semen. Prisotne so tudi druge sestavine, ki delujejo sinergistično in regenerativno. 

Poudarek: oba izvlečka sta narejena s pomočkjo superkritične ekstrakcije. Delovanje tovsrnega izvlečka, predvsem pa njena biološka uporabnost je izrednega pomena. 

Dodani so skrbno izbrani vitamini in minerali v oblikah, ki se v organizmu najlažje absorbirajo (cink in selen sta s tem namenom povezana z aminokislinami):

vitamin E, ki prispeva k zaščiti celic ter preprečuje morebiten celično oksidativni stresa. Vitamin E je v naravni D-alfa obliki in ne v sintetični DL-alfa obliki,

Selen prispeva k normalni spermatogenezi,

Cink prispeva k normalni plodnosti in reprodukciji ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom, ob enem pripomore in zdržuje imunski sistem, 

Likopen - je barvilo, ki se pridobiva paradižnika.

Vitamin D3 je edina oblika vitamina D, ki naravno nastopa v telesu. Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Odmerjanje prehranskega dodatka

Odmerite po 1 kapsulo prehranskega dopolnila na dan. 

Kapsulo spijte s kozarcem vode. 

Vsebnost v 1 vegetarijanski kapsuli:

Palmeto/Sabal (Serenoa repens)160 mg
  izvleček plodu standardiziran na ≥85% maščobnih kislin in
  ≥0,2% sterolov
 
Buča (Cucurbita pepo)160 mg
  olje semen standardizirano na ≥64% maščobnih kislin 
Vitamin E (D-alfa tokoferil acetat) 15 mg (125% PDV*)
Cink (cinkov bisglicinat) 2,5 mg (50% PDV*)
Likopen0,7 mg (50% PDV*) 
Selen (L-selenometionin)25 mcg (45% PDV*) 
Vitamin D3 (holekalciferol)3,75 mcg (75% PDV*) 

*(PDV) Priporočen dnevni vnos

Sestavine prehranskega dopolnila

Likopen, holekaciferol, L-selenometionin,  kapsula (ribja želatina, glicerol (stabilizator), bakrovi kompleksi klorofila (barvilo)), lecitin (emulgator), cinkov bisglicinat, D-alfa tokoferil acetat, palmeto, buča, glicerol monostearat (emulgator), . 

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Tumorji mehurja

VSAKA TVORBA V MEHURJU, NENEVARNA (BENIGNA) ALI RAKAVA (MALIGNA), LAHKO POVZROČI POJAV KRVI V URINU.

ČE JO OPAZITE, SE VSELEJ POSVETUJTE Z ZDRAVNIKOM.

Seveda vam zdravnik brez dodatnih preiskav ne bo mogel povedati. ali gre za resno obolenje ali ne. Vsekakor bo želel izključiti maligno raščo. Napotil vas bo na ultrazvocni pregled sečil in intravensko urografijo, specialist pa bo najverjetneje opravil še cistoskopijo, s katero bo pregledal notranjost mehurja. Manjše tumorje lahko odstranimo že med cistoskopijo, bolj razrasle pa zdravimo operativno, s kemoterapijo ali obsevanjem. Zdravljenje majhnih, zgodaj odkritih tumorjev je zelo uspešno.

Akutna, kronična in končna ledvična odpoved

OKRNJENO DELOVANJE OBEH LEDVIC IMENUJEMO LEDVIČNA ODPOVED. RAZVIJE SE LAHKO NENADOMA (AKUTNO) ALI POSTOPNO (KRONIČNA LEDVIČNA ODPOVED).

Kronična ledvična odpoved lahko vodi v nepopravljivo izgubo ledvične funkcije (končna ledvična odpoved), ki lahko ogroža bolnikom življenje, če je ne zdravimo.

Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Benigno povečane prostate - simptomi spodnjih sečil in fitoterapija!

Simptomi spodnjih sečil (SSS) zaradi benigno povečane prostate (BPP) so posledica različnih vzrokov in dejavnikov. Kažejo se kot težave pri mikciji, ki znatno vplivajo na kvaliteto življenja posameznika. Podatki kažejo, da približno 50 % moških... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Neptunovo krilovo olje, 40 kapsul

16,05 €

Claritine S, 10 tablet

6,94 €

Pic injekcijska brizga, 5 mL

0,20 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Sestavinabuča
Vsebujepalmeto, palmetto

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.