Soledum 200 mg gastrorezistentne kapsule, 20 kapsul

Soledum 200 mg gastrorezistentne kapsule so protivnetno in mukolitično zdravilo, ki pripomore kot dopolnilno zdravljenje nekaterih bolezni dihalnega sistema. Soledum 200 mg gastrorezistentne kapsule so protivnetno in mukolitično zdravilo, ki pripomore kot dopolnilno zdravljenje nekaterih bolezni dihalnega sistema.
147631 1270

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Soledum 200 mg gastrorezistentne kapsule so protivnetno in mukolitično zdravilo, ki pripomore kot dopolnilno zdravljenje nekaterih bolezni dihalnega sistema.

Kaj je zdravilo Soledum 200 mg kapsule in za kaj ga uporabljamo?

Soledum zdravilo je inovativno mukoitično zdravilo, ki deluje predvsem protivnetno in se uporablja za namene dopolnilnega zdravljenja različnih bolezni dihalnega trakta.

Zdravilo se uporablja predvsem v času prehladnih obolenj, ki prizadanejo predvsem dihala in rešuje akutna vnetja dihalnih poti in predvsem sapnic. V kolikor so vaše dihalne poti vnete, je Soledum zdravilo za vas.

Kdaj uporabiti Soledum?

  • ob kroničnih zapletih z dihali
  • ob vnetju dihalnih poti
  • v primeru paranazalnega sinuzitisa

Izdelek naj se uporablja le po posvetu z zdravniškim osebjem, saj le tako poskrbite, da bo zdravljenje potekalo nadzorovano in po smislu.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Soledum 200 mg kapsule?

Soledum kapsule ne jemljite v sledečih primerih:

  • morebitna alergija na cineol, ki je glavna sestavina zdravila, pravimo ji tudi zdravilna učinkovina
  • če ste laergični na katero koli drugo sestavino zdravila
  • če imate oslovski kašelj ali psevdokrup (to je vnetno stanje grla, ki je značilno predvsem za otroke in celo dojenčke pri čemerj je značilno težko in globoko dihanje ter izredno hripav ter piskajoč kašelj)
  • pri otrocih, ki so mlajši od 12 let starosti.

Kako jemati zdravilo Soledum 200 mg kapsule?

Pri jemanju zdravila se zelo natančno ravnajte po napotkih navodil za uporabo. Ta so na voljo spodaj v priponki.

Način uporabe zdravila

Kapsule nikoli ne grizite, pač pa jih vedno pogoltnite le cele. Kapsule pogoltnite s pomočjo tekočine, ki nikakor ne sme biti prevroča. Optimalno je z zaužitjem tega zdravila smiselno popiti do 200 mL navadne vode.

Kapsulo zaužijte pred prehrano do cca. 30 minut pred začetkom prehranjevanja.

Priporočeni odmerki

Odrasli in mladostniki, ki so starejši od 12. leta: 1 kapsula 3 do 4-krat na dan.

Nadaljevanje zdravljenja z zdravilom: 1 kapsula 2-krat na dan.

Odmerjanje pri akutnem tipu bolezni naj bo enako kot odmerjanje pri zdravljenju kroničnga tipa bolezni, v splošnem pa lahko jemljete po sledečem režimu: 1 kapsula 2-krat na dan.

Nadaljevanje zdravljenja ali daljše zdravljenje je bilo dokazano v kliničnih študijah, ki so trajale 6 mesecev. Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Posebna opozorila ob jemanju Soledum zdravila

Nosečnost in dojenje - v kolikor ste noseči ali dojite ter tudi v primeru, da predvidevate, da ste noseči ali v primeru, da nosečnost načrtujete se glede jemanja tega zdravila nujno posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Posvet opravite preden pričnete z jemanjem tega zdravila.

Splošno - kaj je cineol in od kje izhaja?

Cineol je naravna organska spojina, ki je brezbarvna tekočina, pravimo ji tudi Eukaliptol. To je ciklični eter in monoterpenoid.  Eukaliptol je znan tudi po številnih sopomenkah: 1,8-cineol, 1,8-cineol, cajeputol, 1,8-epoksi- p-entan, 1,8-oksido-p-entan, evkaliptol, evkaliptin, 3,3-trimetil-2-oksabiciklo oktan, cineol, cineol.

Cineol se pripravlja s pomočjo frakcijske destilacije iz evkaliptusovega olja. Pri čistosti do 99,8 % pa je moč govoriti o tehničnem cineolu.

1,8-cineol se na eni strani uporablja pri boleznih dihal pri ljudeh, predvsem pa v veterinarski medicini . Po drugi strani pa se uporablja kot aroma v industriji parfumov . V zobozdravstvu se uporablja pri pregledu koreninskih polnitev.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Motnje menstruacije

Koga lahko prizadene?
Za izpad mesečne menstruacije je pri 30 odstotkih vseh deklet kriva genetska okvara. Petina jih ima probleme z notranjimi rodili, nekatera dekleta nimajo jajčnih celic, pri nekaterih manjkajo jajcevodi ali maternica. V redkih primerih je lahko vzrok, da ne nastanejo zrele jajčne celice in ne pride do menstruacije, izpad jajčnikov ali hipofize. Včasih zaradi deviške koži ce kri ne mora odteči. Če zdravniki ne najdejo vzrokov v telesu, so krive psihične motnje.

Sekundarna amenoreja. Pri dekletih lahko traja kar nekaj časa, dokler se cikel ne ustali. Mogoči so večmesečni izostanki po prvi menstruaciji.

Razen med nosečnostjo in dojenjem je izpad menstruacije največkrat posledica močnih duševnih in telesnih obremenitev. Sem sodijo:

• nihanje telesne teže, stroge diete, velika prekomerna ali nezadostna teža, kot na primer bolezensko hujšanje;

• velike psihične napetosti, na primer pred težkimi odločitvami;

• navidezna nosečnost;

• telesni napori zaradi športa, menjave ozračja ali časovnih pasov;

• težke kronične bolezni, kot so rak, hepatitis ali srčne bolezni.

Nekatera zdravila, kot so zdravila za znižanje krvnega tlaka, psihofarmaki ali druge terapije (kernoterapija), lahko spremenijo cikel. V redkih primer se zgodi, da pri ženskah, ki so jemale kontracepcijske tablete, po opustitvi le-teh menstruacija izpade (amenoreja po prekinitvi peroralne kontracepcije).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Klosterfrau Klosterfrau
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov