Solgar Resveratrol, 60 rastlinskih kapsul

<p>Resveratrol spada v skupino polifenolnih sestavin. Najdemo ga lahko v lupinici rdečega grozdja, jagodičevja ipd..</p>

Resveratrol spada v skupino polifenolnih sestavin. Najdemo ga lahko v lupinici rdečega grozdja, jagodičevja ipd..

598895 14007

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

OŽILJE, SRCE

Resveratrol je polifenol rastlinskega izvora.

Povezuje se s pojavom t.i. francoskega paradoksa - s tipično francosko prehrano katera vključuje redno uživanje majhnih količin rdečega vina.

Resveratrol spada v skupino polifenolnih sestavin. Najdemo ga lahko v lupinici rdečega grozdja, jagodičevja ipd..

Najpogosteje se resveratrol pridobva iz japonske rastline pod latinskim imenom Polygonum cuspidatum. Resveratrol v številnih pripravkih in prehranskih dopolnilih pritegnil številno zanimanje. Seveda je potrebno vsakršno predvidevanje preveriti, kar bodo dognale tudi nadaljnje raziskave te molekule.

NAČIN UPORABE

Jemlje se 1 do 2 kapsuli na dan med obroki ali po priporočilu zdravnika.

PRIMERNO ZA VEGANE

BREZ SLADKORJA, SOLI lN SKROBA

Izdelek ne vsebuje kvasa, pšenice, soje, glutena, niti sestavin iz mleka ter je formuliran brez uporabe umetnih konzervansov, arom ali barvil.

PAKIRANJE

Steklenička s 60 rastlinskimi kapsulami

AKTIVNE SESTAVINE

(v 1 kapsuli)- Korenina mnogocvetne dresni (Polygonum cuspi­datum) vsebuje 100 mg (50%) resveratrola: 200 mg

OSTALE SESTAVINE

polnilo: di kalcijev fosfat, sredstva proti sprijemanju: magnezijev stearat rastlinskega izvora, silicijev dioksid; hidroksipropilmetil celuloza

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

The centenarian secret!

Would you like to celebrate your 100 th birthday in exellent condition, in good physical health and with sharp mind? Does Health in old age depend on nature or nurture? The legendary 100-year-old Slovenian...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Težavnemu vedenju v kavarnah in restavracijah velikokrat botruje dolgčas
Predstavljajte si sledeči prizor. Dveletno Mijo mama vzame s sabo v kavarno na čaj, tam pa se malčica dolgočasi. Zato z žlico glasno udarja po mizi in gostje se začnejo obračati proti njej. Začne škropiti ribezov sok po mizi in namakati prste vanj. Potem sladkor raztrese povsod in kocke meče v mamino skodelico kave. Kaj se dogaja v Mijinih možganih? 

Mija ni poredna. Tako se vede zaradi nezrelih sistemov v možganih. Mama ji je naročila, da mora sedeti pri miru, toda tako kot vsakega majhnega otroka tudi njo pogovor odraslih na smrt dolgočasi. Miji je dolgčas in to pomeni, da njeno telo dobiva premalo dražljajev, to pa lahko aktivira mučne stresne kemične snovi v možganih. Posledica tega je, da se vede še bolj težavno. S svojim vedenjem za mizo poskuša potešiti lakoto po stimulaciji. Upoštevati pa je treba tudi njene motorične impulze, ki jih njeni še preveč nezreli možgani ne morejo obrzdati. 

Seveda je malček, katerega vedenje je neprijetno, za starše huda preizkušnja. Starši se na tej stopnji velikokrat odločijo za kaznovanje. (Nekateri starši, ki ne vedo ničesar o otrokovih razvijajočih se možganih, se v takšnih trenutkih nad otrokom znesejo.) Toda tudi za to obstaja rešitev. 

Če bi dali Miji igrače, s katero bi se lahko igrala, ali barvanko, bi se njeni zgornji možgani zelo verjetno uskladili s sistemom za ISKANJE v spodnjih možganih.! Ta sistem sprošča dopamin in opioide, kemične snovi v možganih, ki bi Miji omogočile, da bi se osredotočila na dejavnost, pri tem pa bi pomirila svoje motorične impulze. Če v kavarno in restavracijo ne prinesemo stvari, s katerimi se otrok lahko zamoti, bo za svojo zabavo zelo verjetno poskrbel sam. 
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov