Solvaline N sterilen netkani vatiranec 10x10 cm, 100 kom.

Narejen z namenom, da se ne prilepi na rano. Narejen z namenom, da se ne prilepi na rano.
9553 9553

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Solvaline N obveza je prekrita z obeh strani s poroznim poliesterskim filmom, z namenom, da se ne prilepi na rano. Solvaline N lahko zato menjavamo brez bolečin in s tem ne motimo procesa zdravljenja. Področje za vpijanje je iz bombaža in ima zato veliko sposobnost vpijanja in preprečuje nabiranje tekočine. Posamezni sloji so povezani brez lepil.
Poliesterski film na obeh straneh zagotavlja, da se Solvalina N ne more uporabiti napačno.
Solvaline N se uporablja za rane, ki koglitenirajo, postoperativno zdravljenje, prvo pomoč, za blage ulkusne rane in opekline.
 
Prevlaka: fino perforiran poliester
Obveza: termično spojena, brez uporabe lepil.
Bombažno polnilo: 100% bombaž
 
Solvaline N
Nesterilne, v kartonski škatli
 
Sterilne, zavarjene posamezno

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Koga lahko bolezen prizadene?
Pri enem na 500 dojenčkov se do 15. leta starosti razvije sladkorna bolezen tipa 1. Od vseh sladkornih bolnikov jih ima omenjeno sladkorno bolezen 5 do 7 odstotkov. Pogostost bolezni je pri obeh spolih približno enaka.

Večinoma se pojavi pred 35. letom starosti, največkrat že pri otrocih med enajstim in trinajstim letom. Pogostost raste; v zadnjih desetih letih se je število sladkornih bolnikov med , 4-letniki podvojilo.

Če zbolijo starejši odrasli, navadno pride do zapoznele sladkorne bolezni tipa t: glede na novejše preiskave zboli več odraslih, kot je bilo sprva predvideva no. Bolniki imajo navadno normalno telesno težo in zdravljenje napačno diagnosticirane sladkorne bolezni, ki s tabletami količine sladkorja v krvi ne zniža dovolj.

Pri sladkorni bolezni tipa , telo izloča najprej premalo inzulina, nato pa čisto nič, zaradi česar se normalne ravni sladkorja v krvi ne da zadržati. Inzulin je hormon trebušne slinavke, ki sladkor prenese do celic za pretvorbo v energijo in tako skrbi za raven sladkorja v krvi. Za normalno vrednost sladkorja v krvi pri praznem želodcu velja '26 mg na deciliter oz. 6,' mmol/L. O sladkorni bolezni pa govorimo, če je vrednost sladkorja v krvi pri praznem želodcu višja od '26 mg/dl oz. 6,' mmol/L in če po obroku preseže vrednost 200 mg/dl oz. " mmol/L.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja