Soria Natural Se selen retard, 24 tablet

<strong>Soria Natural Se selen retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje selena. </strong> Soria Natural Se selen retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje selena.
937410 13108

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Soria Natural Se selen retard je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno vsem, ki jih pesti pomanjkanje selena. Tablete so formulirane na prav poseben način - sproščanje le-teh je prirejeno oziroma modificirano.

Soria Natural Se selen retard tablete so pomembne za splošno dobro počutje človeškega organizma, predvsem pa pripomore k ohranjanju pravilnega delovanja imunskega sistema.

Selen v človeškem organizmu opravlja številne vloge

- pripomore k normalizaciji izgleda las in nohtnega tkiva
- pripomore k delovanju imunskega sistema
- pripomore k normalni spermatogenezi
- pripomore k normalni funkciji ščitnice

Pomanjkanje tega pomemnega mikroelementa se lahko izkaže kot problem v številnih človeških sistemih in sicer predvsem pri delovanju številnih encimskih sistemov. Celice, ki so še posebej odvisne od prisotnosti elementa selena so imunske celice. Selen je izrednega pomena pri rasti in razvoju celic, ob enem pa deluje zaščitno ter regenerativno.

Uporaba prehranskega dopolnila Soria Natural Se selen retard

Odmerite 1 retard tableto na dan, ter jo zaužijte s kozarcem vode. Ker je tableta narejena po prirejeni tehnologiji se sprošča dalj časa. Selen se v telo tako ne sprosti v celotni količini v sorazmerno kratkem časovnem intervalu pač pa se sprošča prirejeno oziroma počasi. Prehitra sprostitev elementa Selena v prebavno cev ni smiselna, saj se prevelika količina ne absorbira v prebavni cevi in se večina izloči z blatom.

Selen na splošno

Selen je izredno pomemben mikroelement, ki deluje preventivno, saj pripomore k normalizaciji las in lasišča, njegov zadosten vnos pa pripomore tudi k zmanjšanju verjetnih zapletov in težav z imunsko odpornostjo ter težavami s srcem in drugimi bolezenskimi zapleti.

Selen je element, ki ga ne potrebujemo veliko, v manjših količinah pa je vedno pomemben. Tako imajo lahko težave zaradi pomanjkanja selena strogi vegetarianci ali vegani ter vsi, ki so podvrženi dietam vseh vrst.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Navadna arnika, Arnica montana
Cvetni koški vsebujejo flavonoide in grenčine iz skupine sekvilaktonov, zlasti helenalin. Tradicionalno uporabljajo arniko v obliki tinkture ali gotovih pripravkov, in sicer predvsem zunanje pri zdravljenju zmečkanin, podplutb, pretegnjen ih mišic, kožnih vnetij in ran. Novejša spoznanja so pokazala, da priljubljene arnike ne bi smeli več uporabljati, če pa že, potem le pod zdravniškim nadzorom. Zdravniki so namreč ugotovili, da arnika pogosto povzroča alergije, zastrupitve in celo poškodbe obtočil. Namesto ar-
nike so za zunanjo uporabo enako učinkoviti in povsem varni pripravki iz zdravilnega ognjiča. Arnika je v nekaterih državah zaščitena in je ni dovoljeno nabirati v naravi.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Soria Natural Soria Natural
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja