Spirulina pacifica

Obogatitev vegetarijanske, makrobiotične in konvencionalne prehrane.
431095 30086

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Spirulina pacifica prehransko dopolnilo je pripravljeno iz modro-zelenih alg, ki jih gojijo v bolj alkalnih ribnikih ter jezerih, kjer je njihova pridelava izrazito regulirana in pod stalnim nadzorom.
 
Alga spirulina je poznana že zelo dolgo, njen izvor pa je ocenjen na cca 3,6 milijona let in velja za eno prvih rastlinskih snovi na zemlji. Je osnova celotnega rastlinskega sveta, zato jo cenimo in uporabljamo v številnih prehranskih dopolnilih.
 
Tablete Spirulina pacifica strokovnjaki priporočajo kot dopolnilo v vegetarijanski prehrani, saj je prehransko dopolnilo obogateno s številnimi mineralnimi in vitaminskimi nutrienti. Izdelek ima izredno visoko vsebnost vitaminov B kompleksa, a ter K vitaminov obogatena pa je tudi z nekaterimi mikro elementi kot so železo, krom ter mangan.
 
Prehransko dopolnilo za obogatitev vegetarijanske, makrobiotične in konvencionalne prehrane. Bogat naravni vir beta karotena, vitamina B12, gama linolenske kisline ter fikocianina.
 
Spirulina se prideluje v številnih velikih bazenih in sicer tako, da spirulino precedijo in izolirajo/ločijo od vodo, pri čemer nastane gosta pasta. Sledi nadalnje sušenje pri zmernih temperaturah (s tem niso uničene mineralne in vitaminske snovi), dokler ne nastane trdna gmota, ki jo nadalje zmeljejo in pripravijo tablete, kapsule ali druge farmacevtske oblike.

Prehranska vrednost Spiruline Pacifice

375 % več beljakovin kot tofu
2300 % več železa kot špinača
300 % več kalcija kot mleko
3900 % več beta karotena kot korenje

Uporaba Spirulina pacifica prehranskega dodatka

Odmerite po 6 tablet na enkrat med samim obrokom oziroma prehrano. Da bi bila prebava kar se da optimalna ter brez težav svetujemo piti večje količine vode, da izboljšate prebavo in sposobnost samočiščenja prebavnega trakta.

Spirulina pacifica prehranski dodatek je tako čist in kvaliteten, da ga lahko zaužijejo tudi nosečnice ter doječe matere in ne predstavlja kakršne koli težave za zdravje omenjenih skupin ljudi.

Prednosti Spiruline Pacifice

• nadzorovana pridelava - pred prodajo se kvaliteta proizvoda preveri s 15 različnimi testi,

• steklena embalaža in sredstvo za absorpcijo kisika ohranjata svežino in moč,

• Cyanotech Corporation uporablja za gojenje alge morsko vodo iz Pacifika, ki vsebuje 94 mineralov in elementov v sledeh ter vodo iz podtalnice,

• patentiran postopek hladnega sušenja varuje izdelek pred oksidacijo, saj posuši algo v 3 sekundah pri samo 1 % vsebnosti kisika,

• so naravnega izvora, pridelane brez uporabe pesticidov, herbicidov in gnojil.

Pakiranje

Embalaža vsebuje 100, 200 ali 400 tablet.

Zakaj je pomembno železo?

Železo je sestavina fino uprašenih alg, kjer je kot taka dostopna tudi človeškemu organizmu. Železo pripomore in sodeluje pri regeneraciji ter nastajanju krvi, nastajanju eritrocitnih celic, ki imajo nadalje izredno pomembno vlogo za prenos molekul kisika. Kisik je nujen element za samo preživetje, zato je njegova zadostna količina zelo pomembna.

Železo ima še druge pomembne vloge in sicer sodelovanje pri obnavljanju in vzdrževanju imunskega sistema, pomemben je pri delitvi telesnih celic, kognitivnih funkcijah vseh vrst, pomemben je pri delitvi vseh telesnih celic ter ob enem prispeva k izboljšanemu počutju v primeru izrazite telesne izčrpanosti.

Železo ima visoko biološko uporabnost le v primeru, da je v ustrezni obliki. Uporabnost se poveča tudi v primeru dobre uprašenosti tovrstnih alg, saj lahko le tako aktivne komponente alg normalno prehajajo do telesnih celic.

Zakaj so pomembni vitamini B kompleksa, predvsem B12?

B12 vitamin ima v organizmu številne pomembne vloge. B12 vitamin pripomore k izraziti regeneraciji sistema, presnovi samega železa, katerega je Spirulina pacifica prav tako vir. B12 vitamin sodeluje pri specializaciji celičnih struktur, pri presnovi antioksidanta homocisteina, delovanju živčevja nasploh.

B12 vitamin visoko biološko uporabnost le v primeru, da je v ustrezni obliki. Uporabnost se poveča tudi v primeru dobre uprašenosti tovrstnih alg, saj lahko le tako aktivne komponente alg normalno prehajajo do telesnih celic.

 

Priloge

Sestavine

Vsebnost:

Hranilne vrednosti Dnevni odmerek 3 g (6 tablet) na 100 g
Energija 42 kJ/10 kcal 1394 kJ / 333 kcal
Maščobe 0,0 g 0,0 g
-od tega nasičene 0,0 g 0,0 g
Ogljikovi hidrati 0,6 g 20,0 g
-od tega sladkorji: 0,0 g 0,0 g
Beljakovine 2,0 g 67,0 g
Sol 0,0 g 0,0 g

 

Sestavine: Dnevni odmerek 3 g (6 tablet) %PDV/RDA* v 3 g
Vitamin A (kot beta karoten) 3030,30 mg 379%
Vitamin B12 9 mcg 360%
Vitamin K (K1, K2) 75 mcg 100%
Železo 7 mg 50%
Krom 50 mcg 125%
Molibden 12 mcg 24%
Mangan 0,4 mg 20%

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos.

Sestavine:
sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid, razen tega vsebuje dnevni odmerek spiruline še: fikocianin (218 mg), gama-linolensko kislino (32 mg), klorofil (30 mg) karotenoide (14 mg), zeaksantin (7,5 mg) in superoksid dismutazo (S.O.D; 2500 enot).

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Bela čmerika, talovje Veratrum album
Ta postavna rastlina, ki se ji pa soča se živina vedno izogiba, sodi med naše najnevarnejše strupene rastline. Med drugim vsebuje alkaloida protoveratrin in germerin, ki zelo dražita sluznice in drastično znižata krvni tlak. V zeliščarskem zdravilstvu te rastline ne uporabljajo več, kajti določanje odmerkov je zelo nezanesljivo. V preteklosti so zmleto koreniko dodajali tudi tobaku za njuhanje in drugim praškom, ki povzročajo kihanje. V veterini uporabljajo to rastli no v posebnih pripravkih, delujočih proti črevesnim zajedavcem. Zastrupitve s čmeriko, najpogosteje posledica zamenjave z rumenim sviščem, se pogosto končajo z oteženim dihanjem in zastojem srca.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nutrex hawaii Nutrex hawaii
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja