Sukrin Kokosmel razmaščena kokosova moka, 400 g

Sukrin Kokosmel je bio pridelana kokosova moka, kateri je odstranjena večina maščob. <br> Sukrin Kokosmel je bio pridelana kokosova moka, kateri je odstranjena večina maščob.
515400 27584

Ocene in mnenja

Opis

Sukrin Kokosmel je bio pridelana kokosova moka, kateri je odstranjena večina maščob.

Razmaščena kokosova moka je odlična alternativa oziroma dodatek k jedem za vse tiste osebe, ki želijo zmanjšati kalorični vnos. Tako se boste prehranjevali zdravo, posledično pa ne boste obremenjevali pankreas-a, saj pri zaužitju ne prihaja do signifikantnega dviga sladkorja v krvi.

Izdelek je primeren tudi za tiste uporabnike, ki imajo omejeno dieto oziroma so alergični na pšenično in druge tipe mok.

Uporaba Sukrin Kokosmel-a

Sukrin Kokosmel moko uporabljajte kot nadomestek navadne moke pri pripravi najrazličnejših pekovsih izdelkov - sladic, biskvitnih peciv, palačink, zavitkov ipd. Uporaba moke je kakor nalašč za pripravo nizko energijskih pripravkov z vsebnostjo beljakovin.

Prednosti uporabe Sukrin Kokosmel moke

- vsebuje manjšo količino ogljikovih hidratov ter maščob

- ima nizek glikemični indeks, zato je primerna tudi za sladkorne bolnike

- je odlična alternativa pšenični in navadni kokosovi moki, ki je bogata z maščobo

- je bogata z lavrinsko maščobno kislino, vsebuje tudi ekstrakt manga

- vsebuje kar 50 % prehranskih vlaknn, ki pripomorejo k normalizaciji prebave

Uporaba Sukrin Kokosmel moke

Sukrin kokosova moka je poleg vseh ostalih sestavin bogata tudi s prehranskimi vlakninami. Le-te so izrednega pomena kot pomoč pri uravnavanju prebave, saj se ne metabolizirajo vendar samo pripomorejo in lajšajo prebavo.

Prehranske vlaknine vpijejo precejšno količino vode, v prebavnem traktu nabreknejo ter naredijo blato mehkejše. Tako je odvajanje enostavnejše, brez bolečin in neprijetnosti.

Pri zamenjavi navadne moke s kokosovo morate uporabiti okoli 40 % manj kokosove moke ali pa povečati količino tekočine. V kolikor uporabljate kokosovo moko, ki je razmaščena je k mešanici potrebno dodati tudi večjo količino jajc.

Sukrin Kokosmel kokosova moka se lahko uporabi namesto navadne pšenične moke ali vsaj v njenem manjšem delu. Ker kokosova moka ne vsebuje glutena je tudi obnašanje mešanice precej drugačno - manj elastično. Prav tako je tudi vzhajanje testa manj izrazito.
Najbolje je uporabiti kokosovo moko v kombinaciji z navadno pšenično moko in sicer v 25 % navadno moko zamenjajte s Sukrin Kokosmel moko.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v celoti nadomestite s kokosovo.

Kadar izdelujete slaščice s kokosovo moko Sukrin Kokosmel je nujno dodati celo do 50 % večjo količino tekočine/vode. Prehranske vlaknine namreč nabreknejo in vežejo večje količine vode.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Sukrin Sukrin
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede