Systane Complete vlažilne kapljice za oko, 10 mL

Systane COMPLETE vlažilne kapljice za oko predstavljajo najnovejšo dopolnitev široke družine Systane izdelkov za hitro in dolgotrajno lajšanje simptomov suhega očesa. Systane COMPLETE vlažilne kapljice za oko predstavljajo najnovejšo dopolnitev široke družine Systane izdelkov za hitro in dolgotrajno lajšanje simptomov suhega očesa.
449334 887

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Systane COMPLETE vlažilne kapljice za oko 10 mL
Uporabite samo 2 kapljici za učinkovite rezultate vida

Systane COMPLETE vlažilne kapljice za oko predstavljajo najnovejšo dopolnitev široke družine Systane izdelkov za hitro in dolgotrajno lajšanje simptomov suhega očesa.

Kapljice ščitijo ter obnavljajo sloje solznega tkiva, predhodna diagnostika ni potrebna. Zato so enostavna rešitev za vse simptome suhega očesa, ne glede na stopnjo in pogostost pojavljanja.

 • Prav tako so kapljice Systane COMPLETE primerne za boleče, utrujene,krastave, razdražene, utrujene,solzne ali lepljive oči.

Z optimizirano koncentracijo HidroksiPropil-gvarja tvorijo na očesu pH občutljivo hidrofilno mrežno strukturo, ki omogoča počasno sproščanje lipidnih nanodelcev in boljše zadrževanje vlage na očesni površini. Nanodelci enakomerno zapolnijo vrzeli, obnovijo in stabilizirajo strukturo solznega filma ter uspešneje ohranjajo oko primerno vlažno.

Systane COMPLETE vkapamo pred vstavitvijo kontaktnih leč ali po odstranitvi kontaktnih leč.

Simptomi sindroma suhega očesa

 • Solzenje oči,
 • Občutek peska in rezanja v očesu,
 • Oči srbijo ter pečejo,
 • po branju, gledanju TV ali po uporabi računalnika, vid postane zamegljen,
 • Rdeče in vnete oči, ki proizvajajo preveč mukoze.

Vzroki nastanka sindroma suhega očesa

 • Starost: Ko se staramo, železe v očesu začnejo proizvajati manj olja. Zato lahko uporabite olje, ki preprečuje izhlapevanje solz iz očesa. Zmanjšana proizvodnja olja dovoli solzam prehitro izhlapevanje, ki nato izsuši oko.
  Bolezni kot so diabetes, Sindrom Sjorgen (zmanjšanje količine solz, sline, težave s sklepi, na roženici se pojavijo spremembe, epitel se lušči v obliki svaljkov, prebavne težave. Pojavlja se v starejši dobi in je pogostejši pri ženskah) in Parkinsonovi bolezni. Pogosto pa se pojavi po menopavzi in hormonskih spremembah.
 • Predpisana zdravila: zdravila za višanje krvnega pritiska, antihistaminiki, diuretiki, antidepresivi, uspavalne tablete in tablete proti bolečinam.
 • Zdravila brez recepta: zdravila za prehlad, alergijo, slabost, spanje.
 • Vroča, suha ali vetrovna klima: visokogorje, klima, dim.
 • Branje, uporaba računalnika in gledanje TV.
 • Dolgotrajna uporaba kontaktnih leč.
 • Operacija na očesu: sindrom suhega očesa lahko povzročajo tudi operacije, ki vključujejo LASIK.
 • Vnetja očesa: Zadnje raziskave poročajo, da lahko tudi vnetja povzročajo sindrom suhega očesa, zaradi neuravnoteženosti “dobrih” in “slabih” maščob.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Alcon Alcon
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov