Taheebo čaj, 100 g

<p>Uporablje se notranji del skorje in les.</p>

Uporablje se notranji del skorje in les.

2021-10-29 5,11 €
340707 1877

Ocene in mnenja

Opis

Sestava

Čaj vsebuje Tabebuiae cortex (Taheebo).

Vsebnost

Ena vrečka vsebuje 100 g čaja.

Način delovanja

Domovina Tabebuiae avellanedae je Južna Amerika. Domačini Indijanci jo imenujejo Taheebo. Uporablja se notranji del skorje in les. Glavna učinkovina Tabebuiae je lapahol (lapachol). Vsebuje še čreslovine, eterična olja, smole, voske, grenčine in saponine.

Kdaj ne smete uporabiti Taheebo čaja?

Ne uporabljajte Taheebo čaja, če ste preobčutljivi (alergični) na sestavino zdravila.

Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila, ima lahko tudi Taheebo čaj neželene učinke. Resni neželeni škodljivi učinki so redki. Kot najpogostejši neželeni učinek so alergične reakcije na koži. V takih primerih svetujemo začasno prekinitev uporabe čaja. Če opazite katerikoli neželen učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali če dojite, ne uporabljajte Taheebo čaja. Preden vzamete katerokoli zdravilo oziroma zdravilni čaj, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorilo

Taheebo čaj nikakor ne more nadomestiti zdravil, ki vam jih je za zdravljenje predpisal zdravnik! Uporabljate ga lahko le kot dopolnilo k ostalim predpisanim zdravilom!

Kako jemati / uporabljati Taheebo čaj?

Eno kavno žlico čaja prelijte z 300ml vode in kuhajte, da rahlo vre največ 30 minut. Nato odstavite, pokrijte, pustite, da se skorja usede in precedite. Priporočamo, da na dan spijete en liter čaja.

Shranjevanje

Taheebo čaj shranjujte zaščitenega pred vlago pri temperaturi do 25°C. Čaj shranjujte v originalni ovojnini.
Čaj shranjujte nedosegljivo otrokom!

Uporabnost

Datum izteka roka uporabnosti je označen na ovojnini. Zdravilnega čaja ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatlici. Ne uporabljajte, če ste opazili plesen ali druge vidne znake kvarjenja.

Režim izdaje

Čaj se izdaja brez recepta v lekarnah.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Razdražljiv želodec

Zgaga, vračanje hrane iz želodca, pritisk v želodcu in občutek polnosti so znaki razdražljivega želodca. To so tudi spremijevaini pojavi prebave in so normalni, dokler se pojavljajo občasno.

Pri ljudeh, ki imajo zdražljiv želodec, se ti znaki pojavljajo pogosto ali pa so prisotni skoraj vedno. Včasih jih spremljajo tudi napihnjenost, suha usta in težave pri požiranju.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja