The L carnitine + Green Tea, 200 kapsul

Tehnično gledano L-karnitin, ki so ga odkrili leta 1905 pravzaprav ne spada med amino kisline. Je vodotopna, vitaminom podobna spojina, ki vsebuje dušik in spada med karboksilne kisline. Tehnično gledano L-karnitin, ki so ga odkrili leta 1905 pravzaprav ne spada med amino kisline. Je vodotopna, vitaminom podobna spojina, ki vsebuje dušik in spada med karboksilne kisline.
947598 8342

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Tehnično gledano L-karnitin, ki so ga odkrili leta 1905 pravzaprav ne spada med amino kisline. Je vodotopna, vitaminom podobna spojina, ki vsebuje dušik in spada med karboksilne kisline. Telo ga proizvaja iz lizina in metionina. Čeprav karnitin ne spada med esencialna (telo ne more samo proizvesti) hranila, ga velikokrat uvrščamo med pogojno esencialna, kajti njegovo pomanjkanje v telesu povzroči nezaželjene učinke.
 
Karnitin najdemo predvsem v nekaterih vrstah mesa, kot so govedina, ovčetina in jagnjetina in nekaterih drugih živilih živalskega izvora: mleko, sir, perutnina, ki pa vsebujejo le majhne količine. V sadju in zelenjavi se pojavlja le v sledovih. Zato vegetarjanci večinoma nujno potrebujejo dodatek l- karnitina v prehrani.
 
L- karnitin deluje v tri delnem encimskem kompleksu (karnitin acetiltransferaza I, karnitin translokaza in karnitin acetiltransferaza II).
 
THE L-Carnitine vsebuje le najčistejše sestavine, brez polnil ali aditivov, kar omogoča optimalno absorpcijo in najboljše rezultate.
 
Navodila za uporabo: Zaužijte 1 odmerek 20 minut pred vadbo ali največjim dnevnim obrokom.
 
Za najboljše rezultate: Zaužijte odmerek 2 krat dnevno, 20 minut pred obrokom in telesno aktivnostjo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak žolčnika in žolčevoda

Odločitvse s pomočjo zdravnika
Terapija z obsevanjem. Po operaciji sledi terapija z obsevanjem, da se zmanjša tveganje ponovitve.

Kemoterapija. Pri tumorjih, ki se jih ne da operirati, je mogoče poizkusiti kemoterapijo. Ta možnost obstaja tudi pri že razvitih tumorjih, uspeh kemoterapije pa je pogosto zelo skromen.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: The nutrition The nutrition
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja