x
Vse kategorije
Vichy Purete Thermale micelarno mleko za občutljivo kožo, 400 mL
Vichy Purete Thermale micelarno mleko za občutljivo kožo, 400 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vichy Purete Thermale micelarno mleko za občutljivo kožo, 400 mL

Proizvajalec: Vichy
Navlažena koža je spet mehka, prožna in pojavi se občutek udobja.
Cena: 15,38 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Čistilno mleko za odstranjevanje ličil -- suha in občutljiva koža
Čisti in odstranjuje strupe ter ostanke ličil.
Preizkušeno na suhi in občutljivi koži.

UČINKOVITOST

Koža svobodno zadiha, če jo temeljito očistimo ter z nje odstranimo strupe in ličila. Navlažena koža je spet mehka, prožna in pojavi se občutek udobja.

UPORABA

Nanesite čistilno mleko s konicami prstov in ga razmažite po obrazu, še posebej po nosu, čelu in bradi. Odstranite z vato ali z blazinico za odstranjevanje ličil.

UČINKOVINE

Ubikinon, pospeševalec celičnega dihanja. Termalna voda Vichy. Zadnja generacija olj za odstranjevanje ličil, nežno sredstvo za zmanjševanje površinske napetosti.

TEKSTURA

Hranilna, nemastna in udobna tekstura.

VSEBINA

Plastenka 200 ml

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Razširjen je endemično na Daljnem vzhodu, posebno v Koreji, na Japonskem in na Filipinih. Poleg tega so primeri bolezni opisani v Indiji, Indoneziji, tropskih predelih Afrike ter v Južni in Srednji Ameriki.

Morfologija in biologija

Pljučni metljaj je rdečkastorjave barve, dolg od 0,8 do 1,6 cm in širok od 0,4 do 0,8 cm. Je hermafrodit. Odrasel živi v tipičnih ovojnicah, kapsulah, vezanih na pljučno tkivo.
Odrasel metljaj odlaga rjavkasta jajčeca s poklopcem, dolga od 80 do 120 urn in široka od 48 do 60 11m. Človek jih nezrele izkašlja v izpljunku; ali požira, tedaj jih najdemo v iztrebkih. P. westermani poleg polža iz rodu Brotia, Melania itd. potrebuje še drugega vmesne ga gostitelja, raka ali rakovico. V njih se cerkarije razvijejo v metacerkarije. Človek ali žival se s tem parazitom inficira, če poje nekuhan o meso takega raka. Metacerkarija se sprosti iz ovojnice, prodre skozi črevesno steno v trebušno votlino, od tu pa skozi trebušno prepono in pljučni parenhim v bronhiole pljuč. Tu se razvije v odraslega spolno zrelega metljaja, ki odlaga jajčeca. Ličinke metljaja lahko prodrejo tudi v kak drug organ. Življenjski krog izpolnijo le tisti metljaji, ki pridejo v pljuča. Čas od zaužitja ličinke do izločanja jajčec je okoli 6 tednov. Znaki bolezni se pojavijo pozneje, po okoli 3 do 6 mesecih.

Patogeneza in klinična slika

Bolezen je kronična, najpogosteje so prizadeta pljuča. Večina škode, ki jo povzroča P. westermani, je posledica potovanja ličink po telesu, saj za seboj puščajo široko pot, mrtvino. Podobna škoda je tudi v pljučih z vsemi znaki pljučnega ognojka. Bolezenski znaki so: kronični bronhitis, ki ga spremljata hud kašelj in krvav izpljunek, vročina in splošna slabost. Z rentgenskim pregledom, računalniško tomografijo ali magnetno resonanco dobimo sliko, podobno pljučni tuberkulozi ali pljučnemu raku. V pljučih so metljaji navadno v kapsulah, obkroženih zreaktivnim vezivnim tkiv om gostitelja. Parazite lahko včasih najdemo tudi v drugih organih. Bolezenski znaki tedaj ustrezajo znakom prizadetih organov.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.