Vismed gel, 20 x 0,45 mL

Za vlaženje oči in lajšanje ostalih težav povezanih s pomanjkanjem solz. Za vlaženje oči in lajšanje ostalih težav povezanih s pomanjkanjem solz.
2022-01-25 13,85 €
559296 45

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Vismed Gel je gel za vlaženje oči in lajšanje ostalih težav povezanih s pomanjkanjem solz.
Primeren je za vse, ki imajo zelo suhe oči zaradi vsakodnevnih dejavnikov okolja: dima, prahu, vetra, močne naravne ali umetne svetlobe, suhega zraka v klimatiziranih ali centralno ogrevanih prostorih, premajhne frekvence mežikanja pri gledanju televizije ali v ekran računalnika, nošenja kontaktnih leč ali neustrezne kozmetike.

Za vse, ki imajo zelo suho oko zaradi določenih bolezenskih stanj ali po očesnih operacijah.Gel je popolnoma brez konzervansov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vid

Prevodni kanali, ki potekajo iz vidnih celic do možganov, sestavljajo oba vidna živca. Mrežnico zapustijo v slepi pegi, potujejo do talamusa in v tako imenovani optični radiaciji vstopijo v možgansko skorjo.

Talamus predstavlja neke vrste okno do zavesti, kjer nastane iz dražljajev čutnic zavestna zaznava, ki vključuje izkušnje in občutke. Tam se urejajo živčna vlakna.»Desna vlakna«, ki prihajajo iz desnega dela obeh očes, so speljana do desnega dela vidne skorje na zatilnem možganskem režnju,»leva vlakna« obeh očes pa do levega dela; križajo se v optični kjazmi oz. križišču. Tako tudi v možganih ostane desno desno in levo levo. Živčna vlakna, ki prihajajo iz rumene pege, terjajo največji del vidne skorje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TRB chemedica TRB chemedica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja