Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometer
Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometer
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometer

Proizvajalec: Hartmann
Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometer je itermometer za merjenje temperature v ušesu in na čelu.
Brezplačna poštnina!
Cena: 67,58 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip termometrair termometer
Tip izdelkatermometer, ušesni termometer

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometer je termometer za merjenje temperature v ušesu in na čelu.

Veroval Duo Scan 2in1 IR čelno ušesni termometerDS 22 je kakovosten izdelek za merjenje človeške telesne temperature v ušesu in na čelu. Idealen je za merjenje pri otrocih, starejših od 6 mesecev, vendar se lahko uporablja tudi pri odraslih. Če se naprava uporablja pravilno, je mogoče zagotoviti hitro in natančno merjenje telesne temperature na zelo udoben način. Vašemu zdravju želimo le najboljše.

Veroval DS 22 je termometer, ki telesno temperaturo meri z infrardečo tehnologijo. Veroval DS 22 je v primerjavi z običajnimi termometri hitrejši. Poleg tega telesne temperature ni več treba meriti oralno, rektalno ali aksilarno. Z uporabo priloženih zaščitnih pokrovčkov za enkratno uporabo je merjenje temperature v ušesu bolj higienično, tveganje za prenos bakterij ali virusov pa je močno zmanjšano. Visoka natančnost meritev s termometrom Veroval® DS 22 je bila dokazana v kliničnih študijah.

Komplet Veroval DS 22 uo Scan 2in1 IR vsebuje

• Termometer z nastavkom za merjenje telesne temperature na čelu

• 2 × 1,5-voltna baterija tipa AAA

• 10 zaščitnih pokrovčkov za enkratno uporabo

• Škatla za shranjevanje

• Navodila za uporabo z garancijskim listom

Izdelek z možnostjo dokupa: Komplet zaščitnih pokrovčkov Veroval® PC 22 za enkratno uporabo (vsebina: 20 kosov)

Prednosti termometra

Dve merilni metodi: merjenje v ušesu in na čelu Termometer Veroval® DS 22 meri temperaturo v ušesu in na čelu. Po svojih željah lahko izbirate med obema načinoma. Z izbirnim gumbom na strani termometra lahko nastavite merjenje v ušesu ali na čelu.

Hitri rezultati merjenja zaradi infrardeče tehnologije

  • Merilni senzor zazna infrardeče sevanje, izhajajoče iz bobniča ali s površine čela.
  • Pri merjenju v ušesu se rezultat merjenja prikaže v eni sekundi, pri merjenju s čela pa se po zaključku optičnega pregleda prikaže najvišja zaznana izmerjena vrednost.

Robusten in zanesljiv termometer zaradi kakovostne izdelave

Naprava je bila razvita v skladu z najstrožjimi smernicami za kakovost podjetja HARTMANN. Pri izdelavi termometra so se strokovnjaki osredotočili na potrebe strank, zato izpolnjuje najvišje standarde zanesljivosti.

Splošne informacije o telesni temperaturi

Človeško telo uravnava telesno temperaturo do želene vrednosti, ki se skozi ves dan spreminja za do 1°C. V življenju se lahko povprečna telesna temperatura zniža za do 0,5°C. Temperatura v telesu (temperatura sredice) in temperatura na površini kože kažeta različne vrednosti. Telesna temperatura, izmerjena v ušesu ali na čelu, se lahko razlikuje od telesne temperature, izmerjene v ustih, rektumu ali pod pazduho. Zato je primerjanje teh vrednosti brez pomena. Merjenje v ušesu in na čelu lahko pokaže različne rezultate, saj je temperatura čela bolj odvisna od zunanjih dejavnikov kot temperatura bobniča. Merjenje na čelu je prav tako bolj odvisno od zunanjih dejavnikov kot rektalno, oralno ali aksilarno merjenje. Pri več zaporednih merjenjih rezultati v območju tolerance napačnih meritev praviloma nekoliko nihajo. Temperaturo si merite redno, da določite normalno temperaturo v ušesu ali na čelu, te meritve pa nato uporabite kot osnovo za primerjavo z meritvami, ki po vaših domnevah kažejo na vročino. Na telesno temperaturo vplivajo tudi zunanja temperatura, starost, stres, trajanje spanca, hormoni in telesna aktivnost. Pri merjenju temperature v ušesu ali na čelu se temperatura sredice določi prek infrardečega sevanja telesa. Temperatura sredice pa lahko tudi pri pravilno opravljenem rektalnem, oralnem ali aksilarnem merjenju temperature z digitalnim termometrom nekoliko odstopa.

Merjenje v ušesu

Merjenje je mogoče izvajati v desnem ali levem ušesu. Pazite, da je izbirna tipka nastavljena na merjenje v ušesu. Termometer meri infrardeče žarke, ki jih oddajata bobnič in sluhovod. Te žarke prestreže senzor in jih pretvori v temperaturne vrednosti. Najnatančnejše vrednosti boste dosegli, če bo senzor prestregel infrardeče žarke iz srednjega ušesa (bobniča). Žarki, ki jih oddaja okoliško tkivo, podajo nižje izmerjene vrednosti. Če je nastavek za merjenje na čelu nameščen, ga odstranite tako, da ga enostavno povlečete.

Merjenje na čelu

Termometer meri infrardeče sevanje, ki ga oddaja koža na območju čela ali senc in na okoliškem tkivu. Pazite, da je izbirna tipka nastavljena na merjenje na čelu. Senzorji prestrežejo sevanje, ki ga pretvorijo v temperaturne vrednosti. Najnatančnejše vrednosti boste pridobili, če boste z merilnikom optično pregledali celotno območje od enega senca do drugega. Za merjenje temperature na čelu vedno namestite nastavek za merjenje na čelu. Pri merjenju temperature na čelu ne uporabljajte zaščitnega pokrovčka za enkratno uporabo, namenjenega za merjenje v ušesu, saj lahko pride do napačnih rezultatov.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Zdravljenje

Kadar je okužba z bičkarjem Giardia duodenalis brez bolezenskih znakov, zdravnik najbrž ne bo uporabil zdravil. Prav pa bi bilo svetovati, da se zdravi vse, ki imajo težave zaradi tega zajedavca. Za zdravljenje so na voljo številna zdravila. Kinakrin (atabrin) je učinkovit pri 80 % okuženih oseb. Slaba stran preparata je ta, da lahko povzroča vrtoglavico, glavobol ali bljuvanje. Nekaj manj dejaven in manj strupen je metronidazol (efloran, flagyl). Poleg omenjenih dveh zdravil priporočajo tudi tinidazol (fasigyn), furazolidon, paromomicin, nitazoksanid ali albendazol (Gupta in Urrutia 1982, Lapierre in sod., 1985, Khouri in Faurant 1990, Meloni in sod., 1990, Gardner in Hill, 2001,Wright in sod., 2003, Abramowicz 2004). Za zdravljenje giardioze priporočajo tudi antibiotike in vitamine, ki naj bi bolniku izboljšali splošno zdravstveno stanje.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Normalna in povišana telesna temperatura - OTROCI!

Otrok kašlja, njegovo telo pokrivajo rdeči madeži, skelijo ga oči. Morebiti ima celo povišano temperaturo! Posamezni simptomi so značilni za določeno bolezen in se kot deli sestavljanke zlagajo v tipično sliko bolezni: otrok se je lahko nalezel... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Tantum verde oralno pršilo, 30 mL

7,39 €

Lekadol 500 mg, 30 tablet

8,78 €

Braun PRT2000 digitalni termometer

19,99 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip termometrair termometer
Tip izdelkatermometer, ušesni termometer

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.