Vivamel Contact kontaktna mrežica z medicinskim medom
Vivamel Contact kontaktna mrežica z medicinskim medom
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vivamel Contact kontaktna mrežica z medicinskim medom

Proizvajalec: Tosama
Tosamin nov izdelek Vivamel Contact je sodobna obloga za zaščito dna rane. Z rano se ne sprijema in zato ne povzroča bolečin ob menjavi.
Cena: 13,52 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Tosamin nov izdelek Vivamel Contact je sodobna obloga za zaščito dna rane. Z rano se ne sprijema in zato ne povzroča bolečin ob menjavi. Vivamel Contact je s slovenskim kostanjevim medom prepojena poliestrna mrežica, namenjena zdravljenju kroničnih in akutnih ran, preležanin, opeklin, odrgnin in kožnih abrazij. Z mrežico zaščitimo dno rane. Ker je mrežica mehka, se zelo dobro oprime dna rane, vendar se z njim zaradi značilnosti materiala ne zlepi. Luknjičasta struktura mrežice prepušča izločke iz rane, med pa deluje bakteriostatično, zato v rani zmanjšuje vnetje ter preprečuje okužbo, pospešuje
pa granulacijo in epitelizacijo. Ker mrežice niso vpojne, potrebujejo vpojno oblogo.

Mrežica Vivamel Contact je z obeh strani ovita s prozorno folijo, ki jo ščiti, hkrati pa omogoča rezanje na manjše dimenzije in sterilno nameščanje. Mrežice so sterilizirane z beta sterilizacijo in posamično pakirane v foliji, ki je neprepustna za zrak, tekočine in svetlobo, da ohranjajo lastnosti delovanja medu.
Na voljo so v dimenzijah 5 x 5 in 10  x 10 centimetrov. Vivamel contact je medicinski pripomoček razreda IIb.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.