Vliwazell sterilna neadhezivna absorbcijska obloga 10x10 cm, 60 kom.

Obloga iz netkanega materiala z visoko sposobnostjo absorbcije. Obloga iz netkanega materiala z visoko sposobnostjo absorbcije.
543187 9556

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Sestava in lastnosti materiala

Vliwazell neadhezivna absorbcijska obloga/sekundarna obloga iz netkanega materiala z visoko sposobnostjo absorbcije je sestavljena iz večih različnih slojev. Robovi obloge so stisnjeni s čimer je preprečeno odpuščanje njene vsebine. Je mehka, se lepo prilega na rano in je prepustna za zrak ter vodno paro. Uporablja se kot sekundarna obloga preko Suprasorb A, Suprasorb A+Ag, Vlwaktiv Ag, Vliwasorb.

Prednja stran obloge (ki jo damo na rano) je iz bele porozne, netkane folije iz 100% polipropilna, ki je na robovih zlepljena s hrbtno stranjo obloge.
Prvi notranji sloj obloge je iz celuloznih nitk. Ta sloj fine celuloze omogoča enakomeren pretok eksudata preko celotne površine obloge v njem notranji absorbcijski sloj.
Notranji absorbcijski sloj obloge predstavljajo delčki celulozne pulpe, ki absorbirajo eksudat ali kri iz rane »vskladiščijo«.
Hrbtna stran obloge je modre barve, narejena je iz impregnirane celuloze, ki prepreči iztekanje eksudata ali krvi z rane v okolico (na povoje, oblačilo itd.). Služi tudi kot dodatna zaščita za rano pred zunanjo infekcijo.

Namen in uporaba izdelka

Uporaba Vliwazell neadhezivnih oblog iz netkanega materiala z veliko sposobnostjo absorbcije je indicirana za oskrbo in zdravljenje ran, ki močno secernirajo (npr.: golenske razjede, preležanine in inficirane rane v eksudacijski razvojni fazi) ter za rane, ki močno krvavijo po operacijah. Kontaktna površina obloge, ki se preloži na rano je iz polipropilenske porozne folije, ki je popolnoma prepustna za eksudat ter se ne lepi na rano in pacientu ne povzroča bolečin ali celo poškodb pri njihovem menjavanju. Vliwazell neadhezivno absorbicijsko oblogo pritrdimo z lepilnimi trakovi ali povoji. 

Vrste sterilizacije

Sterilne Vliwazell absorbcijske obloge so sterilizirane z vodno paro. Nesterilne Vliazewll absorbcijske obloge so lahko naknadno sterilizacijo z vodno paro z autoklaviranjem T 1210  C.

Pogoji skladiščenja in rok trajanja

Pri normalnih pogojih skladiščenja je rok uporabe izdelka pet let od datuma 
proizvodnje.

Navedba ali so izdelki prijazni okolju

Po končani uporabi, ko se obloga zavrže, se izdelek razgradi do svojih sestavnih elementov, ki niso nevarni za okolje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Inzulinska črpalka.
Vsak deseti diabetik tipa 1 že uporablja črpalko, ki bmogoča, da se inzulin v telo dovaja skozi majhno iglo, ki ostane v koži - večinoma na maščobnem tkivu trebuha. Črpalka se nosi ob telesu in je manjša od škatli ce cigaret. Programirana je tako, da v rednih presledkih prek tanke cevke in igle v telo dovaja inzulin. Dodatne količine - na primer po obroku - pa je treba dodatno sporočiti. Črpalka omogoča zelo natančno uravnavanje sladkorja v krvi, mogoča pa so vnetja mesta vboda. Primerna je za vse bolnike, posebej uporabna pa je pri tistih, ki jim raven sladkorja zelo niha ali so izpostavljeni različno velikim obremenitvam. Razbremeni pa tudi starše otrok, ki so zboleli za sladkorno boleznijo tipa 1.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja