x
Vse kategorije
Waterpik WP-100E2 družinska zobna prha
Waterpik WP-100E2 družinska zobna prha
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Waterpik WP-100E2 družinska zobna prha

Proizvajalec: Diafit d.o.o

Za bolj močne in učvrščene dlesni ter učinkovito čiščenje medzobnega prostora.

Brezplačna poštnina!
Cena: 89,90 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen čisti zobje
Namen uporabe čisti zobje

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Zobna prha za bolj močne in učvrščene dlesni ter učinkovito čiščenje medzobnega prostora z visoko učinkovitim pulzirajočim curkom.
 
    * Odstranjuje bakterije v medzobnih prostorih in pod robovi dlesni, kamor zobna nitka ne seže.
    * Masira dlesni in jih naredi močnejše
    * jakostne stopnje 1- 10
    * Dodatki: 3 standardni nastavki in 3 nastavki za čiščenje jezika, 1 pik pocket nastavek za globje čiščenje, 1 nastavek za lažje čiščenje zobnega aparata.

Priloge

Ali ste vedeli

Tumorji glave in vratu

Če je bilo grlo odstranjeno, bo na tem mestu za vedno ostala odprtina, ki služi tako dihanju kot govoru.

Ker dihanje skozi nos ni več mogoče, se sluznica v nosu izsuši in nastanejo grude, ki zamašijo pljuča. Da bi to preprečili, imamo na razpolago majhne aspiratorje (izsesaine naprave) in inhalatorje. Pomembno je, da aspiratorjev ne uporabljamo preveč pogosto, saj dražijo sluznico. Konstantna vlažnost, ki v notranjosti znaša 60 odstotkov, olajša dihanje, s pomočjo vaje pa je sluz mogoče tudi izkašljati.

Da bi preprečili prevelike količine sluzi, se dihalne poti s pomočjo »umetnih nosov« (tako imenovani zaščitni izdelki traheostoma) zaščiti pred vdorom umazanije, prahu in drugih tujih telesc. Obstajajo pa v obliki slinčkov, prtičkov in rolic.

Pri negi telesa je zelo pomembno, da med tuširanjem ali kopanjem voda ne prodre v odprtino v vratu. Temu je namenjen poseben zaščitnik, ki prekrije izpostavljeno mesto.

Zaradi varnostnih razlogov naj bo kopaina kad prekrita z nedrsečo blazino. Moški naj se raje brijejo z mokrim brit jem (z žiletko), saj lahko pri suhem (brivski aparat) majhni delci dlačic vstopijo v odprtino na vratu. Smiselno je tudi, da se brijejo po vratu in bradi.

Traheostoma se najbolje čisti s pomočjo mokre brisače in z mlačno vodo. Ne uporabljajte mila, ker draži sluznico in pogosto povzroča kašelj. Trahealna kanila, ki je bila vstavljena v traheostomo, drži odprtino odprto in skrbi za to, da se sekret izloča. Kanile so lahko iz plastike ali kovine (novega srebra: zlitina bakra, cinka in niklja). Novosrebrne kanile so tanjše in se jih lažje čisti, plastične kanile pa manj dražijo sluznico.

Kanile je treba večkrat dnevno očistiti. Če so iz novega srebra, jih je treba pri čiščenju prekuhati, plastične pa se lahko očisti s pomočjo dezinfekcijskih sredstev. Za to obstajajo prav posebni čistilni seti. Pod kanilami se uporablja trahealne kom prese, ki služijo za izločanje sekreta iz sapnika. Kljub vsem težavam, ki jih življenje brez grla prinese s seboj, omogočajo omenjena sredstva za samopomoč neodvisno življenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen čisti zobje
Namen uporabe čisti zobje

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.