Živica - 20 % smola sibirske cedre, 100 mL

Živica je cedrina smola v cedrinem olju, ki je uporabljana širom sveta, nastaja pa predvsem v predelih Altaja, kjer se tudi nabira in predeluje v kvalitetno živico. Živica je cedrina smola v cedrinem olju, ki je uporabljana širom sveta, nastaja pa predvsem v predelih Altaja, kjer se tudi nabira in predeluje v kvalitetno živico.
948829 16508

Ocene in mnenja

Opis

Živica je cedrina smola v cedrinem olju, ki je uporabljana širom sveta, nastaja pa predvsem v predelih Altaja, kjer se tudi nabira in predeluje v kvalitetno živico. 

Kaj je cedrina smola in kako je povezana z živico?

Cedra je drevo, ki v primeru poškodbe tvori tako imenovano cedrino smolo. Na poškodovanem mestu se tvori tako imenovana cedrina smola, ki kot dobra zaščitna snov ustvari trdno in čvrsto pregrado. 

Ranjeno drevo cedre je tako zaščiteno pred morebitnimi poškodbami, vsekakor pa tudi pred prodiranjem številnih patogenov, mikrobov in drugih škodljivcev, ki lahko škodijo drevesu. 

Smola je visoko aktivna snov, ki je bogata z eteričnimi olji in drugimi organskimi snovmi, ki kot taka tudi na človeški organizem prenaša podobne lastnosti, kot so izkazane tudi že v naravi. 

Smola deluje protektivno; zaradi nje se na samem drevesu zaustavi proces razmnoževanja bakterijskih kultur, predvsem patogenih bakterij in tudi gliv. Le-to 

Cedrina smola se je od nekdaj smatrala za zelo dragocen izdelek v sibirski fitomedicini.

Cedrini plodovi se že nekaj časa uporabljajo v številne tudi zdravstvene namene. Poznano je, da je najizrazitejši učinek predvsem kombinacija olja in smole sibirske cedre - to je vrhunska in učinkovita kombinacija, ki jo je moč najti tudi v tem proizvodu - živica. 

Kaj je Živica?

Izdelek je mešanica cedrinega olja z dodatkom različnih koncentracij cedrine smole - ta variira med 5 in 20 %. Tovrsten izdelek odlikuje predvsem dejstvo, da je sestavljen iz povsem naravnih sestavin. Izdelek ne vsebuje konzervansov ali kakšnih koli drugih stabilizatorjev. 

O cedrinem olju

Cedrino olje je olje, ki je pridobljeno s hladnim stiskanjem cedrinih oreškov. Oreščki so nabrani predvsem v krajih, kamor zelo poredko stopi človeška noga - to je predvsem območje sibirske tajge. Širne planjave, brez človeškega onesnaževanja omogoča vzpostavitev čistega okolja, ki omogoča pridobivanje kvalitetnega in svetovno priznanega izdelka. 

Prav kvaliteta cedrinega olja omogoča njen signifikanten okus, značilno aromo in naravno moč. 

Cedrino olje je namreč obogateno z visoko vsebnostjo E vitamina, kar 5 krat več je tega lipidotopnega vitamina v primerjavi z vsebnostjo v oljčnem olju. Visoka vsebnost E vitamina kot dobrega antioksidatna omogoča dobro zaščito pred kvarjenjem ter tudi zaščito pred delovanjem prostih radikalov. 

Cedrino olje vsebuje redko nastajajočo gama-linolensko kislino. Le ta ima protivnetni učinek, zmanjša raven “slabega” holesterola v krvi, pospešuje razgradnjo maščob in pomaga odpravljati prekomerno telesno težo.

Posebno dodano vrednost v olju predstavlja kompleks maščobnih kislin Omega-6 in Omega-3, ki se v telesu ne sintetizirajo, zato jih moramo zaužiti. Imajo pozitiven vpliv na strukturo sten krvnih žil in aktivno sodelujejo pri sintezi različnih hormonov, s tem ohranjajo vašo mladost in vitalnost.

Vsebina olja Živica

Živica olje vsebuje sledeče sestavine, kvalitetnega izvora:

  • 20% smole sibirske cedre,
  • 80% hladno stiskanega cedrinega olja (Pinus Sibirica)

Prednost dopoolnila je predvsem visoka hranilna vrednost in obogatenost proizvoda s številnimi minerali in sinergističnimi snovmi, ki vaš organizem obogatijo s številnimi komponentami, ki jih z navadno prehrano ni mogoče pridobiti. 

Način uporabe dopolnila Živica

Odmerite po ½ čajne žličke do maksimalno 2 krat dnevno.

Kako dolgo se lahko uporablja?

Olje Živica s smolo je primerno za dolgotrajnejšo uporabo. Uporabljajte ga kot hladno; shranjujte ga na hladnem prostoru. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Tablete za spanje

Uspavala so med najpogosteje predpisanimi zdravili, in to z razlogom - so dobra kratkoročna rešitev za nespečnost, zlasti če je povezana s stresom ali tesnobo. Vendar ne pozabite - vaše glavno sredstvo proti kroničnemu slabemu spanju so spremembe življenjskega sloga in reševanje vzrokov, ki povzročajo slab spanec. Zaobljubite se, da se ne boste nikoli zanašali samo na tablete za reševanje težav s spanjem.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Altaj Altaj
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov