Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 400g
Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 400g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 400g

Proizvajalec: Milupa
Aptamil 3 Pronutra – Advance je primeren za pripravo obroka za malčke od 12. meseca dalje.
Cena: 8,88 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaadaptirano mleko, mleko za prehrano otroka
Težavaotroška lakota
Primernostza otroke
Namenprehranski namen
Pogostost uporabevsakodnevna uporaba

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Aptamil 3 Pronutra – Advance je primeren za pripravo obroka za malčke od 12. meseca dalje.

Prednosti mleka

  • za otroke po 1. letu starosti
  • kvaliteten obrok
  • z vitamini
  • preprosta priprava

Značilnosti Aptamil 3

Otrokom je potrebno v prvih letih zagotoviti optimalno in kvalitetno prehrano, da jim boste omogočili razvoj in rast. Kvalitetna hrana kot je mešanica za pripravo obroka Aptamil 3, ustreza strokovnim mnenjem, ki pravijo, da je potrebno otroškemu organizmu zagotoviti vnos zadostnih količin nujno potrebnih hranil, vitaminov in mineralov. Le s polnimi in kvalitetnimi obroki bomo lahko prispevali k ustreznemu razvoju otroka.

Razvoj otrok je v prvih mesecih in letih izredno hiter. V povprečju se podvoji otrokova telesna višina, kar štirikrat pa se poveča tudi njihova telesna masa. Otroci vsako leto postanejo bolj aktivni in se več gibajo. Ob vsej rasti, ki se odvija, pa se krepi tudi otrokov imunski sistem, kar izoblikuje posebne prehranske potrebe, ki jim ustreza tudi Aptamil 3.

Aptamil 3 je prah za pripravo obroka za malčke po dopolnjenem prvem letu starosti. Predstavlja odlično sestavljen obrok in ustreza načelu raznolike prehrane. Otroku zagotovi nekatera esencialna hranila, ki so v prvih letih življenja zelo pomembna. S pripravljenim obrokom Aptamil 3 lahko nadomestite katerikoli obrok v dnevu, tako zajtrk kot večerjo, ali pa ga ponudite za vmesno malico.

Aptamil 3 vsebuje veliko vitaminov, npr. vitamine A, C, D, ki prispevajo k delovanju imunskega sistema, ki se po prvem letu otroka še vedno razvija in krepi. Vitamin D je potreben tudi za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. V mešanici Aptamil 3 so tudi nekateri vitamini iz skupine B. Zelo pomemben za otroke je tudi kalcij, ki je potreben za vzdrževanje normalnih kosti pri otrocih. Mešanica vsebuje tudi železo, ki prispeva k normalnemu kognitivnemu razvoju otrok. Prisotni so tudi minerali kot so natrij, kalij, klorid, fosfor, magnezij, cink in jod.

Tabela sestavin

Hranilna vrednostEMna 100 ml obroka
Energijska vrednostkJ/kcal273/65
Maščobe (od teh)g2,6
nasičene maščobne kislineg0,83

-linolna kislina (LA)

mg354

-α-linolenska kislina (ALA)

mg56
- dokozaheksaenojska kislina (DHA)mg12

Ogljikovi hidrati (od teh)

g

8,7

sladkorji

g6,6
laktozag6,1
Polioli
-inozitolmg5,0

Prehranske vlaknine

g0,90
GOSg0,72
FOSg0,12
3GLg0,01

Beljakovine

g1,3

Vitamini

A

µg49

D

µg3,1

E

mg TE0,94

K

µg4,9

C

mg15

B1 (tiamin)

mg0,04

B2

mg0,23

Niacin (B3)

mg0,25

B6

mg0,06

Folna kislina

µg8,7

B12

µg0,40

Biotin

µg1,5

Pantotenska kislina

mg0,65

Minerali

Natrijmg26

Kalij

mg151
Kloridmg51

Kalcij

mg120

Fosfor

mg96

Magnezij

mg10
Železomg1,2
Cinkmg0,39
Jodµg20
Ostalo
L-karnitinmg1,6
Holinmg9,8
Ogljikovi hidrati brez kalorijg0,4

1 100 ml obroka = 90 ml vode (zaželeno 40° C)+3 merice Aptamil 3 (15 g). 2 GOS = galakto-oligosaharidi, 3 FOS = frukto-oligosaharidi, 4 Hranilna vrednost EM 3'GL=3'-galaktozil laktoza

Priprava obroka z Aptamil 3

Predno pričnete pripravljati obrok za otroka, si temeljito umijte roke in uporabite le čiste pripomočke. Pitno vodo zavrite in nato ohladite na 40 °C. V sterilizirano stekleničko vlijte potrebno količino prekuhane vode. Nato merico napolnite s praškom in jo poravnajte z nožem do roba. V vodo primešajte ustrezen odmerek praška. Stekleničko temeljito zaprite in nato močno, vertikalno stresajte 10 sekund, da se mlečna formula v prahu popolnoma raztopi. Samo svaljkanje med rokami ali mešanje v krogih ne bo zadoščalo za popolno raztopitev mlečne formule v prahu.

Na flaško namestite steriliziran cucelj in po potrebi ohladite stekleničko pod hladno tekočo vodo. Idealna temperatura za otroški obrok je okoli 37°C. Temperaturo preverite na svojem zapestju.

Ko obrok pripravite, ga vedno uporabite svežega v eni uri po pripravi.

Stekleničko in cucelj očistite takoj po uporabi. Ostankov hrane ne uporabljajte ponovno. Dobro zaprt izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru (<25°C) in ne v hladilniku. Porabite v 3 tednih po odprtju.><25°C) in ne v hladilniku. Porabite v 3 tednih po odprtju.

Starost malčka Po 12. mesecu starosti

Približna teža (kg) > 10

Št.hranjenj na 24 ur 2

Za en obrok potrebujete: količina vode 210ml, število meric 7

Obvestilo: Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom, oziroma drugim strokovnim osebjem. Aptamil 3 se uporablja samo po nasvetu neodvisnih strokovnjakov s področja medicine, farmacije oz. prehrane ali drugih strokovnjakov s področja nege in otroka. Aptamil 3 se lahko uporablja kot del raznolike prehrane oz. kot dopolnilna hrana dojenčkov starejših od 12 mesecev. Nobeno nadaljevalno formulo-kot tudi Aptamil 3 ne smemo v prvih 6. mesecih uporabljati kot nadomestek za materino mleko. Če dojenčka dojite in mu ponudite hrano po steklenički, se lahko zgodi, da ne bo želel nadaljevati z dojenjem. Natančno upoštevajte navodila za pripravo obroka. Nepravilna priprava obroka predstavlja tveganje za zdravje vašega otroka. Med hranjenjem dojenčka nikoli ne pustite samega.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Aptamil 3 nadaljevalno mleko, 800 g

16,48 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaadaptirano mleko, mleko za prehrano otroka
Težavaotroška lakota
Primernostza otroke
Namenprehranski namen
Pogostost uporabevsakodnevna uporaba

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.