x
Vse kategorije
Wellion Wave Professional nadlaktni merilnik krvnega tlaka, 1 set
Wellion Wave Professional nadlaktni merilnik krvnega tlaka, 1 set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Wellion Wave Professional nadlaktni merilnik krvnega tlaka, 1 set

Proizvajalec: Wellion
Merilnik Wellion Wave Professional za merjenje uporalbja oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka.
Brezplačna poštnina!
Cena: 73,50 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Težava povišan krvni tlak, previsok krvni tlak
Tip izdelka merilnik krvnega tlaka

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Wellion Wave Professional nadlaktni merilnik krvnega tlaka - prednosti:

  • osvetljen zaslon
  • razrstitev krvnega tlaka po merilih SZO
  • 90 pomnilniških rezultatov
  • univerzalna velikost manšete
  • omogoča praktično shranjevanje nadlaktne manšete
  • meritev poteka že med samim napihovanjem

Merilnik Wellion Wave Professional za merjenje uporalbja oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka.

Izdelek je skladen z zahtevami glede magnetne združljivosti EN 60601 - 1-2 in varnostnimi standardi ter s posebnimi zahtevami za osnovno varnost.

Velik zaslon nadlaktnega merilnika omogoča enostavno odčitavanje krvnega tlaka. Kazalnik-barvna lestvica je še ena izmed prednosti aparata in vas obvesti, ali se krvni tlak nahaja v normalnem območju ali v območju kritičnega krvnega tlaka. Naprava zazna tudi aritmije,  nepravilno bitje srca, kar uporabnika obvesti z ustrezno opozorilno ikono.

Zakaj merimo krvni tlak doma?

Merjenje krvnega tlaka v bolnišnici ali zdravstveni ordinaciji lahko povzroči živčno napetost, ki za 25 do 30 mmHg zviša vrednosti, izmerjene v domačem okolju. Merjenje doma zmanjšuje učinke zunanjih vplivo na krvni tlak, dopolnjuje zdravnikove meritve ter zagotavlja natančnejšo in celovitejšo zgodovino krvnega tlaka.

Ustrezen nadzor krvnega tlaka je ključnega pomena za zdravje vsakega posameznika. Predvsem aritmije in povišan krvni tlak je dejavnik tveganja za razvoj številnih krvožilnih bolezni. Poleg tega pa izrazito negativno na to vpliva tudi telesna neaktivnost, neustrezna prehrana, obogatena z maščobami in holesterolom.  

Meritev krvnega tlaka naj bo vedno ob podobnih pogojih - predvsem pa v umirjenem okolju, da bi tako lahko dosegli kar se da ponovljive in reprezentativne rezultate meritev krvnega tlaka.

Spreminjanje krvnega tlaka

Krvni tlak posameznika se spreminja dnevno in glede na letni čas. Zaradi različnih pogojev čez dan se lahko spremeni za 30 do 50 mmHg. Pri posameznikih z visokim krvnim tlakom so te spremembe lahko še izrazitejše. Običajno se krvni tlak poviša med delom ali igro ter se med spanjem zniža na najnižjo raven. Zato ne bodite pretirano zaskrbljeni zaradi rezultatov posamezne meritve.

Priloge

Ali ste vedeli

Kronična obstruktivna pljučna bolezen

Kako pogosta je kronična obstruktivna pljučna bolezen? Epidemiološke študije, ki jih izvajajo predvsem razvite države, so pokazale, da ima približno 10 % odraslih (4-7 % odraslih belcev in od 1-3 % odraslih belk) težave s kroničnim kašljem, izkašljevanjem in dokazano obstrukcijo dihalnih poti. Celo razvite države se zavedajo, da so njihovi epidemiološki podatki nepopolni in da močno podcenjujejo dejansko stanje. Kljub preventivnim naporom naj bi se število bolnikov s kronično obstruktivno pljučno boleznijo v preteklem desetletju podvojilo in pričakovati je, da se bo ta trend v prihodnosti še nadaljeval.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Ali lahko možgansko kap preprečimo?

Postopke preprečevanja možganske kapi delimo na primarno in sekundarno preventivo. Primarna se nanaša na zdrave ljudi, sekundama pa na tiste, ki so že preboleli možgansko kap, in one, pri katerih je tveganje za pojav možganske kapi veliko.... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Težava povišan krvni tlak, previsok krvni tlak
Tip izdelka merilnik krvnega tlaka

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.