Aptamil ProExpert Premature mleko za nedonošenčke, 400 g

Začetno mleko za nedonošenčke in dojenčke z nizko porodno težo. Začetno mleko za nedonošenčke in dojenčke z nizko porodno težo.
271969 5619

Ocene in mnenja

Opis

Aptamil ProExpert Premature je začetno mleko za nedonošenčke in dojenčke z nizko porodno težo. Glede sestave je usklajen z najnovejšimi dognanji o energetskih in prehranskih potrebah nedonošenčkov.

LCP Milupan predstavlja vir pomembnih dolgoverižnih lipidov, ki so nujno potrebni v zgodnjem dojenčkovem razvoju. Otroci v tem obdobju zaradi nerazvitosti lastnega encimskega sistema teh maščobnih kislin,ki so zelo pomembne pri razvoju možganske skorje, očesne retine in celotnega živčnega sistema, ne morejo sami sintetizirati.

Beljakovine 2,5 g/100 ml obroka
Maščobe 4,4 g/100 ml obroka
  • MCT 0,9 g/100 ml (srednjeverižni trigliceridi),
  • nasičene 1,8 g/100 ml,
  • enkrat nenasičene 1,9 g/100 ml,
  • večkrat nenasičene 0,7 g/100 ml.

Sestavine
posneto mleko, koncentrat sirotke (iz mleka), rastlinska olja in živalske maščobe (jajčni lipidi, ribje olje), laktoza (iz mleka), prehranske vlaknine (galaktooligosaharidi, polifruktoza), glukozni sirup, srednjeverižni trigliceridi, tri-kalcijev fosfat, kalcijev karbonat, natrijev klorid, inozitol, maltodekstrin, kalcijev citrat, natrijev hidrogenfosfat, železov sulfat, tri-kalijevcitrat, DL-?-tokoferol, DL-?-tokoferil acetat, natrijev citrat, retinil acetat, retinil palmitat, magnezijev hidrogenfosfat, L-askorbinska kislina, sojin lecitin, holin klorid, tavrin, kalcijev D-pantotenat, L-karnitin, zinkov sulfat, bakrov sulfat, riboflavin, folna kislina, kalijev jodid, D-biotin, holekalciferol nikotinamid, tiamin hidroklorid, piridoksin hidroklorid, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomebno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.

Uporaba
Aptamil ProExpert Premature je začetno mleko za nedonošenčke:
po priporočilu zdravnika,
od pričetka oralnega hranjenja naprej,
po odpustu iz bolnišnice do željene telesne teže.
Ko otrok doseže željeno telesno težo 3,5 kg , bo zdravnik priporočil dojenje ali pa preusmeritev na začetno mleko za dojenčke (Aptamil ProExpert 1 ali Milumil 1).

Priprava in Doziranje

Količino posameznega obroka in dnevno število obrokov predpiše zdravnik glede na težo nedonošenčka. Nedonošenček praviloma potrebuje dnevno 150–170 ml hrane na kilogram telesne teže. Odvisno od starosti otroka in od tega, kako otrok hrano prenaša, se dnevna količina hrane porazdeli na 6 do 12 obrokov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ohraniti kondicijo po porodu

Prvi resnejši pogled v ogledalo lahko za novopečene mamice predstavlja šok: trebuh je ohlapen, vsepovsod so maščobne obloge, prsi so zelo povešene. Večina žensk doseže svojo normalno telesno težo v nekaj mesecih. Da boste dobile občutek, da je spet vse kot je bilo pred nosečnostjo, pa lahko traja dlje časa. Ne bodite nestrpne - malo več kot pol leta potrebuje vaše telo, da se spet vnese.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov