Baldrimed tablete 450 mg, 60 tablet

Zdravilo rastlinskega izvora za pomoč pri blažjih oblikah psihične napetosti in nemira, razdražljivosti in nespečnosti. Zdravilo rastlinskega izvora za pomoč pri blažjih oblikah psihične napetosti in nemira, razdražljivosti in nespečnosti.
911020 18904

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Indikacije:

- blage oblike psihične napetosti,
- nemira,
- razdražljivosti in
- nespečnosti.

Odmerjanje in način uporabe:

tableto vzemite z malo tekočine. Največji dnevni odmerek je 3 tablete. Zdravilo BaldriMed jemljemo neprekinjeno najmanj 2 do 4 tedne, ker njegov učinek nastopi postopoma.

* pri nespečnosti pa 1 tableto pol ure do eno uro pred spanjem.
* za pomirjanje pri psihični napetosti, nemiru in razdražljivosti vzamejo odrasli in mladostniki, starejši od 12 let, eno tableto 1-krat do 3-krat na dan.

Uporaba zdravila BaldriMed pri otrocih, mlajših od 12 let ni priporočljiva.

Vsebuje:

suhi vodnoetanolni ekstrakt korenine zdravilne špajke (Valeriana officinalis L., radix, extractum hydroalcoholicum siccum).

Ekstrakt korenine zdravilne špajke (baldrijana) vsebuje eterično olje z monoterpeni in seskviterpeni ter druge učinkovine, ki prispevajo k pomirjevalnemu delovanju. Sedativni in anksiolitični učinek korenine zdravilne špajke in pripravkov je empirično že dolgo znan, ni pa ga mogoče z gotovostjo pripisatinobeni znani učinkovini. Za vodnoetanolni ekstrakt zdravilne špajke so v številnih farmakoloških in kliničnih študijah potrdili, da po peroralnem jemanju pomirja ter izboljša kakovost in trajanje spanja.

Opozorilo:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ BO STORIL ZDRAVNIK?

Če zaznate bolečino v prsih, ki se spreminja z dihanjem, se čim prej posvetujte z izbranim zdravnikom. Drginjenje listov poprsnic drug ob drugega lahko zdravnik včasih sliši že pri pregledu prsnega koša s stetoskopom. Včasih paje potrebno še rentgensko slikanje prsnih organov, ki bo pokazalo morebitno pljučno obolenje ali plevralni izliv.

• Z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili lajsamo bolečine in blažimo vnetje.

• Bolečino v prsih med kašljem lahko ubla/imo tako, da nežno pritiskamo na prizadeto stran prsnega koša.

• (če je plevritis posledica pljučnice, je potrebno antibiotično zdravljenje, v primeru pljučne embolije pa antikoagulacijsko zdravljenje.)

Pri večini bolnikov težave izzvenijo v sedmih do desetih dneh oel začetka zdravljenja.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fidimed Fidimed
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja