Čaj kamilice (cvet)

<p>Kamilice so že od nekdaj priznane kot najbolj&scaron;e domače pomagalo, prav tako pa so tudi danes ena izmed najbolj znanih in uporabljanih rastlin po vsem svetu.</p>

Kamilice so že od nekdaj priznane kot najboljše domače pomagalo, prav tako pa so tudi danes ena izmed najbolj znanih in uporabljanih rastlin po vsem svetu.

2022-03-01 5,33 €
441627 1419

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK
 
Zdravilni deli rastline: cvet

Učinkovine

eterično olje (kamazulen, bisabololi)
sluz
kumarin
flavonski glikozidi

Delovanje

Kamilice so že od nekdaj priznane kot najboljše domače pomagalo, prav tako pa so tudi danes ena izmed najbolj znanih in uporabljanih rastlin po vsem svetu. V cvetovih so štiri glavne skupine učinkovin: eterično olje, flavonoidi, kumarini in polisaharidi. Glavne sestavine eteričnega olja so bisabololi (alpha-bisabolol) in kamazulen, ki delujejo regenerativno.
Kamilični čaj uporabljamo tudi za nego novorojenčka.

Priprava

Eno žlico posušenih cvetov kamilice prelijte z 250 ml vrele vode in ga pokritega pustite stati 10 minut. Potem ga precedite in pijte večkrat na dan eno skodelico. Lahko ga uporabite tudi za obkladke ali kopeli.

Vsebnost

30 g

Izdelovalec

Mariborske lekarne Maribor, Minařikova ulica 6, Maribor, OE Galenski laboratorij

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zaprtje

Zaprtje ali zapeka pomeni redko iztrebljanje majhnih količin trdega in suhega blata. Lahko ga spremlja napenjanje oz. krči v trebuhu ali občutek nepopolne izpraznitve. Pogostnost iztrebljanja je individualna. Nekateri ljudje odvajajo blato trikrat na dan, drugi pa le trikrat na teden, vendar je to lahko za oboje popolnoma normalno. Zato manjša pogostnost odvajanja še ne pomeni avtomatično tudi zaprtja. Zaprtje je pogostejše je pri starejših (skoraj 50% populacije ima te težave), ženskah in nepremičnih. Zaprtje lahko nastane naenkrat (akutno) ali traja dlje časa oz. se ponavlja (kronično).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: galensko zdravilo galensko zdravilo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja