x
Vse kategorije
EleNatal, 30 filmsko obloženih tablet
EleNatal, 30 filmsko obloženih tablet
Oceni izdelek in zasluži
4.0 2

EleNatal, 30 filmsko obloženih tablet

Proizvajalec: Bayer
EleNatal so filmsko obložene tablete, ki vsebujejo 800 μg folne kisline in biološko aktivni folat kalcijev-L-metilfolat (Metafolin). Vsebuje tudi druge pomembne vitamine in minerale (železo, jod, magnezij, selen, cink, kalcij, baker).
Cena: 14,65 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, tablete pri nosečnosti
Namenplodnost
Obdobje uporabenosečnost
Težavaneplodnost

Ocene in mnenja

Sophia*** | 19. 04. 2019 12:00
Kot vsake druge
Sama sem rada realna, ker se je dobro zavedati da cena vedno ne pogojuje kakovosti in prednosti izdelka! Pred nosečnostjo sem poskusila kar nekaj prenatal viatminskih kombinacij in iskreno povedano, med njimi nisem opazila skoraj nobene razlike. Ker sem jemala vitamine kar nekaj časa sem poskusila tako cenejše in dražje verzije in efekt je bil isti: malo miru v glavi (zavedanje, da si pač skrben in počneš kar lahko - zagotoviš potrebne vitamine telesu) in opazna manjša utrujenost. To je pa tudi vse! Izdelek ocenjujem kot totalno primerljiv z ostalimi! :)
Božidar*** | 26. 07. 2020 11:27
Uporabno
Izdelek uporablja žena, očitno ji koristi

Opis

EleNatal so filmsko obložene tablete, ki vsebujejo 800 μg folne kisline in biološko aktivni folat kalcijev-L-metilfolat (Metafolin). Vsebuje tudi druge pomembne vitamine in minerale (železo, jod, magnezij, selen, cink, kalcij, baker).

Odmerjanje prehranskega dodatka EleNatal

Odmerite po 1 filmsko obloženo tableto na dan s kozarcem vode. Izdelka ne zaužijte na tešče.

Za koga je izdelek primeren?

Primeren je za starejše osebe, ženske v času pred zanositvijo in v času 1. tromesečja nosečnosti.

Delovanje sestavin prehranskega dopolnila EleNatal-a

Folna kislina - je poglaviten element prehranskega dopolnila. Dodajanje folne kislina poveča vsebnost folata v krvi. Prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.

Železo - pripomore k normalizaciji kognitivne funkcije, pripomore tudi k normalizaciji metabolizmapripomore pa tudi k normalno formaciji celic imunskega sistema in posledično k transportu kisika med pluči, ki kri oksigenira pa vse do tkiv, kjer se kisik sprošča. Železo sodeluje pri normalizaciji imunskega sistema ter k normalnemu imunskemu odzivu.

Jod ali po angleško Iodine pripomore k razvoju normalne kognitivne funkcije ter ob enem tudi normalnega funkcioniranja sistema živčevja. Sesavina pripomore tudi k normalni rasti vašega otroka - pomanjkanje tega elementa lahko privede do težav s ščitnico in posledično do težav s sprošanjem tiroidnih hormonov.

Magnezij - je pomemben kot sestavina kostnega tkiva, sodeluje pa tudi v številnih rakcijah v organizmu. Magnezij pripomore k zmanjšanju utrujenosti organizma ter tudi prekomerne izčrpanosti. Sodeluje pri uravnavanju ravnotežja elektrolitov v organizmu. Je izrednega pomena delovanju imunskega sistema ter sistema živčevja. Nadalje pripomore k delovanju mišičevja in mišičnih fragmentov in še najpomembneje: sodeluje pri sintezi proteinskih molekul.

Kalcij - je široko zastpa element v organizmu vsakega človeka. Veliko ga je predvsem v človeških kosteh in sodeluje pri vrsti različnih pretvorb in procesov v organizmu.

Baker - tudi baker ima izredno pomembne naloge v organizmu. Sodeluje pri produkciji vezivnega tkiva ter njegovemu vzdrževanju, podobno kot magnezij pripomore k normalizaciji energijskega metabolizma. Sodeluje pri delovanju živčnega sistema in pri prenosu živčnih signalov. Pripomore k normalizaciji prehoda ionov železa, ki je izredno pomemben mikro element. Baker igra pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Cink - je element, ki je nepogrešljiv pri sintezi dednega materiala in sicer DNA dvojne vijačnice. Ob enem pripomore k normalizaciji kognitivno miselne funkcije. Pri pripravi na zanositev pripomore tudi k normalizaciji reproduktivne funkcije in k sposobnosti razmnoževanja.

Pri pretvorbah maščobnega tkiva in pretvorbah A vitamina je prisotnost tega pomembnega mikro elementa izrednega pomena.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

Družina izdelkov za vsako posamezno obdobje od načrtovanja nosečnosti, za čas nosečnosti do dojenja.

1. ELENATAL

Obdobje uporabe: Pred zanositvijo in v 1. tromesečju nosečnosti

Vsebuje 800 mcg folne kisline in biološko aktivni kalcijev-L-metilfolat (metafolin) ter vsebuje ostale pomembne minerale in vitamine

2. ELEBABY

Obdobje uporabe: Za 2. in 3. tromesečje nosečnosti

Vsebuje 400 mcg folne kisline in biološko aktivni kalcijev-L-metilfolat (metafolin) ter visoko kakovostno mega-3.

3. ELEMAMA

Obdobje uporabe: v času dojenja in po porodu

Vsebuje 500 mcg folne ksline z luteinom in omega-3 ter ostalimi pomembnimi vitamini in minerali.

4. ELEVIT

Edino klinično preizkušeno OTC zdravilo

- ne vsebuje joda, zato je primeren tudi za nosečnice z motnjami v delovanju ščitnice

- visoka koncentracija železa

- 800 mcg folne kisline

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Potrebe po vitaminih in mineralih se spreminjajo pred in med nosečnostjo ter v času dojenja!

Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna že v času pred nosečnostjo, še bolj pa med nosečnostjo in v času dojenja. Ustrezna prehrana v prvih dveh letih otrokovega življenja pomembno vpliva na otrokovo zdravje skozi njegovo celo... preberi več...

Zdravo prehranjevanje nosečnice

Pravilna in uravnotežena prehrana med nosečnostjo je odločilnega pomena za zdrav razvoj zarodka in za poznejše dojenje. Človeški zarodek potrebuje za rast in pravilen razvoj zadostno količino beljakovin. Prav tako pa so povečajo energijske potrebe... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Baby check mini tester

3,11 €

Elevit, 30 tablet

14,09 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, tablete pri nosečnosti
Namenplodnost
Obdobje uporabenosečnost
Težavaneplodnost

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.