Enterosgel paket, 3x225 g
Enterosgel paket, 3x225 g
Oceni izdelek in zasluži
4.7 6

Enterosgel paket, 3x225 g

Proizvajalec: Enterosgel
Enterosgel je unikaten enterosorbent, izdelan iz naravnega silicija, ki odvaja škodljive snovi iz organizma.
Cena: 49,66 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Oznaka enterosgel
Vsebuje silicijev gel
Tip izdelka gel, Medicinski pripomoček
Težava prebava, slabost
Namen detox
Tip kože aknasta koža

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Enterosgel je namenjen hitremi detoksifikaciji prebavnega sistema!

Enterosgel je medicinski pripomoček za uživanje, ki deluje na principu peroralne črevesne adsorbcije (je enterosorbent). Snovan je na osnovi organskega minerala s sposobnostjo adsorpcije za nekatere škodljive snovi v črevesju (npr. endotoksine, enterotoksine). Aktivne snovi v gelu fizično vežejo omenjene snovi na svojo površino in pripomorejo k zmanjšanju pogostosti odvajanja blata. Enterosgel se iz telesa izloča z blatom in ima lahko blagodejen učinek pri lajšanju indiciranih stanj akutne in kronične diareje pri sindromu razdražljivega črevesja.

Prednosti izdelka Enterosgel za prebavo

 • ne vsebuje konzervansov, barvil, glutena, maščob, sladkorja, laktoze, ojačevalcev okusa in sestavin živalskega izvora

 • primeren tudi za otroke od 1. leta starosti

 • primeren tudi za nosečnice

 • pomaga pri vseh vrstah drisk, tako bakterijskih kot rotavirusnih in kroničnih oblikah diareje

 • brez okusa in vonja

 • hopoalergen

 • priročna uporaba in enostavno uživanje

Sedaj je Enterosgel dostopen v posebno ugodnem trojnem pakiranju!

Imunski sistem je s pomočjo Enterosgela obnovljen ter očiščen. Gel pomaga celiti rane, primeren je pri zdravljenju z antibiotičnimi terapijami, razstrupljanje telesa je pospešeno (alkohol), diareje in driske pa so preteklost

Kako deluje enterosgel?

Med prehajanjem skozi prebavni trakt gel Enterosgel veže nase vse bakterije, patogene, morebitne viruse, izločke ter alergene!
 
Enterosgel se uporablja pri:
- blagih prebavnih motnjah,
- kombiniranem zdravljenju z antibiotiki,
- krepitvi imunske odpornosti,
- driski, povzročeni z okužbo.

Enterosgel je medicinski pripomoček v obliki gela, ki je ustvarjen za lajšanje težav akutne in kronične diareje. Ustvarjen je brez okusa in vonja. Aktivne snovi v izdelku Enterosgel delujejo na principu odvajanja škodljivih snovi iz organizma skupaj z blatom.

Enterosgel spada v skupino enterosorbentov. Enterosorbenti imajo sposobnost vezave različnih škodljivih snovi na svojo površino oziroma v svoje pore. Med te škodljive snovi lahko spadajo razni strupi, endotoksini, razpadne snovi virusov in bakterij, kandida, konzervansi, dodatki v hrani, težke kovine in radioaktivni elementi. Enterosorbenti se v mnogih državah uporabljajo za zdravljenje driske.

Enterosorbenti se uporabljajo za preprečevanje toksično-alergičnih reakcij in za zmanjšanje presnovne obremenitve organov izločanja in razstrupljanja. V skladu z anatomsko terapevtsko kemijsko klasifikacijo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), spadajo enterosorbenti v skupino A07B kot "Črevesni adsorbenti.“

Kako uporabljati Enterosgel?

Izdelek lahko uporabljajo tako odrasli kot tudi otroci. 

Odrasli in otroci nad 15 let: odmerite sledečo količino gela: 15-22.5 g, tri-krat na dan (15 g = 1 jušna žlica).
Otroci stari od 7-14 let: odmerite sledečo količino gela: 10 g, tri-krat na dan (10 g = 2 čajni žlički)
Otroci stari od 1-6 let: odmerite sledečo količino gela: 5 g, tri-krat na dan (5 g = 1 čajna žlička)

Odmerjen Enterosgel poplaknete z večjo količino tekočine oziroma vsaj z 200 ml za odrasle in otroke, ter za otroke starejše od 7 let; 50-100 mL za otroke stare od 1-6 let.

Zadosten dnevni snov tekočije je pomemben že z vidika zdravega življenja, še toliko bolj pa je pomemben višji vnos tekočine kot zdravljenje akutne driske, v primeru, da ta obstaja. 

Enterosgel uporabite 1-2 uri pred ali po obroku, ali po jemanju zdravil.

Zaužijte 2 uri pred ali po jedi, ali po jemanju ostalih prehranskih dodatkov oz. Zdravil. Priporočen odmerek zmešajte v kozarcu vode sobne temperature ter ga nato v celoti zaužijte.

Čas zdravljenja pri akutni diareji je 3-5 dni, pri kronični diareji pa do 21 dni. Na začetku uživanja (prvi dan) lahko prvi odmerek podvojite in nato nadaljujete z enojnim odmerkom po vsakem odvajanju blata, in sicer 3-6x na dan. Prvi dan zaužijte največ 8 odmerkov.

Zdravljenje z izdelkom Enterosgel prekinite, če po njegovi uporabi dan ali dva niste odvajali. Povečajte vnos vode in z uživanjem nadaljujte po vsakem drugem odvajanju.

Med zdravljenjem kronične driske lahko zaužijete do dvakratni odmerek 3x na dan, če je blato redko, ali pa količino zmanjšate na enojen odmerek 1x na dan, če je odvajanje normalno. Zaužijete lahko največ 6 odmerkov na dan.

Enterosgel lahko vpliva na absorbiranje nekaterih zdravil, ki jih uživamo peroralno. Enterosgel uporabite 2 uri pred zaužitjem drugega peroralnega zdravila ali po njem. Glede sočasne uporabe Enterosgela in katerihkoli drugih zdravil ter izdelkov, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj povzroča kronično diarejo?

Kronična diareja je opredeljena kot odvajanje redkega blata trikrat ali večkrat na dan, vsaj štiri tedne.

Obstaja veliko možnih vzrokov za kronično drisko. Lajšanje kronične driske je namenjeno odpravljanju osnovnega vzroka nastanka (kadar koli je to mogoče), utrjevanju redkega blata in reševanju morebitnih zapletov.

Kronična driska lahko bistveno vpliva na kakovost vašega življenja in splošno zdravje. V najblažji obliki je driska nevšečnost; v najslabšem primeru lahko onesposobi ali celo ogrozi življenje.

Širok nabor težav lahko povzroči kronično drisko; nekateri najpogostejši vzroki vključujejo:

 • sindrom razdražljivega črevesja (IBS),
 • vnetno črevesno bolezen (Crohnova bolezen in ulcerozni kolitis),
 • sindrome malabsorpcije, kot je celiakija, pri kateri se hrana ne more prebaviti in absorbirati,
 • kronične okužbe,
 • zdravila in
 • nekatere vrste operacij.

Kaj povzroča akutno diarejo?

Akutna diareja je opredeljena kot odvajanje redkega blata trikrat ali večkrat dan. Diarejo lahko povzročijo okužbe ali drugi dejavniki.

Širok nabor dejavnikov lahko povzroči akutno diarejo:

 • virusne okužbe,
 • bakterijske okužbe,
 • parazitske okužbe,
 • zastrupitev s hrano,
 • intoleranca na hrano in
 • različne alergije

Kaj lahko nastopi, če diareje ne zdravite pravočasno?

Diareja lahko povzroči dehidracijo, ki je lahko smrtno nevarna, če je ne zdravimo. Prav tako lahko nastopi podhranjenost in izguba določenih hranilnih snovi, ki jih telo potrebuje, da lahko normalno funkcionira.

Dehidracija je še posebej nevarna pri otrocih, starejših odraslih in tistih z oslabljenim imunskim sistemom.

Večina primerov driske ni nič drugega kot kratka neprijetnost. Včasih pa to lahko pomeni resno stanje. Pogovorite se s svojim zdravnikom, če ima vaš otrok drisko več kot 24 ur. Če ste odrasla oseba in imate diarejo več kot 3 dni, iščite primerno pomoč.

Simptomi dehidracije pri odraslih so:

 • prekomerna žeja,
 • suha usta in koža,
 • redka potreba po uriniraju ali nič uriniranja,
 • slabost, omotica in oslabljenost,
 • utrujenost in
 • temno obarvan urin

Simptomi dehidracije pri otrokih in dojenčkih so:

 • suha plenica po treh ali več urah,
 • suha usta in jezik,
 • vročina nad 39°C,
 • jokanje brez solz,
 • zaspanost, utrujenost, neodzivnost ali razdražljivost,
 • ugreznjen videz trebuha, oči ali lic

Kako se lahko izognemo akutni diareji pri otrokih?

Pravilno umivanje rok lahko zmanjša širjenje bakterij, ki lahko povzročijo drisko. Cepivo proti rotavirusom lahko prepreči drisko, ki jo povzročajo rotavirusi. Ko potujete, se prepričajte, da je vse, kar vaš otrok poje in pije, varno. To je še toliko bolj pomembno, če potujete v države v razvoju.

Prav tako diarejo pri otroku lahko preprečite s tem, da mu ne dajete surovega (nepasteriziranega) mleka ali živil, ki bi lahko bila okužena, zdravil, zlasti antibiotikov, če niso potrebni, mlečnih formul ter omejite količino sokov in sladkanih pijač.

V mnogih primerih lahko svojega otroka še naprej hranite kot običajno. Driska bo običajno izginila s časom, brez sprememb ali zdravljenja. Medtem ko imajo otroci drisko, morajo čez dan jesti majhne obroke namesto 3 velikih obrokov ter pojesti nekaj slane hrane, kot so preste in kokošja ali goveja juha. Prav tako poskrbite za primerno količino tekočine, kot so topli čaji in voda ali pa pijače z elektroliti in nizko vrednostjo sladkorja.

Zanimivo branjeEnterosgel za prebavo - uporaba!

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

| 19. 09. 2020 15:16
Super
Z izdelkom smo vsi v družini, tako odrasli kot otroček, zelo zadovoljni, saj zelo hitro ublaži drisko, ko se pojavi.
| 27. 10. 2017 20:21
Odličen izdelek
Resnično spravi črevesje v red.
| 1. 12. 2015 01:00
/
S spodnjim izdelkom sem zaenkrat zelo zadovoljna, telo se mi ''čisti'' ….tudi črevesje, brez donata, ki sem ga prej popila pol litra na dan.

Priporočam!
| 27. 10. 2015 01:00
/
Enterosgel je vreden nakupa, saj sem si z njim pomagala pri nenehnih napetostih. Izdelek sem uporabljala 14 dni in napenjanje se je precej ublažilo. Prav tako je nevtralnega okusa in vonja, tako da je enostaven za uporabo. Priporočam!
| 18. 04. 2015 02:00
/
Izdelek je izvrsten. Po dveh tednih se počutje vidno izboljša. Priporočam.

Koristni video nasveti

Priloge

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.