Farmaderbe boragino olje, 100 mL

<strong>Farmaderbe boragovo olje je prehransko dopolnilo z gamalinolejsko kislino.</strong> Farmaderbe boragovo olje je prehransko dopolnilo z gamalinolejsko kislino.
927635 933

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Meta **** 24. 01. 2020 22:28
Spoštovani,

Kupila sem boragovo olje, ki ga uporabljam tako za konzumiranje, pa tudi za zunanjo u... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.


BORAGOVO OLJE (Borago officinalis L.)

Farmaderbe boragovo olje je prehransko dopolnilo z gamalinolejsko kislino ter vitaminom E.

100% čisto, nerafinirano, hladno stiskano, Boragovo olje je prehransko dopolnilo, brez dodanih konzervansov in z vitaminom E.

Način uporabe prehranskega olja

priporočeno je zaužiti 2 čajni žlički olja dnevno.

Uporabno najmanj do konca: rok naveden na

Opozorila: shranjevati nedosegljivo otrokom.

Količina: 100 ml

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Nagrajujte lepo vedenje.

Nalepke, privilegiji in tabele s točkami - vse to so tehnike nagrajevanja, ki zaposlijo in razvijajo otrokove višje, razmišljajoče možgane, ker mora pretehtati razloge za določeno vedenje in razloge proti njemu. Družine, ki nimajo jasnih sistemov nagrajevanja, včasih otroka zasipajo s kritikami, na pohvale pa tako rekoč pozabijo. Če otrokovemu težavnemu vedenju namenjamo veliko pozornosti, si lahko obetamo še več težavnega vedenja. Če pa veliko pozornosti namenjamo lepemu vedenju, lahko pričakujemo še več lepega vedenja. To je preprost recept, vendar ni izvit iz trte.

Kar priznajmo si, da verjetno ni takšne stvari, kot je nemotivirano vedenje. To je v veliki meri zato, ker so naši možgani ustvarjeni tako, da iščejo užitek in se izogibajo nelagodju. Odrasli imamo motiv za to, da vstanemo in gremo v službo, ker uživamo v denarju, zadovoljujočem delu in socialnih stikih. Ko boste torej naslednjič presenečeni, ker otrok ne bo takoj in z veseljem hotel pomiti posode, se spomnite, da se vede povsem normalno, saj v tem ne vidi kakšne posebne nagrade. Na naslednjo stopnjo razvoja otrok pride, ko mu je všeč delati nekaj za dobro drugih (na primer, ko pripomore h gladkemu poteku gospodinjskih opravil doma) in pri tem ne potrebuje otipljive nagrade. Zato bodite z majhnim otrokom zelo potrpežljivi. Najprej bo morda potreboval nagrade, kot so nalepke ali pike na tabeli. Drugim bo dovolj širok nasmeh in mamin komentar: "Dobro si naredil!" Ko bo otrok starejši, bo tisto, kar ga bo motiviralo, postalo bolj pretanjeno: motiviralo ga bo na primer veselje ob spoznanju, da mu je kaj uspelo doseči, denimo, ker je skuhal obrok za družino, na naslednji stopnji razvoja pa ga bo motiviralo veselje ob tem, da je nekaj naredil zaradi ljubezni, to je veliko večje veselje, kot bi ga čutil, če bi sam prejel kakšno darilo.

Če želite nagraditi določene vrste otrokovega vedenja, na primer dejanja iz prijaznosti ali to, da je sposoben igrače pri igri odstopiti drugemu, dajte otroku nalepko čim prej, tako da bo res povezal svoje dejanje z veseljem ob tem, da je dobil nagrado. Zelo učinkovita metoda je, da dobi večjo nagrado, če prej zbere več nalepk. Če naredite tabelo in jo pritrdite na steno, otrok lahko vidi, koliko nalepk si je prislužil, vas pa bo pogled nanjo spodbudil, da ga boste še naprej hvalili za tisto, kar je dosegel. Dobra zamisel za posebno nagrado je, da lahko ob koncu dneva ostane nekoliko dlje pokonci, odhod v naravo z očetom ali majhno darilo presenečenja.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Farmaderbe Farmaderbe
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja